"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Σκληρή κόντρα καθηγητών με Διαμαντοπούλου


Μετωπική είναι πλέον η σύγκρουση πανεπιστημίων - υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι πρυτάνεις συναντώνται σήμερα εκτάκτως για να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι «εάν ψηφισθεί ο νόμος, δεν μπορούν να εφαρμόσουν διατάξεις προδήλως αντισυνταγματικές». Σε όσους τους κατηγορούν για «ανταρσία» απαντούν: «Εχουμε στα χέρια μας δέκα γνωμοδοτήσεις συνταγματολόγων εναντίον των διατάξεων, και μόνο δύο άρθρα στον τύπο υπέρ της συνταγματικότητάς τους».
Οι λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για αλλαγές στις επίμαχες διατάξεις, εξανεμίστηκαν, λένε οι καθηγητές, καθώς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, επιβεβαιώνει τη θεσμοθέτηση απόλυτα ελεγχόμενων διοικήσεων. Τα τμήματα διαλύονται, η δημοκρατία και το αυτοδιοίκητο καταλύονται. Οι πρυτάνεις παύονται και τα ιδρύματα εκβιάζονται, αφού, αν δεν ακολουθήσουν το νόμο, θα τους κοπεί η χρηματοδότηση.
«Ούτε η δικτατορία δεν θα τολμούσε να περάσει τέτοιες εξουσίες σ' ένα ολιγομελές συμβούλιο και σ' έναν πρύτανη με αρμοδιότητες φεουδάρχη» είπε στην «Κ.Ε.» πρύτανης τονίζοντας δηκτικά ότι «κάποιοι που συμβουλεύουν την υπουργό, ήθελαν να γίνουν πρυτάνεις με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν μπόρεσαν. Τώρα θα τα καταφέρουν».
Χαρακτηριστικό του εκρηκτικού κλίματος που διαμορφώνεται είναι ότι και η Ομοσπονδία των καθηγητών ακύρωσε τη συνάντηση που είχε ορισθεί με την υπουργό την περασμένη Παρασκευή, διακόπτοντας έτσι και τις λεπτές «γέφυρες» διαλόγου που είχε φανεί ότι στήνονταν.
Ετσι, οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν θα ανοίξουν καν τα πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο, πληθαίνουν. Η επιστροφή των φοιτητών θα σημάνει την έναρξη σφοδρών κινητοποιήσεων, που μαζί με τη γενικότερη κοινωνική αναταραχή ενδέχεται να προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου