"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

"Νέο μνημόνιο ανάπτυξης" ζητεί ο Βενιζέλος...

Την ανάγκη σύναψης ενός νέου μνημονίου, όχι μόνο για χρηματοδοτική βοήθεια αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times.
«Χρειαζόμαστε ένα νέο μνημόνιο, όχι μόνο ένα μνημόνιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εν όψει της σημερινής συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι...
 «εκτιμά πολύ τη θετική στάση της γερμανικής κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Σόιμπλε».
Οσον αφορά στο ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας, ο ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. «Η προϋπόθεση είναι η αποφυγή της μερικής χρεοκοπίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, επειδή χρειαζόμαστε κάτι ουσιαστικό, ασφαλές και κάτι όχι πολύ ακριβό», σημειώνει.
Ερωτηθείς σχετικά με την υλοποίηση των μέτρων, ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι το πρόβλημα «είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η συμπεριφορά διαφόρων διεθνών παραγόντων, επειδή έχουμε ασύμμετρες απειλές», αναφερόμενος στους οίκους πιστωτικής αξιολόγησης, οι οποίοι παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης και κάθε στοιχείο στον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των δύο υπουργών, η οποία αποφασίστηκε στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το περασμένο Σάββατο.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις δύο χώρες και την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει το συνομιλητή του για το πώς σκέπτεται η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
Επίσης, οι δυο υπουργοί θα προετοιμάσουν το επόμενο συμβούλιο του Eurogroup της 11ης Ιουλίου, με βασικό θέμα το νέο πακέτο διάσωσης. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο δείπνου που θα παραθέσει ο κ. Σόιμπλε σε εστιατόριο του Βερολίνου. Ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν, σημειώνει το Reuters.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου