Το παραληρηματικό κείμενό του περιέχει πλήθος αναφορών στην ελληνική Ιστορία και στα κόμματα.
Ενα "Συντηρητικό Επαναστατικό Κίνημα", που θα οδηγούσε την Ευρώπη σε εμφύλιο πόλεμο, θα άλλαζε τον χάρτη της ηπείρου υπέρ των χριστιανικών κρατών και θα "καθάριζε" το ευρωπαϊκό έδαφος από "μουσουλμάνους, προδότες και μαρξιστές", ονειρευόταν ο ακροδεξιός σφαγέας της Νορβηγίας, Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Ολα αυτά μέσα από διαρκείς πολέμους, τρομοκρατικές επιθέσεις και αιματοχυσίες, όπως αυτή της Παρασκευής. "Υπό κανονικές (ιδανικές) συνθήκες δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τους 45.000 νεκρούς και το 1 εκατομμύριο τραυματίες πολιτιστικά μαρξιστές / πολυπολιτισμικούς στη Δυτική Ευρώπη" έγραψε στο ιντερνετικό του ημερολόγιο, που βγήκε στο Διαδίκτυο λίγες ώρες πριν από τις επιθέσεις. Μεταξύ άλλων ήθελε να σκοτώσει με εκρηκτικά "το 98% των 500 επιφανών δημοσιογράφων / εκδοτών από τη Νορβηγία και άλλες χώρες, που μαζεύονται σε ένα ετήσιο συνέδριο και αποτελούν ''προδότες β' κατηγορίας''".Στο μανιφέστο των 1.587 σελίδων, με τίτλο "2083 - Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας", περιλαμβάνει και πλήθος αναφορών στη μεσαιωνική και τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, κατατάσσοντας μάλιστα σε... εχθρικά και φιλικά τα ελληνικά πολιτικά κόμματα. Στην πρώτη κατηγορία, υπό τον συγκεντρωτικό τίτλο "Πολιτιστικά Μαρξιστές / Αυτοκτονικοί Ουμανιστές / Καπιταλιστές της Παγκοσμιοποίησης", τοποθετεί κατά σειράν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, ως "Αντιμεταναστευτικά Κόμματα" αναφέρει Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ, Πατριωτική Συμμαχία, την ιστοσελίδα της εφημερίδας το περιοδικό "Ελληνική Αντίσταση - Αντεπίθεση".
Συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. και στις ευρωπαϊκές Αστυνομίες προκάλεσε η "ομολογία" ίδρυσης του "Νέου Τάγματος Ναϊτών" σε μυστική συνάντηση ακροδεξιών στο Λονδίνο το 2002. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι βρίσκονται ένας Ελληνας, δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος. Κανείς τους δεν κατονομάζεται, ενώ ο Αγγλος ιδεολογικός μέντορας της κίνησης αναφέρεται απλώς ως "Ρίτσαρντ".
Το παραληρηματικό κείμενο -που δημοσιεύτηκε εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά- επικρίνει την Ανγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί για τη "διστακτικότητά" τους απέναντι στην ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας και τη "γελοιωδώς αυτοκτονική υπαναχώρησή τους απέναντι στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης".
"Μόνο μια ουσιώδης πολιτική στροφή των κυβερνήσεων Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας θα τους παράσχει προσωρινή ''ασυλία'' από επιθέσεις. Μόνο η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα εξακολουθούν να αντιτίθενται σθεναρά στην ισλαμοποίηση, επειδή και οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες υπέστησαν άφατες ισλαμικές αγριότητες στο παρελθόν" τονίζει το μανιφέστο.Ξεκινώντας από τη... μάχη του Μαντζικέρτ, το 1071, το κείμενο του Μπρέιβικ διατρέχει όλη την ιστορία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αναφέρεται διεξοδικά στην Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, στον εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας, χαρακτηρίζει Γενοκτονία των Ελλήνων την καταστροφή του 1922, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να επανακτήσει τα εδάφη της Συνθήκης των Σεβρών (Ανατολική Θράκη, Ιμβρο, Τένεδο, περιοχή της Σμύρνης) μαζί με τη Βόρειο Ηπειρο.
Φυσικά δεν λείπουν οι αναφορές στα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ακόμη και στο πρόβλημα των... Τσάμηδων.Μίσος και απειλές
"Δεν είμαι μόνος στο στρατιωτικό Τάγμα των Ναϊτών. Αλλοι 80 σαν εμένα ετοιμάζουν ανάλογες επιθέσεις στην Ευρώπη" απειλεί ο Νορβηγός ακροδεξιός στη "Διακήρυξη Ευρωπαϊκής Ανεξαρτησίας - 2083". Η ημερομηνία αυτή θεωρείται καταληκτική "προτού γίνουν οι Ευρωπαίοι μειονότητα" στην Ευρώπη. "Ο δημοκρατικός αγώνας για την αποτροπή του εξισλαμισμού της Ευρώπης έχει χαθεί. Περίπου 40 χρόνια διαλόγου με πολυπολιτισμικούς μαρξιστές κατέληξαν στην καταστροφή. Μας μένουν 50-70 χρόνια για να μη γίνουμε μειονότητα" υποστηρίζει ο χασάπης του Οσλο.
Οι αναφορές σε Μακεδονία - Μικρά ΑσίαΧολή για τον Μπλερ, "εγκληματίας" ο Μπράουν
Αναφορές στην "Ιστορία της Μακεδονίας" του Βακαλόπουλου και στον "Εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας" του Βρυώνη περιέχει μεταξύ άλλων το μανιφέστο του Μπρέιβικ, ο οποίος χαρακτήρισε την Επανάσταση του 1821 ως "τελευταία φάση της ελληνικής αντίστασης, η οποία ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες της τουρκικής κατοχής".
Στο παραληρηματικό του κείμενο καταγγέλλει ως "επικίνδυνα αφελή" τη Λίγκα Αγγλικής Αμυνας (EDL), περίπου 600 μέλη της οποίας ήταν φίλοι του στο Facebook.
"Εγιναν αντιρατσιστές, αντιφασίστες και αντιναζί. Εφτασαν να δέχονται στις τάξεις τους Ασιάτες και Αφρικανούς, ξεστρατίζοντας παρά τις καλές τους προθέσεις", υποστηρίζει.
Ο Μπρέιβικ επιφυλάσσει ελάχιστα κολακευτικούς χαρακτηρισμούς στον Τόνι Μπλερ και τον Γκόρντον Μπράουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον τελευταίο "εγκληματία πολέμου, που συντάσσεται με τις απόψεις ακραίων τρομοκρατικών ομάδων" (sic). Αναφέρεται ακόμη στον πρίγκιπα Κάρολο και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο.Παρά τις διαφορές με τους Αγγλους ομοϊδεάτες, ο παρανοϊκός Νορβηγός "σίριαλ κίλερ" βασίζεται για την ευόδωση των σχεδίων του στους "αδελφούς και τις αδελφές από την Αγγλία και τη Γαλλία". "Βοηθώντας τα κινήματα αντίστασης σε αυτές τις χώρες, βοηθάμε εμμέσως και τις δικές μας μικρότερες χώρες", υποστηρίζει.
Πέρα από ιδεολογικό μανιφέστο, το κείμενό του αποτελεί το ιδανικό εγχειρίδιο για λάτρεις των όπλων, των εκρηκτικών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αφιερώνει ολόκληρα κεφάλαια στην περιγραφή φονικών όπλων, στη χημική σύσταση, στη χρήση τους και στην καταστροφική τους δράση, περιγράφοντας στο τέλος και τις δικές του προετοιμασίες για το διπλό μακελειό. Ολα αυτά για χρήση των... "αντιτρομοκρατικών ομάδων" των Συντηρητικών Επαναστατικών Κινημάτων της Ευρώπης.
Κίνημα στο διαδίκτυο
Ζητούν επαναφορά της ποινής του θανάτου για τον σφαγέα
Υπερβολικά επιεική θεωρούν οι Νορβηγοί τη μέγιστη ποινή των 21 χρόνων κάθειρξης για τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ που έσπειρε τον θάνατο στο νησί Ουτόγια, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που ζητούν επαναφορά της θανατικής ποινής, η οποία στη Νορβηγία καταργήθηκε το 1979.
"Τόσοι αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, που θεωρώ ότι δεν έχει το δικαίωμα να ζει", υποστηρίζει η Μαρί Καουγκερούντ στην ομάδα που η ίδια δημιούργησε στο Facebook με τίτλο "Ναι στη θανατική ποινή για τον Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ", μία από τις πολλές ομάδες στο κοινωνικό δίκτυο που ζητούν το ίδιο πράγμα.
"Αν φυλακιστεί για 21 χρόνια, πόσων χρόνων θα είναι; 53! Κατέστρεψε πολλά και δεν πρέπει να βγει ποτέ από τη φυλακή", δήλωσε ο 31χρονος ιρανικής καταγωγής Μουσταφά, ο οποίος είναι κατά της θανατικής ποινής, αλλά ζητεί, όπως πολλοί άλλοι στη Νορβηγία, την επέκταση της μέγιστης ποινής φυλάκισης, έτσι ώστε να στερηθεί ο Μπρέιβικ την ελευθερία του έως τον θάνατό του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣjohnpapadatos@pegasus.gr
Συγκροτήθηκε το 1119 μετά την α' σταυροφορία
Η ιστορία του τάγματος των Ναϊτών και η... επανίδρυσή του στο Λονδίνο το 2002
Οι Ιππότες του Ναού (ή Ναΐτες ή Φτωχοί Συστρατιώτες του Χριστού και του Ναού του Σολομώντος) ήταν το πρώτο μοναστικό στρατιωτικό τάγμα και ιδρύθηκε μετά την Α' Σταυροφορία.
Σκοπός του τάγματος, το οποίο ο Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ αναφέρει ότι επανιδρύθηκε το 2002 στο Λονδίνο και του οποίου ήταν μέλος, ήταν να προστατεύει από τους μουσουλμάνους τους Ευρωπαίους προσκυνητές που συνέρρεαν στους Αγίους Τόπους μετά τη σταυροφορική κατάκτηση.
Το όνομα προέρχεται από την εγκατάστασή τους γύρω από τον ναό του Σολομώντος και ο πρώτος πυρήνας του τάγματος συγκροτήθηκε το 1119 παρουσία του Πατριάρχη, όταν 9 ιππότες ενώθηκαν με τους 3 κλασικούς μοναστικούς όρκους για πενία, αγνότητα, υποταγή και έναν επιπλέον για προστασία των προσκυνητών.
Οι Ναΐτες ακολούθησαν τον Κανόνα που συνέταξε ο Αγιος Βερνάρδος του Κλερβό και γρήγορα απέκτησαν υψηλές διασυνδέσεις, τεράστιες δωρεές και ασχολήθηκαν με τραπεζικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να να εξελιχθούν σε βασικό υποκινητή της διεθνούς πολιτικής επί Σταυροφοριών.
Επικεφαλής τους ήταν ο Μέγας Μάγιστρος, αξίωμα ισόβιο, ενώ γνωστό είναι το λάβαρό τους: λευκό με κόκκινο σταυρό στη μέση, με το οποίο απεικονίζεται και ο 32χρονος Νορβηγός μακελάρης.
Σφραγίδα-σύμβολο
Ο Μπρέιβικ αποτυπώνει στο μανιφέστο του και τη σφραγίδα-σύμβολο των Ναϊτών, που απεικονίζει δύο ιππότες πάνω σ' ένα άλογο, όπως αρχικά ίππευαν λόγω της φτώχειας τους.
Το 1307 ο βασιλιάς Φίλιππος Δ' της Γαλλίας (είχαν μεταφέρει εκεί το κέντρο τους), εποφθαλμιώντας τα πλούτη τους, συνέλαβε και καταδίκασε σε θάνατο τους Ναΐτες ως αιρετικούς με την υποστήριξη του Πάπα Κλήμη Ε'. Στην πυρά κάηκε το 1314 και ο τελευταίος Μέγας Μάγιστρος, Jacques de Μolay.
Το Δισκοπότηρο
Το Τάγμα των Ναϊτών και η αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου είναι προσφιλές θέμα στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία. Σχετική θεματολογία έχουν τα διάσημα μπεστ σέλερ "Το όνομα του ρόδου" του Ουμπέρτο Εκο (1980), καθώς και ο πιο πρόσφατος "Κώδικας ντα Βίντσι" (2003) του Νταν Μπράουν, ιστορίες που μυούν τους αναγνώστες στα μυστικά του πρώτου μοναστικού στρατιωτικού τάγματος στην Ιστορία, αναμεμειγμένες ωστόσο με πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου