"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ( ΑΘΗΝΑΣ )ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ !! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ο σκοπός της σημερινής μου ανάρτησης δεν έχει σκοπό να προσβάλλει την συγκεκριμένη σχολή, αλλά θέλει να δημοσιεύσει κάποια περιστατικά , με την πρόθεση μήπως κάποιος αρμόδιος της  Α.Σ.Κ.Τ(Αθήνας ) ή  της Πολιτείας ενδιαφερθεί για αυτά τα γεγονότα, και ασχοληθεί και παρέμβει, ώστε να σταματήσουν 
αυτά τα θλιβερά και ντροπιαστικά φαινόμενα, που θίγουν την αξιοκρατία, και την διαφάνεια της εν λόγω σχολής.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την Γ.... η οποία έδωσε 15 σχέδιά της ώστε να εισαχθεί στην Α.Σ.Κ.Τ.(Αθήνας) με 
την ειδική κατηγορία (ΤΑΛΕΝΤΑ). Τα αποτελέσματα της είπαν θα τα μάθαινε τηλεφωνικά,όπως και πράγματι έτσι έγινε. Στο τηλέφωνο της ανακοίνωσαν ότι εγκρίνανε τα σχέδιά της, και πως έγινε δεκτή με βαθμολογία 5, 3.
Χαράς ευαγγέλια για την διαγωνιζόμενη,η οποία πετούσε στον έβδομο ουρανό από την  χαρά της.

Δυστυχώς για αυτήν όμως, τα κακά μαντάτα τις ήρθαν μετά από 2 ώρες περίπου,καθώς την ξαναπήραν στο τηλέφωνο από την Α.Σ.Κ.Τ για να της σκάσουν τη βόμβα, ότι είχανε κάνει λάθος

και ότι  δεν είχε περάσει τελικά αυτή, αλλά κάποιος άλλος.

Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε ένα άσχημο οδυνηρό πέσιμο, καθώς πέταγε στα ουράνια, που είχε σαν αποτέλεσμα μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση,μια μικρή κατάθλιψη,και ένα μεγάλο αναπάντητο ΓΙΑΤΙ ;Και όπως ήταν φυσικό, η απάντηση που πήρε από πολλούς ήταν, αφού δεν είχες (μέσον)εννοήται πως την τελευταία στιγμή, κάποιος πονηρός από εκεί μέσα έβαλε έναν δικό του.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την Κ..... η οποία έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις την περίοδο 13-17 Σεπτεμβρίου 2010 και μας περιγράφει τα σκηνικά που παιχτήκαν εκεί μέσα.(Αθήνας).
Ενώ τα παιδιά ζωγράφιζαν επάνω, κάτω βρισκόταν ο δάσκαλος του φροντιστηρίου, και κάποια έφευγαν από την θέση τους,έβρισκαν τον δάσκαλό τους του έλεγαν τι θέμα είχε πέσει, και αυτός τους το σχεδίαζε εκείνη την ώρα, και τους έλεγε που να βάλουν σκιά κ.λ.π.
Επίσης τη τελευταία μέρα των εξετάσεων προσπαθούσαν ορισμένοι να χαλάσουν τα έργα των διπλανών τους( ήταν λέει βαλτοί από κάποια  φροντιστήρια ).Η συγκεκριμένη κοπελιά αναφέρει ότι της χάλασε το έργο που είχε φτιάξει ο διπλανός της,  του οποίου κανονικά δεν ήταν η θέση του δίπλα της αλλά αλλού,είχε πάρει το πινέλο του και το τίναζε επάνω στο σχέδιό της,με απότεσμα τα νερά να της το φουσκώσουν και να χαλάσει.

Και αναρωτιέται: Γιατί κάνουν κλήρωση στις θέσεις, εφόσον ο καθένας κάθεται όπου θέλει;

Επίσης υπήρχε άτομο μέσα που και καλά "έδινε εξετάσεις"και ψάρευε μαθητές για το φροντιστήριο του δασκάλου του.Πήγαινε στα παιδιά που δεν ήταν από φροντιστήρια, (αυτό φαίνεται από τα σχέδια)

και τους έλεγε επειδή σε βλέπω και παιδεύεσαι με το χρώμα, δεν θα περάσεις φέτος, πάρε αυτό το βιβλίο και έλα του χρόνου σε αυτό το φροντιστήριο και θα περάσεις του χρόνου σίγουρα.

Το απότεσμα είναι να κάνουν τα παιδιά να κλαίνε και να χάνουν το ηθικό τους.

Και το ερώτημα είναι: Οι επιτηρητές που είναι εκείνη την ώρα; Τα ξέρουν και δεν δίνουν σημασία;

Ο Πρύτανης λέει η Κ..... πέρασε από κάθε τμήμα και είπε πως στην Ελλάδα επειδή είμαστε πολλοί έξυπνοι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, ώστε να μη βάλουμε άλλους να ζωγραφίσουν για μας γιατί θα κοπούμε....και τελειώνει λέγοντας, ότι με αυτά που είδα όμως εκεί,δεν είδα να κόβουν κανέναν.....!!!

Και μάλλον το αντίθετο, θα κοπούν όσοι προσπάθησαν τίμια και μπέσα, νόμιμα δηλαδή με την αξία τους, και θα περάσουν όσοι είχαν (μέσον και δόντι......)

Οι υπεύθυνοι της Α.Σ.Κ.Τ (Αθήνας) άραγε γνωρίζουν τι βρώμικα κόλπα παίζονται στο χώρο τους, ή κάνουν τα στραβά μάτια και τους δίνουν και την ευχή τους;

Ο Πρύτανης τα γνωρίζει αυτά, ή κάνει τον αδιάφορο σφυρίζοντας και κοιτάζοντας αλλού κάνοντας πως δεν βλέπει;

Ελπίζουμε σε μια απάντηση από κάποιον αρμόδιο, και μια διερεύνηση από τους κρατικούς φορείς ώστε να πάψουν τα βρώμικα κόλπα και τα ντροπιαστικά φαινόμενα  που υποβαθμίζουν τη χώρα μας.

Τα στοιχεία των κοριτσιών είναι στη διάθεσή μας σε περίπτωση εξακρίβωσης της αλήθειας από κρατικούς φορείς.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.




54 ΣΧΟΛΙΑΝΑ:


anidifranco είπε...
Κάτι τέτοια διαβάζω και τα νεύρα μου χορεύουν! Όταν έδινα εγώ εξετάσεις, οι καθηγητές σε συνόδευαν μέχρι και στην τουαλέτα, για να μην αντιγράψεις! Τι παίζει με αυτή την παιδεία τελικά σήμερα; Τόσο πολύ μας έχει συνεπάρει η ιδέατου κέρδους; Τόσο πολύ μας ενδιαφέρει η θεσούλα μας; Αίσχος...απλά αίσχος..
dromeas είπε...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ anidifranco ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ!ΜΕΣΟΝ-ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΟΝ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ; ΠΟΤΕ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ;
Ανώνυμος είπε...
ΔΙΝΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟς ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΧ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩς Η ΣΚΙΑ ΚΤΛ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟς ΞΕΡΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ Η ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ας ΣΤΟ ΓΡΑΨΕΙ
Ανώνυμος είπε...
ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ΄? ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΜΙΑ 20 Ε ΑΝΤΕ 30 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΟΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
Ανώνυμος είπε...
ΕΔΩΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΤ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑ. ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΘΥΜΩΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΩ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΜΕΣΟΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΕΚΕΛΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΧΑΡΤΙΑ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ??? ΑΛΛΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ "ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ" ΣΕ ΝΑΥΛΟΝ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΒΛΗΜΑ ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΡΤΙΑ (ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ, Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΒΑΛΕΤΟ. ΟΠΟΤΕ "ΙΣΩΣ" ΗΤΑΝ ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ "ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ" ΠΟΙΟΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ, ΚΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΕΙΣ......... ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΗΝ 4Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ 5Η ΜΕΡΑ?? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ?? ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ..... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 10 ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝ ΠΙΑ??? ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΑΝ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΩ ΕΤΟΙΜΑ...ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΩ, ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..........ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...Η ΠΑΡΑΚΜΗ Σ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
Ανώνυμος είπε...
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.θΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΩΡΑ.ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΣΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΕΚΑΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΑΙΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 7 ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΠΗΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3.ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΡΙΧΝΕΙ ΣΑΝ ΖΩΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΔΙΚΑ.ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ.ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΝΑΙ ΕΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΑΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑΞΑΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑ.ΞΕΡΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΄΄ ΤΗΝ ΚΟΡΗ΄΄Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ,ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΔΩΣΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.Η ΣΧΟΛΗ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ.Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΙΚΕ .ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΩ (ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ).ΠΗΓΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΘΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.ΑΠΛΑ ΛΙΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ/-ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΄΄ΜΟΔΑ΄΄ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ...Ο ΤΑΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΑΥΡΑ ΦΕΤΟΣ.ΣΩΠΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΣΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΤΑΤΟΡΊΑ Η ΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΡΟΝΤΕΝ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΑΝΑΞΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΣΥΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ.
Ανώνυμος είπε...
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:830 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ,82 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,7 ΚΑΙ 748 ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4,23.ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ 4,5 ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ 4,9? ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ 5,5? ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΝΣΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ? ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΛΗΤΗΡΑ ΘΑ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ψΑΧΤΗΤΕ ΛΙΓΟ.ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΙΝΕΣ.ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.1,47 ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ!!!
Ανώνυμος είπε...
....για ολα που διαβασα συμφωνω απολλυτα.Οι εξετασεις ειναι δυστυχως διαβλητές!!! Ακουσα οτι υπαρχει και ταριφα .Αλλη για Αθηνα,άλλη για Θεσσαλονικη ,άλλη για Φλωρινα. Δηλ.καποιος που εχει ταλεντο απορριπτεται εξ αρχης αν δεν πληρωσει χαρατσι,Τώρα αν μπαινουν καποιοι λιγοστοι με την αξία τους ,αυτοι ειναι σταγονα στον ωκεανο, αυτης της βρωμιάς!και νασται σιγουροι οτι οσοι εχουν μπει με πλαγιο τροπο ,μεσα τους δεν αισθανονται την μεγαλοσυνη του νικητη .Κοιταζουν απλά,απο κει και περα πως θα τα βγαλουν περα μεσα στη Σχολη,που για αυτους τα πραγματα αλλαζουν και πολλοι λιγοι καταφερνουν να τελειωσουν.Ακουσα οτι η Σχολη σημερα βρισκεται σε πολυ χαμηλο επιπεδο γνωσης.Αλλα πως να παραχθει γνωση οταν οι αποδεκτες απλα και μονο πληρωσαν και μπηκαν!μηπως ειναι μια καλοστημενη επιχειρηση,για να δουλευουν και να παιρνουν χοντρα λεφτα τα φροντιστηρια ? μηπως κατι συμβαινει και με τους εξεταστες? ποιος θα μας εξηγησει το αυτονοητο? Στην τελικη ας δημοσιοποιησουν καποια ταριφα και οποιος μπορει να πληρωσει να εχει τηνευκαιρια να εισαχθει στην Σχολη.Οχι για κανενα αλλο λογο ,αλλα για να σταματησουν οι ενοχοι να λενε οτι ολα αυτα εινα κουτσομπολιά των διαδρομων!απο τους αποτυχοντες.δυστυχως κυριοι δεν ειναι !Το θεμα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Α.Σ.Κ,Τ οζει! Ας το επιτηρησουν κρατικοι φορεις ,καποιος υπευθυνος τελος παντων.Ειναι αδικια να θαβονται αξιοι της Τεχνης ,ταλεντα που μπορουν να κανουν υπερηφανη την χωρα μας ,για τριακοντα αργυρια που καποιοι επιτηδιοι καταδεχονται να παιρνουν!Με την παρανομια αυτη ,καθε χρονο ο εικαστικος χωρος της Ελλαδας γινεται ολοενα και φτωχοτερος! η πολιτεια που ειναι????
Ανώνυμος είπε...
Ένας υποψήφιος έδινε επί 5 συνεχόμενα χρόνια και δεν περνούσε. Ήταν πολύ καλός αλλά δεν είχε την ΄΄ειδική ΄΄ μεταχείρηση που χρειάζονταν. Τελικά έφυγε στο εξωτερικό. Έδωσε εξετάσεις στην Γερμανία στην ανώτατη σχολή καλών τεχνών και πέρασε ...Πρώτος!!!! Τυχαίο?....Δέν νομίζω.
Ανώνυμος είπε...
διαβασα με προσοχη ολα τα σχολια και εχω να προσθεσω τα εξης! εδωσα για πρωτη φορα στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνας και βαθμολογηθηκα με 3.36 .Δεν θα κρινω τον βαθμο που πηρα ,αν και περιμενα συμφωνα με την αποψη του δασκαλου μου ,οτι ημουν μεσα! αυτο ας μη το σχολιασω καλυτερα !παντως εκανα καλυτερη δουλεια απο πολλα εργα επιτυχοντων,εκεινο που διερωτωμαι ειναι ..το 3.36 που φανταζει τοσο απολλυτο αραγε αποφασιστηκε με τοση μεγαλη σκεψη απο τους εξεταστες? δηλ υπηρχε και 3.37 ή 3.38 ή 3.36 κτλ. τί βαθμολογικη ακριβεια ειναι αυτη ! παιζουν φαινεται με χιλιοστα οι εξεταστες!! αλλα το γελοιο της υποθεσης ειναι ότι.. 5-6 ουδείς ,4.5-5 επισης κανενας!! εν ταξει κ.κ κριτες καταλαβαμε πολυ καλα !αλλα με ολα αυτα που σκαρωνετε κοιμαστε ησυχοι το βραδυ? ή σας κυνηγουν Ερρινυες !!! μαλλον καλα κοιμαστε αφου δεν εχετε συνειδηση.ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΕΣΑΣ Η.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ? δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι ανθρωποι υποστηριζουν οτι δεν εχουν σε καμμια υποληψη τους καθ/τες της Α.Σ.Κ.Τ. κριμα!!! Μηπως μπορει καποιος να με πληροφορησει ,αν αποφασισω να ξαναδωσω του χρονου που να κανω το κονέ ,και με ποιον ,και ποσο παει το μαλλι!χα χα χα χα οχι αγαπητοι μου δεν ειμαι καποιο ψωνιο ,πιστευω στις αξίες.Ειμαι ρομαντικος πώς να το κανουμε ..Υπαρχει και η παροιμια που λεει οτι..οταν κλεινει μια πορτα ,ανοιγει καμαροπορτα ! αλλά ας μη μεινουμε στις παροιμιες .Ας βοηθησει ο καθενας να γινουν αξιοκρατικες οι εξετασεις ,Αλλιώς τα επομενα χρονια δεν θα παραγεται Τεχνη στο Ιδρυμα αυτο.Κατασκευαστες θα βγαινουν ! ευχαριστω για την φιλοξενια
Ανώνυμος είπε...
Αν έχεις υπουργό σύζυγο έχεις μεγάλες πιθανότητες να μπεις και χωρίς εξετάσεις!! Πληροφορίες στο google....΄΄διαφθορά στην καλων τεχνων ...δια χειρός κυρίας.... επιτυχών 6η στις εξετάσεις του 2009....
Ανώνυμος είπε...
κατα τυχη επεσα στο site σας.Εξαιρετικο ενδιαφερον εχουν οσα πρωτακουστα διαβαζω.Εχω ακουσει κι εγω διαφορα για αυτη την Σχολή.Τελικα αξιζει να το παλευει κανεις οταν υπαρχουν τοσα στεγανά? Ομως ποιος να συντονιζει αραγε, το ποιος θα μπει και ποιον καθ/τή να προσεγγισει.Δεν μπορει,καποιος ανθρωπος κλειδι θα υπαρχει.και αυτος, πρεπει να αποκαλυφθει!Εγω παντως ακουσα οτι δεν γινεται σοβαρη δουλεια.Οι δασκαλοι ειναι σχεδον αορατοι και οι βοηθοι,ειναι αυτοι που κανουν ολη τη λατζα! Οι πτυχιακες ειναι αθλιες οι περισσοτερες.Αλλά, τι μελλον μπορει να εχουν οι αποφοιτοι?μαλλον κανενα .Προσπαθουν να κανουν καποια μαθηματα για να επιβιωσουν.Οι πινακες τους σπανια εχουν αγοραστικη αξία .Δυσκολοι καιροι για πριγκιπες!!! Μπουχτισαμε απο κακογουστιες και καλλιτεχνες της πλακας!Λιγη ποιοτητα θελει η ζωη μας,αλλα που να την βρεις!πω πω πολυ απογοητευτηκα απο τα οσα συμβαινουν στην Σχολη αυτή.Απιστευτα μου ακουγονται!Αρμοδιοι καντε κατι το συντομοτερο.Χρειαζεται το Υπ.Πολιτισμου να παρεμβεί αμεσα.Ταλεντα και μονο πρεπει να μπαινουν !
Ανώνυμος είπε...
ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΠΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΦΑ Η, ΒΗΤΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ,ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ,ΟΛΙΓΟΝ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ,ΤΡΕΛΟΝΤΥΣΗΜΑΤΑ ,ΔΙΚΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗ ,ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΣΚΥΛΛΟΥΣ Κ.Α ΣΥΝΑΦΗ. ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ .ΔΕΝ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ! ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ .ΣΚΕΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΙΝΑΙ .ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η Α.Σ.Κ.Τ ΕΙΝΑΙ ...ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ .ΜΟΝΟ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.
Ανώνυμος είπε...
συγχαρητηρια που δημοσιοποιουνται τοσες γνωμες! ο.κ ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα και ολους !στην Ελλαδα ειμαστε και το συστημα ετσι λειτουργει!ισως επειδη η Α.Σ.Κ.Τ ειναι αυτονομο ιδρυμα να λειτουργει ,με μεσα δηλ. κτλ. Αντε να βρεις την ακρη .Μαλλον χρειαζεται και τυχη .Παιδια μη κολλατε!δωστε και ξαναδωστε ,μεχρι να σας κατσει.
dromeas είπε...
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΗΓΟΡΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΟΣΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΒΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ...ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.
Ανώνυμος είπε...
Μηπως γνωριζει καποιος απο εσας κανενα καλο φροντιστηριο για σωστη προετοιμασια για τις εξετασεις? Το θεμα ειναι να ειναι ο υποψηφιος πληρως προετοιμασμενος και οχι με την δικη του επαρκεια και γνωση να πιστευει οτι εχει δυνατοτητα επιτυχιας.Στις εξετασεις απο οτι μου ειπαν δεν εχει καμμια σχαση αν εισαι ηδη ζωγραφος.Απαιτουνται αλλες γνωσεις που αποκτουνται μονο σε φροντιστηριο.Ειμαι και εγω ενδιαφερομενος .Δεν θελω να πιστεψω οτι μπαινουν ολοι με μεσον.Δεν ειναι δυνατον.Αν υπαρξουν πολλοι και δυνατοι υποψηφιοι ,οι οποιοι μεσαζοντες δεν θα μπορεσουν να κανουν τιποτα για τους αταλαντους που θελουν να μπουν! Εμεις οι ιδιοι θα τους πεταξουμε εξω! Οσο για αυτους που μπηκαν με τον Α ή Β τροπο,δεν νομιζω οτι θα υπαρξει μελλον για επιτυχια. Η ζωγραφικη θελει πολλες ικανοτητες και κυριως ταλεντο .
dromeas είπε...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ! ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΟΥ. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ....ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ (ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ) ΦΙΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η Α.Σ.Κ.Τ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ... ΑΝ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ..ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΝ....ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ,ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ.... ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Α, Η Β, ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΜΑΘΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΠΩΣ Η Α.Σ.Κ.Τ. ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ...ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ...(ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)..... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
Ανώνυμος είπε...
Συγχαρητηρια για το site. Eιναι υπεροχο να τοποθετειται κανεις ,και να δημοσιοποιει τις εμπειριες κ τις αποψεις του.Ειμαι κι εγω ενας ενδιαφερομενος και θελω πολυ να επιτυχω στην Σχολη.Κατάλαβα όμως απ οσα διαβασα οτι αν καποιος το καταφερει , είναι σαν να κερδιζει το λοττο!! Το θεμα ειναι ομως, περα από τα σχολια να κανουμε κατι για να φυγει αυτη η γαγγραινα.Ξερω καποιον που εδωσε 3 φορες εισαγωγικές και 3 φορες κατατακτηριες και δεν μπηκε!! Εγω θα πω κατι τολμηρό,θα προσπαθησω να μαζεψω χρηματα. Οταν εχω το ποσον που χρειαζεται, ποιον να παω να βρω για να με προγραμματισει? καθ/τη της Σχολης ή καθ/τή φροντιστηρίου? Εχω μπερδευτεί! ακουσα παντως, οτι νεαρος δασκαλος πολυ μικρου φροντιστηριου εχοντας αμεση γνωριμια με βοηθο της Σχολης κατάφερε να βαλει, και τους 5 απο τους 9 μαθητες του, στους πρωτους 15 κατα σειρα επιτυχιας .Μαλιστα πηγαινε ο ιδιος στο προαυλιο της Σχολης και συννενοειτο μαζι τους πως να προχωρησουν την δουλεια τους!φυσικα ποτε κανεις δεν θα μιλησει και θα ισχυρισθουν οτι αξιζαν την επιτυχια.Δεν σας περνούν διαφορες σκεψεις απ το μυαλο σας?Αραγε τι χατηρια εκαναν και με ποιον τροπο μπηκαν? σιγουρα δεν μπορει κανεις να βρει την ακρη.Αλλα θα μεινουμε στα λογια και στα παραπονα ?ή μηπως πρεπει τελικα να λαβει γνωση η πολιτεία? το Υπουργειο? πρεπει κατι να γινει! ο.κ δεν μπορουν να μπουν ολοι,ομως οταν υπαρξει αξιοκρατια ,τοτε ολοι θα αγωνισθουμε επι ισοις οροις!! παιδια εγω θελω να επιτυχω! θα το προσπαθησω!!! αν τα καταφερω θα σας αποκαλυψω και το ονομα μου! καποια ακρη θα βρω ! χαρηκα που σας διάβασα ολους κ ο επιμενων νικα! ολοι οι καλοι χωρανε!
Ανώνυμος είπε...
καλησπερα σε ολους σας. Εγω θα αναφερω μονο οτι πηγαινα σε μια σχολη προετοιμασιας και εβλεπα τα πιο πολλα παιδια φιλαρακια με τους καθηγητες τα κοριτσια ολο μαζι τους αγκαλιες φιλια κ.λ.π. Εγω εκανα την δουλεια μου χωρις πολλα-πολλα ημουν πολυ καλος...ετσι μου ειχαν πει αλλα τελικα δεν περασα....τυχαιο;Δεν νομιζω! ευχαριστω που μου δινετε την ευκαιρια να πω την αποψη μου.
Ανώνυμος είπε...
γειά σας, κι εγω πηγαινα σε καποια σχολη προετοιμασιας και εβλεπα το ιδιο σκηνικο. Ελεγαν ακομα και σε αρχαριους οτι πηγαινουν πολυ καλα . Ευτυχως εφυγα εγκαιρα απο εκει γιατι κατι περιεργο καταλαβαινα οτι πλανιοταν στον χωρο που μονο πολιτισμενος δεν ηταν....Εφετος σκεφτομαι να βρω κατι αξιοπρεπεστερο .Θα κανω κι εγω τη προσπαθεια μου.Πιστευω να τα καταφερω ! δεν θελω να ειμαι τοσο αρνητικη με την μοιρα μου. Παντως χαιρομαι που μοιραζομαι τις ανησυχιες μου. χαιρετισμους σε ολους σας
Ανώνυμος είπε...
...ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΕΠΕΣΑ ΣΤΟ BLOG ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ! ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ΄ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Η Α.Σ.Κ.Τ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!! ΓΙΑΤΙ?? ΔΗΛ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΝ ,ΥΛΙΚΟ Η,ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ? ΤΙ,ΝΤΡΟΠΗ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΜΑΙΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΗ! ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ
Ανώνυμος είπε...
......ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ,ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ.Η,ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ? ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΔΙ! ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ! ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ!!! ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ !ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
Ανώνυμος είπε...
Ναι τραβάτε μπροστά , αλλά να ξέρετε με ποιές συνθήκες και τι γίνεται. Καλέ μου ανωνυμε. Είμαι μία ΄΄αποτυχούσα΄΄ για την εισαγωγή στην σχολή (η ζωγράφος). Ήθελα να σου πω ότι μετά την αποτυχία μου και αφού το συζήτησα στον κύκλο μου (καλλιτεχνικός κύκλος) μου έγινε πρόταση να έχω ΄΄μεσο΄΄ για του χρόνου άν θα ξανάδινα εξετάσεις και το απέρριψα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ξέρεις γιατί? Γιατί εγώ ήθελα να σπουδάσω με καθηγητές που να θαυμάζω πρώτ΄απ' όλα. Ο καθηγητής πρέπει να είναι ο πνευματικός σου πατέρας, ο μέντοράς σου και εσύ η συνέχειά του...Πώς θα τον έβλεπα μετά? Σαν ανθρωπάκι του συστήματος και της διαφθοράς? Για μένα η τέχνη είναι ιδανικό και η βάση της υπόστασής μου.Είναι όπλο στα χέρια μου ενάντια στούς εχθρούς των αξιών. Αυτοι οι σημερινοι καθηγητές είναι απλά ανθρωπάκια στην πλειοψηφία τους!! Ίσως να θέλαν να σπουδάσουν κάτι άλλο και έτυχε να είναι εκεί.Και λέω οι σημερινοί εξαιρόντας τους παλιούς!!! Είναι τυχαίο ότι παραιτήθηκε ο προηγούμενος πρύτανης ο Μπότσογλου? Τι του κάνανε οι σημερινοί? Τι είδε εκεί μέσα? Για ψαχτείτε λίγο.Θα μου πείτε τι θα κάνουμε? Δεν έχω απάντηση σ΄αυτό.Μόνο να είστε ο εαυτός σας και να μην συμβιβάζεστε. Πάλεψέ το καλέ μου ανώνυμε και αν το καταφέρεις...άλλαξε τον κόσμο ...στο εύχομαι...
Ανώνυμος είπε...
....μαλλον θα συμφωνησω με την κυρια που τοσο ομορφα και αληθινα τα γραφει!εγω ακουσα απο καθηγητρια ζωγραφικης επωνυμου φροντιστηριου ,οτι η Σχολη ειναι μεσο αντιπαλοτητας των καθηγητων και μονο. οι φοιτητες δουλευουν μονοι τους ,με περιοδικες διορθωσεις!να μου πειτε γιατι αγωνιζομαστε ολοι εμεις να μπουμε ?ισως γιατι ειμαστε ρομαντικοι και μεσα μας πιστευουμε στην ανατροπη της καταστασης! Μακαρι!!!!!!
Ανώνυμος είπε...
γεια σας! αλιευοντας στο google επεσα στην....ελευθερη φωνη σας!!! πολυ ομορφος τιτλος !εμαθα και τα καθεκαστα στην ομωνυμη Σχολη που τοσος ντορος γινεται. Λοιπον εφριξα κ απιστευτα μου φαινονται οσα διαβαζω. Δεν εχω λογο να τα αμφισβητησω,γιατι κανεις δεν καθεται να γραψει κατι τοσο σοβαρο ,αν δεν το εχει ζησει.Λυπαμαι για ολα. Αλλα μεχρι εδω εφτασε η σαπιλα ? δεν εχω να προσθεσω τιποτα.μονο ντροπη . Αραγε πως διορθωνεται αυτη η ρεμουλα των καθ/τών? μιλαμε για χοντρη μπαζα καθε χρονο. ε!ρε κατακαημενη Αραχωβα!!!!!!
dromeas είπε...
ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΛΕΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΔΙΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΧΟΛΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ.
Ανώνυμος είπε...
EIMAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2011 ΣΤΗΝ Α.Σ.Κ.Τ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ SITE ΣΑΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ. ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ,ΚΑΝΩ?ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΩ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???? ΜΗΠΩΣ ΑΔΙΚΑ ΚΟΠΙΑΣΩ? ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΙΜΑΙ .ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ,ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΙ.ΝΑ ΠΩ .ΔΕΝ ΞΕΡΩ .ΕΙΜΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ Κ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Ανώνυμος είπε...
Φίλε απογοητευμένε.Όταν κάποιος αγαπά αληθινά την τέχνη του και τον εαυτό του,δεν αφήνει κανένα , να του στερήσει την δημιουργία!! Υπάρχει εικαστική ζωή και εκτός της σχολής των Αθηνών....και πίστεψέ με πολύ καλύτερη. Αλλά άν θέλεις να το παλέψεις κανονικά προετοιμάσου σκληρά , δώσε εξετάσεις και βγάλε κρυφά φωτογραφίες των σχεδίων σου πρίν τα παραδώσεις.(λέω κρυφά επειδή απαγορεύεται και μπορεί αν σε πιάσουν να σε διώξουν).Μετά βγάλε πάλι κρυφά φωτογραφίες των σχεδίων των επιτυχόντων.Και κάντους μύνηση.,Συνχρόνως να εκθέσεις δημόσια τα έργα σου και να τα θέσεις σε κρίση απο εικαστικούς !!!! συγκρίνοντάς τα με των άλλων δηλώνοντας συνχρόνως και τον βαθμό που θα σου έχουν βάλει ο οποίος θα είναι (πίστεψέ με) κοντά στο 3 με άριστα το 10!! Μόνο έτσι θα εκτεθουν.Άσε που με την τόλμη σου και τα σχέδιά σου θα γίνει η πρώτη σου αναγνώριση σαν ζωγράφος!!! Καλή τύχη!!
Ανώνυμος είπε...
...φιλε ανωνυμε που απαντας στον προβληματισμό μου, σ΄ευχαριστω απο καρδιάς!οντως αγαπαω πολυ την τεχνη και ειμαι τιμιος εργατης της,αφιερωνοντας αρκετες ωρες προετοιμασιας .Δεν καταλαβαινω γιατι το 3 ειναι κομβικός αριθμός για τους αποτυχοντες.Δεν μπορει να μην υπαρχουν και μερικοί για 0,ή καποιοι άλλοι για 4 ή 4.5? Τωρα το θεμα να βγαλω φωτο των εργων μου ,ειναι απλό,αλλα εφετος ακουσα οτι απογορευοταν να βγουν φωτο των εργων των επιτυχοντων,και αυτο με εκανε να υποψιαστω την απατη!!παντως ακουσα πολλα καλά εργα εμειναν εξω .Τι να πω? αρχισα να ρωταω διαφορους για το θεμα και πολλοι μου ειπαν οτι μερικοι πετυχαν με την 4η προσπαθεια. φιλε,εχω μπερδευτεί ,αλλα και πεισμωσει. Θα κανω την προσπαθεια μου κ οτι αλλο μου ειπες.κ ευχομαι να ειμαι ο τυχερος,γιατι υπαρχουν και τετοια όντα!!!!! ευχαριστω για την απαντηση σου ,αν κα λιγο ανατρεπτικη ,αλλα νομιζω οτι εχεισ 100/100 δικιο.
Ανώνυμος είπε...
....καταληψη στην Α.Σ.Κ.Τ ! Αραγε πότε θα λήξει? οι κατατακτήριες ,πανε περίπατο προς το παρον.Αγνωστο αν και πότε θα γίνουν! Ακούστηκαν πολλα και διαφορα,αλλα τιποτα συγκεκριμενο . Λετε η καταληψη να επιμηκυνθει εως τον Σεπτεμβριο του 2011? ? ? θΑΝΑΙ ΤΥΧΑΊΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ??
Ανώνυμος είπε...
γεια σας! τί ωραία που τα γραφετε !αλλα αραγε ποσοι νοιαζονται? ο καθενας κοιταει την παρτη του ,παρτε το χαμπαρι.Εγω μετα απο μπολικα χαστουκια που εφαγα δηλ αποτυχιες εννοω ,δεν καταφερα να μπω στην Σχολη. Ε,και? παμε για αλλα. Εκει δεν μας εκατσε ,αλλου θα μας κατσει.Που θα παει! Σας χαιρετω ολους .Κι εγω μαζι σας ειμαι στον αγωνα.
Ανώνυμος είπε...
Τι να πω; Κάποτε ρώτησαν τον κ.Γιανναρά για το ποια είναι η αιτία της διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία και είπε ότι είναι η αναξιοκρατία.Δυστυχώς δεν βλέπω να βελτιωνόμαστε..
Ανώνυμος είπε...
οτι πιο ευστοχο εχουμε ακουσει τον τελευταιο καιρο! Α Ν Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ! αυτή παιδια δεν παλευεται με τιποτα. Το ιδιο ακριβως συμβαινει και στην Α.Σ.Κ.Τ. Μπαινουν 15 άξιοι και70 με μεσον .ότι μεσον και οτι χατηρι συνεπαγεται .... Οταν ο αγωνας ειναι ανισος ,τι,να παλεψεις και γιατί? dum spiro spero!. για οσους ξερουν Λατινικα. Υπαρχει και ο Θεος των εκπληξεων.Ποιος ξερει?μπορει να φανερωθει καποια στιγμη... αναμενουμε!
Ανώνυμος είπε...
ειμαι κοντα σας παρακολουθωντας τα όσα κατ εμε τοσο ενδιαφεροντα ,αλλα και τοσο συγκινητικα γραψατε. Καταλαβαινω οτι κανατε κοπο να προετοιμαστειτε για τις εξετασεις της Σχολης και το παραπονό σας για τις αδικες βαθμολογιες ειναι περα για περα δικαιολογημενο.Ομως ,ενας χρονος πλησιαζει να τελειωσει και μαζι μ αυτον πρεπει να κλεισουν και οι παλαιοι λογαριασμοι μας..! Ας πιστεψουμε οτι η νεα χρονια θα χαρισει κατι καλυτερο και κυριως την επιτυχια που προσδοκουμε .Ευχομαι ολοψυχα σε ολους σας προ παντων ,υγεια ,καθαρες σκεψεις και δυναμη!Καλα Χριστουγεννα γεματα πινελιές αγαπης και χαρας!
dromeas είπε...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!! ΣΑΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΤΩΧΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ. θΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ.....ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ....ΟΠΟΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.Τ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ,ΧΑΡΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ!ΦΙΛΙΑ!! ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....
Sophie είπε...
Καλησπέρα δρομέα και καλή χρονιά! Η αλήθεια είναι πώς ήθελα κι εγώ φέτος να δώσω εξετάσεις στη σχολή αυτή, αλλά μετά από αυτά που διάβασα στο άρθρο σου αποθαρρύνθηκα. Αλήθεια, πρέπει να πας σε φροντιστήριο για να κάνεις προετοιμασία? Πίστευα ότι είναι καθαρά θέμα ταλέντου το αν θα περάσει κανείς ή όχι. Αλλά τελικά παίζουν πολλά από πίσω...
dromeas είπε...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Sophie ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ blog ΜΟΥ. ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ....ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΜΕΣΟΝ ΕΧΕΙΣ..... ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΗ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΙΚΗ.... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ...ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ
Ανώνυμος είπε...
γεια χαρα σε ολους! χαρουμενο και τυχερο το 2011! ειμαι κι εγω μια υποψηφια για την Α.Σ.Κ.Τ. αδιαφορω αν καποιοι πληρωνουν καποιους για να εισαχθουν στην Σχολη.Τι,μελλον μπορει να εχει ενας αταλαντος?μια ουτοπια ειναι να μπεις χωρις να το αξιζεις ,γιατι ποτέ δεν θα τελειωσεις .Προσωπικα,θα κανω καθε δυνατη προσπαθεια να παω με οση περισσοτερη γνωση μπορω,και πανω απ ολα ετοιμη και εντιμη να καθησω στις εξετασεις.Αν πρεπει, θα μπω,αν οχι θα δεχτω το οποιο αποτελεσμα.Φιλοι μου ,ας μη κολλαμε στο μεσον .Ας κοιταξουμε να παμε ετοιμοι και χαλαροι σ αυτη την ωραια αναμετρηση. ..και η επιτυχια δεν θ αργησει να ερθει!
Sophie είπε...
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις ωραίες συμβουλές σου. Θα προσπαθήσω γιατί αγαπώ πολύ το αντικείμενο, αλλά με επιφυλάξεις μετά από όσα διάβασα. Το blog σου μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον! Θα σε παρακολουθώ!
Ανώνυμος είπε...
διαβαζω το blog σας με προσοχη και καπου που συστησα να το διαβασουν ,η απαντησή τους ηταν οτι.ηδη γνωριζαν την υπαρξή του.Αρα, οσα γραφονται κυκλοφορουν και αυτο, ειναι πολυ καλο!!! Θαθελα με την σειρα μου να πω,επειδη κι εγω προετοιμαζομαι για τις εξετασεις του 2011 γνωριζοντας οτι,οι εξετασεις δεν ειναι αδιαβλητες ,οτι δεν θα πρεπει να αποθαρρυνθουμε.Ο καλος θα μπει! Λυπαμαι για οσα διαβασα ,και μακαρι να γνωστοποιηθουν σε αρμοδιους της Σχολης.Ειναι κριμα να αναλωνομαστε εγκεφαλικα,ψυχικα και οικονομικα και στο τελος να υπαρχει μια αδικη αναμετρηση.Τα οσα γραφονται ,εστω και ανωνυμα ,νομιζω οτι εχουν βαση και δεν ειναι προιον απογοητευσης λογω καποιας αποτυχιας στις εξετασεις! Καλη Χρονιά σε ολους!
dromeas είπε...
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΙΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΣ...ΑΠΛΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ...ΔΙΧΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ανώνυμος είπε...
αγαπητοι ,ανωνυμοι φίλοι,ειμαι κι εγω υποψηφια για τις εξετασεις στην Σχολη για το 2011. Οπως αντιλαμβανεστε ενδιαφερομαι για οτιδηποτε αφορα την Σχολη αυτη ,που δεν σας κρυβω ειναι ονειρο μου να επιτυχω, γιατι λατρευω την ζωγραφικη . Απο τα πολλα που διαβασα στα σχολια του blog σας εχω να προσθεσω κατι που άκουσα και πιστευω οτι ισχυει.Οτι η γραμματεια της Σχολης και συγκεκριμενα καποια υπευθυνη εκει ,συστηνει συγκεκριμενα ατομα-φροντιστηρια σε υποψηφιους .Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλό ,ή κακο ,ή μια ευγενης εξυπηρετηση ,αλλα νομιζω προσωπικα οτι, αν οντως ,συμβαινει ειναι αντιδεοντολογοκο καιπερα για περα αδικο γιατι απ την εικαστικη προετοιμασια ,ζουν καποιοι δασκαλοι -ζωγραφοι. Αν ορισμενες υπαλληλοι της γραμματειας τους κοβουν το ψωμι τους καταδικαζοντας τους στην αφανεια ειναι κριμα!!! Τωρα για οσα σχολια διαβασα απο τις προσωπικες εμπειριες αυτων που τις καταθετουν στην σελιδα σας,πραγματικα λυπαμαι και ευχομαι πολυ συντομα να τελειωσει αυτο το μπαχαλο!!! Ειπαμε ,Ελλαδα ειμαστε ,αλλα ας γινει επιτελους μια αρχη να φυγουν τα σαπια απ αυτην την χωρα που γεννησε ηρωες και διδαξε πολιτισμο σε ολη την γη! σας ευχαριστω για την φιλοξενια
Ανώνυμος είπε...
Καταπληκτικο ! Μεσω ΑΣΕΠ τα μοντελα της Σχολης καλων τεχνων !!Το ερώτημα, που προκύπτει για τους εργαζόμενους, είναι με ποιά κριτήρια το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, θα διαλέξει τα μοντέλα που ποζάρουν στα εργαστήρια της Καλών Τεχνών. Είναι γνωστό ότι η επιλογή γίνεται απή τη διεύθυνση της Σχολής, με κριτήριο να πληρούν τις καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές τους προϋποθέσεις. Δηλ.ποιά ? χα χα. Εγώ ξέρω… Και εσείς κάθεστε και στεναχωριέστε αν θα μπείτε σε αυτό το . Βγέστε έξω , δουλέψτε , καλλιεργήστε το ταλέντο σας ,έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια…αρκεί να έχετε το ταλέντο , γιατί χωρίς αυτό ζωγράφος δεν γίνεσαι..Ένας που ζωγραφίζει 30 χρόνια.
Ανώνυμος είπε...
...κι εγω ακουσα οτι θ αλλαξουν πολλα στην Σχολη,αλλα θ αλλαξουν αληθινα? παντως λεφτα δεν υπαρχουν ,ηδη στις κατατακτηριες θα μπουν μονο 2 ατομα !!!! καλα ακουσατε ! δηλ.οτι προβλεπει ο νομος το 3% .Αραγε το 3% θα ισχυσει και στις εισαγωγικες του Σεπτεμβριου? ιδωμεν... Αυτα για την ωρα τα νεα!
Ανώνυμος είπε...
aisxos paidia kai meta 8eloune na menoume kai ellada na spoudazoume ......eleos ......ti aei ti tei ti iek ola ta idia einai kaneis dn noiazete gia ts fitites oute 8a niastei pote
Ανώνυμος είπε...
6 ατομα μπηκανε παιδια στισ κατατκτηριες. Διναμε τουλαχιστον 250.
Ανώνυμος είπε...
Καθηγητές:δημόσιοι υπάλληλοι(σχολαστικοί και μίζεροι)ποντίκια και νυχτερίδες! Σχολές:νεκροταφεία νέων καλλιτεχνών Πτυχίο:διαβατήριο για την εισαγωγή στην δημοσιουπαλληλική ζωή και την μετάδωση της στείρας και μηδενικής παιδείας των προκατόχων. Ευρωπα'ι'κή ακαδιμα'ι'κή σπουδή:η πιο ευαίσθητη και ουσιαστική εργασία...καρκινοβατεί. Απουσία ηθικής...και άνοδος της ασημαντότητας. ένας φοιτητής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.
Ανώνυμος είπε...
....φιλε εισαι ακριβεστατος! αυτο συμβαινει στην Σχολη! κριμα η μεγαλη προετοιμασια!κριμα τοσα ταλεντα που χανονται!κριμα για την μεροληψια των καθ/των!δασκαλοι Καλλιτεχνικων στοχευουν οι περισσοτεροι που μπαινουν.Αλλα και τι αλλο μπορουν να κανουν ,με τα εφοδια που παιρνουν??? η λεξη,ΗΘΙΚΗ ειναι αγνωστη στους μεσα....Ποτε θα αλλαξει αυτη η καμαριλα????? βρωμαει χιλιομετρα πια!!!
dromeas είπε...
Σχολές:νεκροταφεία νέων καλλιτεχνών Απουσία ηθικής...και άνοδος της ασημαντότητας. Ποτε θα αλλαξει αυτη η καμαριλα????? βρωμαει χιλιομετρα πια!!! ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ......
Ανώνυμος είπε...
Με αφορμή τα σχόλια όλων σας για την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα με τις εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών,αλλά και την εν γένει λειτουργία τους,θά'θελα να αναφέρω τα εξής: Κατ'αρχήν να πώ πως είμαι σπουδαστής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας(πρώτο έτος,ζωγραφική-σχέδιο). Πρίν 6 χρόνια είχα την ζοφερή εμπειρία ώς υποψήφιος,για την εισαγωγή μου στις 2 σχολές καλών τεχνών της Ελλάδας.Θα πώ μονάχα πως,εκείνος που σέβεται τον εαυτό του,δεν θα τον ξαναυποβάλει ποτέ,σε μια τέτοια απαξιωτική και νοσηρή διαδικασία.Απαξιωτική γιατί μετέχοντας στην όλη διαδικασία των εξετάσεων,καταλαβαίνεις ότι είναι μια ''στημένη'' κατάσταση.Νοσηρή,γιατί κυνδινεύεις να αποτελέσεις μέρος της όλης σάπιας αλυσίδας,(βλέπε:φροντηστήρια,καθηγητές...παρασκήνιο).Πέραν των εισαγωγικών εξετάσεων όμως,το μετά είναι που σε κάνει να δυσανασχετείς πραγματικά και σιγά σιγά να απελπίζεσαι. Και εδώ πλέον,δεν μιλάω για την λειτουργία των σχολών της Ελλάδας μόνο,αλλά και για την ακαδημα'ι'κή σπουδή γενικότερα στην Ευρώπη του καιρού μας.Με απλά λόγια,η ευρωπα'ι'κή ακαδημα'ι'κή σπουδή,καρκινοβατεί!Κείνος που δεν βλέπει τούτο το κακό,αλληθωρίζει... Δύο είναι οι πιο βασικές αιτίες του προβλήματος αυτού.Η πρώτη είναι πως το επάγγελμα του Δασκάλου(ακαδημα'ι'κού καθηγητή),έγινε επάγγελμα που ανήκει στην ελίτ της κοινωνίας μας.Η δεύτερη,είναι πως καταφέραμε να νικήσει ο τύπος και να χαθεί η ουσία.Οι δύο αυτές αιτίες,έχουν ώς αποτέλεσμα οι σχολές να παράγουν ξόανα,σε καμία περίπτωση καλλιτέχνες,και φυσικά σε καμία περίπτωση δασκάλους!Η παρακμή αυτή,συνεχίζει να συντηρείται απο τις σχολές,και σαφώς απο τους καθηγητές,(διότι οι καθηγητές είναι οι μονάδες εκείνες που ορίζουν το πραγματικό επίπεδο μιάς σχολής κάθε φορά).Το πτυχίο,των σχολών καλών τεχνών(και όχι μόνο)αποτελεί το διαβατήριο για μιά ύσηχη δημοσιουπαλληλική καριέρα,με φυσικό επακόλουθο την μετάδωση της στείρας και μηδενικής παιδείας στους επόμενους.Δάσκαλοι και ποντίκια...Πάντα τους μίζεροι,ομπρελοφόροι και σχολαστικοί.Και το μαύρο σκοτάδι στις σπουδές μας και στις σχολές μας.Μαυρίλα που είναι όμοια,μόνο με το ράσο του γύπα και του κόρακα,του παπαδαριού δηλαδή που χρόνια τώρα βάζει χέρι στην πιο ευαίσθητη και σημαντική εργασία,την παιδεία μας. Ας καταλάβουμε λοιπόν πως οι Ακαδημίες Καλών Τεχνών,είναι νεκροταφεία για τους νέους καλλιτέχνες και η σπουδή τους μια τυπική και ανούσια διαδικασία. Ας καταλάβουμε επίσης πως το όλο κατάντημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και μαζί με την ολική απουσία της ηθικής,έχει επικρατήσει η μετριότητα και η μιζέρια σε όλα τα επίπεδα της παιδείας μας. Ηθική,παιδεία,τέχνη και όλη η εμορφιά που πηγάζει απο έννοιες και αξίες τις οποίες έχουμε ξεχάσει...πάνε περίπατο. Η άνοδος της ασημαντότητας του δικού μας Κ.Καστοριάδη,σε όλο της το μεγαλείο. Οι εισαγωγικές εξετάσεις,αγαπητοί υποψήφιοι,είναι μονάχα η αρχή. Tommaso, Firenze 8/2/11
Ανώνυμος είπε...
Είμαι ζωγράφος. Αποφοίτησα πριν 16 χρόνια από τη Φλωρεντία (εισήχθηκα 3ος στη βαθμολογία τόσο στο σχέδιο όσο και στην ιστορία της τέχνης που εξεταζόμασταν τότε προφορικά στα Ιταλικά, αποφοίτησα με ανάλογη βαθμολογία κ.λ.π). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έδωσα εξετάσεις στην ΑΣΚΤ, χωρίς φυσικά να ασχοληθώ με προπαρασκευαστικά φροντιστήρια εδώ, καθώς θεωρούσα ήδη τον εαυτό μου ζωγράφο. Η βαθμολογία μου ήταν από τις χαμηλότερες και δεν πέρασα. Προφανώς το ταλέντο μου δεν είναι αρκετό για την ελληνική σχολή καλών τεχνών - στη Φλωρεντία θα τους έπιασα κορόιδα...
Ανώνυμος είπε...
το ηθικο διδαγμα της ιστοριας αυτης απ' οτι φαίνεται ειναι οτι, η Ελλαδα εχει πλεον μετατραπει σε ενα εργοστασιο παραγωγης κερδους! Δουλευουν οι αδυναμοι, κερδιζουν οι ισχυροι! Ειμαι αποφοιτος γυμνασιου και ετοιμος να τα αφησω ολα πισω για να κυνηγησω το ονοιρο μου ως καλλιτεχνης, αλλ' απ' οτι φαινεται αυτο δεν θα γινει εδω, αλλα στο εξωτερικο... Η Ελλαδα δεν ειναι πια οτι ηταν καποτε...
Ανώνυμος είπε...
Πολύ ενδιαφέροντα τα οσα διαβασα αν και καπως απογοητευτικα... Σκεφτομαι να δωσω στις επόμενες εξετάσεις , δεν ξέρω όμως αν ειναι καλύτερο να δώσω εισαγωγικές ή κατατακτήριες (εχω τελειώσει και αλλη σχολη). Που είναι πιο εύκολα και πιο αξιοκρατικά? Επίσης, μηπως μπορει καποιος να μου πει για φροντιστήρια προετοιμασίας. Ψαχνω στο διαδίκτυο αλλα δε βρίσκω και πολλά.. Ξέρετε ποιά ειναι τα καλύτερα (και γιατι)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
dromeas είπε...
ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΒΑΣΙΣΟΥ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΩΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑ email ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ....ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

263 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,
    ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ!!!
    Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
    ΜΠΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ (ΤΑΛΕΝΤΑ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 12 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!!!
    ΠΕΡΙΣΥ ΗΤΑΝ 85!
    Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ!
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΩΜΕΝΟΥΣ;
    ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ 85 ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ 12 ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ;
    ΜΑΣ ΔΠΟΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που διάβασα με έπνιξαν πραγματικά.Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς νέους που συνεχίζω να ελπίζω στην εισαγωγή στη σχολή.
    Είμαι 27 χρόνων και έδωσα εξετάσεις πρώτη φορά στα 18 μου, λόγο δυσκολιών δε κατάφερα να δώσω κάποιες χρονιές και τώρα τον Σεπτέμβριο θα εξεταστώ για 6ή φορά…
    Γενικά η άποψη μου . Κάποιοι μπαίνουν με μέσο, κάποιοι είναι προσυμφωνημένοι από τις σχόλες οι οποίες κάνουν απίστευτη διαφήμιση με τα ποσοστά που πιάνουν όταν η πρόσβαση σε μια σχολή είναι αβάσιμη . Κάποιοι μπαίνουν και με την αξία τους.
    Το σύστημα είναι τραγικό ,οι σχολές πέρνουν 200 ευρό το μήνα για να σου μάθουν ένα τυποποιημένο πράγμα που μόνο τέχνη δεν είναι. Πως είναι δυνατών κατι τόσο Στανταρ να λέγετε ζωγραφική?
    Αν είσαι καλός με λίγο 'τύχη' μπαίνεις, επίσης μπαίνεις με ένα σχετικά μέτριο βιζματάκι , η αν τα ακουμπήσεις αρκετά σε μια από τις τοπ σχολές. Φέτος που θα πάω στην έκθεση θα βγάλω μερικές φωτογραφίες για να τις μοιραστώ μαζί σας.
    Δε με νοιάζει πια να μπω στην σχολή .Παντός Είναι έγκλημα να κόβονται τα φτερά των νέων καλλιτεχνών . Ελπίζω όλη η προσπάθεια που έχει γίνει στο blog να βρει το δρόμο και τον σκοπό τις και να διορθωθούν κάποια στιγμή τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ονομάζομαι Γιάννης Γουρζής, επίκουρος καθηγητής στην ΑΣΚΤ στον τομέα Χαρακτικής. Εργάζομαι στην ΑΣΚΤ 19 χρόνια και ερκετές φορές βρέθηκα κριτής σε εισαγωγικές. Τεχνικά είναι αδύνατον να μπει κάποιος με μέσο τελεία και παύλα. Αν έχουν το θάρρος οι ανώνυμοι να βάζουν το όνομά τους, διότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα όλα τα ''παράπονα'' να είναι πρόθεση ''άλλων''. Κατανοητή η πίκρα της μη εισδοχής στην σχολή...όλοι μας έχουμε περάσει αυτή την δοκιμασία.... Θέλει κότσια ψυχής να είσαι υποψήφιος σε μια σχολή τέχνης για ένα αόρατο-αβέβαιο μέλλον...Αγαπητοί φίλοι, οι ''καλλιτεχνικοί κύκλοι'' που σας μιλάνε για μέσο, είναι απλώς για κλάματα για να μην πω τίποτε χειρότερο. Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψήφιους και πάρτε το θάρρος να έχετε όνομα όταν γράφετε δηλώσεις, γιατί η ανυπαρξία αυτού του θάρρους είναι αρχή αποτυχίας σε ότι κάνετε μιας και δεν έχετε όνομα να το υπερασπιστείτε. Ανώνυμοι άνθρωποι ανώνυμα σχέδια, φόβος για τη ζωή φόβος για τη μάχη των εξετάσεων. Ο αγώνας των εξετάσεων είναι προσωπική μάχη, μην αφήνεται ανεύθυνες διαδόσεις να σας κάμψουν το ηθικό. Με δύναμη μπροστά.
    Ότι έγραψα το έγραψα με αγάπη και επώνυμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια τομή στον κομπλεξισμό .
    Τα ίδια ακριβώς πράγματα,οι ίδιες ιστορίες εδώ και 10 χρόνια που ασχολούμαι με την ΑΣΚΤ .
    Άκουγα ακριβώς τα ίδια πράγματα πριν αρχίσω την προετοιμασία σε φροντιστήριο ,μέχρι κι ότι μια θέση ζητάνε ένα...οικόπεδο .Εντέλει έδωσα και πέρασα χωρίς κι αυτό το οφείλω στο ότι έκλεισα τα αφτιά μου στις διάφορες παπαριές που αμολάει ο κάθε μυθομανής και κομπλεξικός που για προσωπικούς του λόγους και αδυναμίες δεν μπορεί να μπει στη σχολή .6 χρόνια στην σχολή είναι αρκετά για να καταλάβεις αν κάποιος συνάδελφός σου εκεί μέσα άξιζε να μπει ή όχι .
    Κάποιοι όψιμοι κήνσορες της καλλιτεχνικής ηθικής πιο πάνω γράφουν ότι η ΑΣΚΤ δεν αξίζει και πως δεν έχει παράγει έργο ,τους προτρέπω να μάθουν και να ασχοληθούν με τα σημερινά καλλιτεχνικά δρώμενα για να αντιληφθούν πόσο κομπλεξικοί και προβοκάτορες είναι καθώς οι γκαλλερυ του εξωτερικού βρίθουν από νέους έλληνες καλλιτέχνες απόφοιτοι της ΑΣΚΤ .
    Οι δικαιολογίες και οι αιτιολογίες κάποιων για το ''κόψιμο'' τους είναι επιπέδου ...''μα γιατί με κόψατε,είμαι ο καλύτερος...το λέει και η μάνα μου,άρα είστε τσάτσοι και στημένοι''
    Η συστηματική δουλειά είναι η μόνη σας σωτηρία ,το κατίνιασμα και η προπαγάνδα δείχνουν ανθρώπους κοινούς και ρηχούς ψευδοειδήμονες και κομπλεξικούς . Περαστικά σας .Εύχομαι μια μέρα να αξιωθείτε και να περάσετε στην ΑΣΚΤ (ειλικρινά) αλλά θα σας ξεράσει με την πρώτη ευκαιρία καθώς για να θεωρείσαι καλλιτέχνης πρέπει πρώτα απ όλα να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος που δέχεται τις ήττες και τις αποτυχίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εδωσα εξετάσεις 4 φορές και τώρα περιμένω αποτελέσματα.
    Μια συμβουλή για όσους τώρα ξεκινάνε να μπούν σε αυτή την διαδικασία: Μην πτοείστε απο τις μπούρδες που διαβάζετε δεξιά και αριστερά, το σχέδιο γενικά είναι δύσκολο πράγμα, χρειάζεται εξάσκηση μακροχρόνια και αν δεν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο δεν έχεις την ικανότητα ούτε να κρίνεις σχέδια άλλων. Κανένας φροντιστής που θα είναι στην είσοδο και θα πει "βάλε φώς εκεί" δεν μπορεί να βάλει στην σχολή κάποιον που δεν ξέρει σχέδιο.
    Μην ακούτε λοιπόν τον κάθε ενα που ζωγράφιζε στο δημοτικό και του είχε βάλει η δασκάλα Α και τώρα κρίνει το σύστημα εισαγωγής στην καλών τεχνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. επίσης εφόσον δίνουν 1000 άτομα κάθε χρόνο και μπαίνουν 80 εννοείται οτι κάποιοι καλοί σχεδιαστές που θα άξιζαν να μπούν, δεν θα μπούν. Δεν είναι μέσον, είναι μαθηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΟΥ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ......ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ!ΣΥΧΝΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΣΥΧΝΑ ΒΟΛΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΙΩΘΑ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ .ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ.ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ .....ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΑ ΕΥΧΗ.......ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.ΠΕΡΑΣΑΝ 48 ΑΤΟΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ....ΟΧΙ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥ8ΕΝΑ!!!ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΑ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ,ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ,ΜΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ .ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ .ΕΔΩΣΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΥΑΤΟ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ 8Α ΕΛΕΓΑ ΟΚ.ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΛΑ...ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ...."ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΩ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ"ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΜΕΝΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ;ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ. ΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ.ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ 20 ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α,και το τελικο σχεδιο ηταν πολυ αποδεκτο απο τους καθηγητες,οπου ξερουν καλα τι θελουν οι εξεταστες...ειχε δηλαδη ολεσ τις αξιες που χρειαζεται ενα σχεδιο,(ΑΣΚΤ ΕΞ.)Φορμα μετρημενο και τετοια.ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ !ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ φωτο.....ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΘΑ...ΕΔΩΣΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΚΟΨΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΙΝΩ!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥ....ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ...ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φίλε Γιώργο και ανώνυμε, επειδή ήμουν κριτής στις εξετάσεις σας λέω μόνον αυτό:όποιος δεν έπερνε τουλάχιστον 11 ψήφους από τους 13έως15 βαθμολογητές δεν πέρναγε.Τα σχέδια όσο προχωρούσε η διαδικασία της κρίσης τα είδαμε 6 ΦΟΡΕΣ και μερικά 7 φορές. Έφυγα από τις κρίσεις με καθαρή συνείδηση ότι έκανα όσο μπορούσα καλλίτερα αυτό που έπρεπε και το ίδιο ομολόγησαν και οι άλλοι συνάδελφοι. Πιστέψτε με ότι δεν είναι εύκολο να απορίπτεις, μα καθόλου εύκολο...
    φιλικά Γιάννης Γουρζής, επίκουρος καθ. ΑΣΚΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγγνώμη..γραψάτε καπου:" όποιος δεν έπερνε τουλάχιστον 11 ψήφους από τους 13έως15 βαθμολογητές δεν πέρναγε"Δηλάδη κάποιους τους έκριναν 15 κάποιους 14 και καποιους 13.Οσό πιο πολλοί κρινουν καποιον τοσο πιο πολλες πιθανότητες έχει αυτος που κρινεται να εχει τουλαχιστον 11 "περνας".Αν ισχυει αυτο καποιοι που πεσανε σε 13 ειχαν μεινοκτημα χωρις να εχουν κανει κατι λάθος..μονο επειδη ήταν ατυχοι..και φυσικα και το αντιστοιχο αντίθετο.Ισως δεν διατυπώσατε σωστα τη μέθοδο βαθμολογησης ή κατι μου ξέφυγε...αλλα αν καταλαβα σωστά(και αν πραγματι συμαβαινει αυτο)..αυτη η συγκεκριμενη εφαρμογή στη μεθοδο βαθμολόγησης θα ελέγα πώς ειναι άδικη.
    Υ.Γ Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση απλα θα καταπινα την αποτυχια και θα ξεκιναγα με στομφο την προετοιμασια μου για του χρονου μου για του χρονου...αλλα τα πηγα υπερβολικα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγγνωμη,επρέπε να κανώ την ερώτηση πριν.Κ.Γουρζή εσεις δεν πιστευεται πως αυτο με τους 13-15 εξεταστες ειναι κάπως αδικο;Αν οχι γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ego afto pou katalaveno ine oti ine poli diskolo gia tous kathigites na krinoun pios prepi na perasi kai pios oxi. Ego exo dosi 2 fores stin athina kai tis 2 kopika. Stin Thesaloniki perasa stin proti dekada me tin proti xoris gnostous kai meson opote atalados malon den ime kai sigoura den ine alithia ola afta pou legonte gia to meson. Fantazome tha ginete kai afto, den to ksero alla den to apoklio, sto elladistan aloste zoume kai exoume di tosa kai tosa. Alla ine krima na ta isopedonoume ola, akoma kai an ine etsi den pernane oloi me meson, ine krima lipon na to ipostirizoun kapioi afto kai na mionoun ta pedia pou perasan me tin aksia tous. Kai ego pisteva oti ixa dosi kala sxedia stin athina tin proti fora kai sigoura ida sxedia pou perasan kai itan to ligotero isaksia me ta dika mou pou aporifthikan omos skeftite kai ligo posoi dinoun kai posous pernoun kai episis skeftite oti o antagonismos ine poli ipsilos. Ine logiko poloi kaloi sxediastes na menoun apekso lipon. Kai lathi fantazome tha ginonte episis. Tin defteri fora pou edosa den ta piga kala giati anxothika kai etsi den edosa ton kalitero eafto mou. Eftega ego diladi kai afto osa xronia milao me anthropous pou exoun dosi kai exoun kopi den to exo akousi apo kanenan. Me liga logia den nomizo oti ine ola toso mavra. Exoume tin tasi oi ellines na vlepoume pantou sinomosies. Apla pernoun ligous kai isos oxi panta tous kaliterous afou eksalou ti tha pi kaliteros se kati toso ipokimeniko oso i texni. Nai, sosta, ipokimeniko, min mou pite oti kitane gia sxedio, formes kai ta lipa giati stin ekthesi epitixodon persi gelasane kai oi petres. Pros apofigi pareksigiseon, o logos pou ksana edosa stin Athina ine giati exo ikonomika provlimata alios i sxoli tis Thesalonikis ine mia xara kai i Thesaloniki iperoxi. Telos afto pou thelo na po ine pos theoro oti oi parakato logoi pezoun poli simantiko rolo se afto to asximo klima pou exi dimiourgithi giro apo tis eksetasis tis kalon texnon. 1) AFTA STA OPIA EKSETAZONTE OI IPOPSIFIOI DEN TA EXOUN DIDAXTI STO SXOLIO KAI EXOUN PROZVASI SE AFTES TIS GNOSIS MONO MESO TIS IDIOTIKIS EKPEDEFSIS. 2) I SXOLI PERA APO XARTIA DEN PAREXI TIPOTE ALLO STOUS IPOPSIFIOUS. 3) OI IPOPSIFIOI DIAGONIZONTE MONO STIN ZOGRAFIKI 4)DEN IPARXI KAPIOS ANEKSARTITOS ORGANISMOS POU NA ELENXI AN OI EKSETASTES KANOUN SOSTA TIN DOULIA TOUS. 5) DEN GINETE EKTHESI APOTIXONTON PARA MONO EPITIXONTON. Ola afta pistevo pos kanoun kai tha kanoun panta ta apotelesmata na fenonte adika sta matia ton ipopsifion. Omos akoma kai an ola afta alaksoun distixos panta tha iparxoun anthropoi pou tha pistevoun oti ine kati pou den ine ara aftou tou tipou oi sizitisis (giati aftos kai oxi ego k.t.l.) tha ginonte aionia. (Signomi gia ta greeklish alla exo disleksia kai diskolevome na grapso me ellinikous xaraktires)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για τα 3 τελευταια σχολια (περα απο αυτο που κανω τωρα και το δικο σου) τι εχεις να πεις giorgo z;Αφού μπηκες στο κοπο να γραψεις για ολα τα αλλα ειναι κριμα να τα αφήσεις απέξω,θα κλαίνε τα καημενα (Τ.Τ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Agapite sinonomate, den boro na sxoliaso tipota prin diavaso kai tin apantisi tou kathigiti G.Kourzi. Fantazome kati allo tha ithele na pi o K.Kourzis, den boro na pistepso pos merikous tous vathmologoun 15 kai allous ligoteroi. Perimeno lipon kai ego diefkrinisis prin katalikso se siberasmata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν αγαπητοί μου, η διαδικασία έχει ως εξής:ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ οι 13-15 βαθμολογητές. Σε πρώτη φάση ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 βαθμολογητές να πουν ΟΚ για να κρατηθεί ένας υποψήφιος, ας είναι αρνητικοί οι υπόλοιποι βαθμολογητές!!!!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΟΝΟΝ 2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΝΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ(5).ΣΕ ΤΟΥΤΗ την κρίση εχει ''φύγει'' ένας σοβαρός αριθμός υποψηφίων. Οι υπόλοιποι ξαναμπαίνουν σε κρίση αλλά τώρα χρειάζονται 4 βαθμολογητές να συμφωνήσουν για να ξανακριθούν και εδώ ''φεύγει'' πάλι ένας αριθμός υποψηφίων. Οι υπόλοιποι που έχουν κριθεί θετικά ξαναμπαίνουν σε κρίση και τώρα πρέπει να πάρουν θετική ψήφο από 9 κριτές.Βρισκόμαστε λοιπόν να έχουν φτάσει οι υποψήφιοι περίπου 200 και πρέπει να μπουν 80. Ξανά από την αρχή λοιπόν η κρίση και τώρα χρειάζεται κάποιος για να περάσει τουλάχιστον 11 κριτές να αποφασίσουν θετικά.ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΚΡΙΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΡΑ και 12 η 13 η 14 η 15 να ψηφισουν ειναι το ιδιο, απλά αλλάζει η σειρά εισόδου στη σχολή και το ποιοί θα πάρουν υποτροφία. Αυτά έχω να σας πω με κάθε ειλικρίνεια, γιαυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντικειμενικώτερη κρίση. Αυτή η διαδικασία κρατά ημέρες, είναι κουραστική και απαιτεί μεγάλη προσοχή, διότι όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά την ταλαιπωρία που υφίστανται υποψήφιοι και οικογένειες.
    φιλικά
    Γιάννης Γουρζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φέτος για 2012 ξεπεράσαμε τον αριθμό 80 που έπρεπε και ''πήραμε'' 85 διότι τόσους περάσαμε και δεν θέλαμε να ''κόψουμε'' 5 που είχαν τα προσόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ.Γουρζή πραγματικά σας ευχαριστώ παρά πολύ που μπαινετε στο κοπο να κάνετε μια πλήρη διευκρίνιση την ώρα που φαντάζομαι έχετε πολύ πιο σημαντικά και χρήσιμα πράγματα να κάνετε,και είμαι σίγουρος οτι θα σας έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι άταν μετα από ολή τη ψυχολογική πίεση της βαθμολόγισης έχετε να τα βάλετε μετά με σωρό απο δυσαρεστημένους εξεταζόμενους.Με συγχωρείτε παρα πολυ αλλα δυστυχώς όμως δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος απο την απάντηση.Ισως δεν καταλάβατε την ερώτηση.Αυτο που εννούσα ήταν οτι κάποιος μπορεί να παρει πιο ευκολα 11 ψήφους ύπερ απο 15 βαθμολογητες παρα απο 14 ποσω μάλλον απο 13.Ετσι όπως περιγράφετε τη διαδικασία ο αριθμος των βαθμολογητών κατα τη διαδικασια της βαθμολογησης αλλαζει.Καποιος μπορει να κριθει απο 13 καποιος απο 14 και καποιος απο 15. Συμφωνα με τη στατιστική, άμα θελαμε ο καθενας να ειχε την ίδια ακριβώς μεταχείριση θα μπορούσε ο αριθμός των κρίτων να ειναί συνέχεια 15 ή αν οταν κάποιος κρινοταν απο 14 τοτε
    να ήθέλε 11,845..... κριτες υπερ!Και οταν κρίνοταν 15 τοτε 12,692......κριτες υπερ.Αλλο να παιρνει σε ενα τέστ καποιος 10/20 αλλο 10/16 και αλλο 10/100 .Τι ακριβώς σημαινεί 13 με 15;Ακούγεται πολύ περιέργο.Συγγνώμη για την αναστάτωση και σας ευχαριστώ πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ φίλε, πιστεύω καταρχήν ότι ως άνθρωπος που χειρίζομαι δημόσια πράγματα οφείλω να λογοδοτώ και να εξηγώ, έτσι άσχετα αν έχω η όχι χρόνο θεωρώ χρέος μου να σου απαντήσω διότι εκτός από εσένα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Εκείνο που σου επισημαίνω είναι ότι ο αυξημένος αριθμός κριτών τελικά παίζει ρόλο μόνο στην τελική κατάταξη όσων ήδη έχουν περάσει. Η αριθμητική σου παρατήρηση είναι σωστή γενικά, όμως όπως κατάλαβες οι αρχικές κρίσεις ΔΕΝ απαιτούν πλειοψηφία για να περάσει κάποιος. Διότι επαναλαμβάνω ότι η μειοψηφία ΑΡΚΕΙ για να προχωρήσει κάποιος στην παραπάνω κρίση. Σκέψου το, Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ. Δηλαδή αν από τους 13πχ κριτές οι 4 πουν ότι περνάει για παραπάνω τότε αυτό γίνεται και ας είναι αντίθετοι η και ''αδιάφοροι'' οι 9. Κατάλαβέ το, μόνο στο τέλος έχει αξία η πλειοψηφία, μετά την ''μεγάλη σφαγή''. Η μαθηματική σκέψη σου θα ήταν σωστή αν χρειαζόταν πλειοψηφία για να περάσει κάποιος στην επόμενη κρίση. πΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ''ΦΙΛΕΎΣΠΛΑΧΝΟ'' το σύστημα που εφαρμόζουμε, πιο ανθρώπινο. Αν συνέβαινε αυτό που λες, τότε από την αρχή θα πηγαίναμε πλειοψηφικά για το ποιός περνάει και εκεί θα τέλειωνε, μπάμ και κάτω. Όμως βλέπεις το βασανίζουμε ξανά και ξανά μήπως και αδικήσουμε κάποιον. Και ναι μπορεί παρά τα οποιαδήποτε μέτρα που εφαρμόζουμε να έχουμε αδικήσει, όμως όχι εσκεμμένα μιας και δεν γνωρίζουμε ονόματα και σίγουρα πάντως κάτω από την πίεση του αριθμού 80. Αυτά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Giorgo Z. θα ήθελα πολύ να ακούσω και τι δικιά σου γνώμη για όλα αυτα.Εγώ πάντως είμαι ακόμα λίγο στο σκοτάδι.13-15...13-15..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η αλήθεια είναι πάντως, πως θα έπρεπε με κάποιο τρόπο οι επτακόσιοι και βάλε αποτυχόντες να καταλαβαίνουν γιατί απέτυχαν. Οι κρίσεις γίνονται για να υπάρξει μια εποικοδομητική συνέχεια, και κατά την ταπεινή μου γνώμη, ούτε οι τυχαίες βαθμολογίες (που παραδόξως δεν ακουμπούν το 4 ή το 5), ούτε η έκθεση των επιτυχόντων βοηθούν. Θα σεβόμουν λίγο περισσότερο την δικαιολογία,εν μέρει, της υποκειμενικότητας, αν η προετοιμασία ενός υποψήφιου δεν ήταν τόσο τραγικά δαπανηρή.Αν ξεκινούσε ο καθένας με το μεράκι και την κρίση του και έδινε σαν φάκελο ό,τι μόνος του έχει μάθει. Προφανώς συμφέρει το σύστημα της σχολής να παραλαμβάνει παιδιά "μισοέτοιμα","μισοτυποποιημένα",για να μην χρειάζεται να μάθουν την εικαστική αλφάβητο εκ του μηδενός.Και για να πω την αλήθεια, δεν κατανοώ γιατί το 90 τοις εκατό των σχεδίων των επιτυχόντων πρέπει να μοιάζει με φάκελο ενός και του ίδιου ατόμου, σε τι αποσκοπεί αυτή η ομοιομορφία;
    Το χειρότερο δεν είναι να αποτυγχάνεις, αλλά να μην ξέρεις γιατί, και εύχομαι να βρεθεί σύντομα μια μέθοδος εισαγωγής στη σχολή,που, πρώτον, θα απαιτεί μόνο κόπο ψυχής και πνεύματος,και όχι ξίλωμα τσεπών, και δεύτερον, θα δικαιώνει την προσπάθεια όλων, με ορθότερη και πληρέστερη τεκμηρίωση της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε Γιώργηδες το 13-15, σημαίνει ότι μπορεί να αρρωστήσει κάποιος και να μην είναι εκείνη τη μέρα 15 αλλά 14, τόσο τρομερό είναι επιτέλους;
    Λοιπόν εγώ βρίσκομαι στη σχολή στην χαρακτική δευτέρα τρίτη τετάρτη 10.00-14.00, όποιος θέλει να του τα εξηγήσω και με νοηματική ας με βρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κ.kourzi μας κοροιδεύετε νομίζω.Δεν θέλατε να κόψετε 5 που έιχαν τα προσόντα,αλλά άλλους που δεν τα έιχαν και ηταν παντελώς άσχετοι τους περάσατε.Πέραστε απο την έκθεση επιτυχόντων και θα θυμηθήται για τι πράγμα μιλάω.ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΟΔΗΓΩΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2011-2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΣΚΤ.

    σελ.31 Το συστημα εισαγωγής περιγράφεται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε λίγο θα μας πούνε πως σε αυτή τη χώρα μόνο η Α.Σ.Κ.Τ. λειτουργεί αξιοκρατικά, όταν όλως τυχαία..., ο τρόπος σχεδιασμού δείχνει το φροντιστήριο από το οποίο είναι ο κάθε υποψήφιος και όλως τυχαία τα συγκεκριμένα φροντιστήρια έχουν τρομερά ποσοστά επιτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αφού μερικοί θεωρείται πως η ΑΣΚΤ δεν δουλεύει αξιοκρατικά για ποίο λόγο τότε επιθυμείτε διακαώς να εισαχθείτε σε αυτήν ?
    Υπάρχει μια τεράστια προπαγάνδα γύρω από το όνομα της σχολής η οποία εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα ,μια από αυτές είναι ότι τα φροντιστήρια είναι η μόνη λύση.Μην τσιμπάτε στον πρόλογο που σας πλασάρουν ,όλος ο ντόρος για τα φροντιστήρια γίνεται για την προσέλκυση νέων πελατών,γιατί πελάτες είστε και θα είστε γι αυτά.Ο μύθος ότι ο δρόμος για την σχολή περνάει αποκλειστικά από τα φροντιστήρια (και πως αυτά έχουν τις άκρες..) είναι μια πολύ καλά δουλεμένη προπαγάνδα για να συντηρείτε το σύστημα.
    Γι αυτό ΔΕΝ ευθύνεται η σχολή,ΔΕΝ θα σας περάσουν ποτέ επειδή πάτε σε κάποιο γνωστό φροντιστήριο ούτε θα σας κόψουν αν δεν είστε σε κάποιο .
    Τα περί μέσων είναι αστεία και προβοκατόρικα ,θυμίζει καταστάσεις εξετάσεων για δίπλωμα αυτοκινήτου ,μην τους τρέφετε , το μόνο μέσο για την ΑΣΚΤ είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ και τίποτε άλλο .
    Μην ξεχνάτε μιλάμε για κάτι υποκειμενικό όπως η τέχνη,κάποιες διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμα κι όταν μπείτε μέσα .Αν θέλετε να περάσετε στην σχολή ξεχάστε ότι σας έχουν πει,ξεχάστε ότι είστε καλός,δουλέψτε και θα ανταμειφθείτε , σας το εύχομαι από καρδιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παρακαλώ πολύ,σταματήστε πια.Πιστεύω δεν θα θέλατε να ανέβει στο internet έργο παιδιου που πέρασε,ενώ ήταν απαράδεκτο,και όλοι ξέρουμε το πώς...ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε οτι με αυτή τη κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές σχολές (με τους απλήρωτους καθηγητές, υποβάθμιση κ.α.) εάν κάποιος υποψήφιος έχει απο πολύ ψηλά άκρες... στην κρίση του για την εισαγωγή του στη σχόλη αυτό δεν λαμβάνεται υπόψην;! Θα πείτε οχι! Δε πείθεται κανέναν! Όλοι γνωρίζουμε τη ισχύει στο δημόσιο, ακόμα και να γίνεις καθηγητής σε εκπαιδευτικό ίδρυμα και τι χάρες χρωστάς. Εξάλλου πως εξηγείτε οτι η ΑΣΚΤ έχει χάσει την αίγλη της απο το 1992; Πώς εξηγείτε οτι πολύ πριν το '92 έχουν να βγουν απο εκεί καλιτέχνες που να έχουν άποψη και να κάνουν τη διαφορά με τη δουλεία τους; Eπιτέλους πρέπει να καταλάβεται οτι δεν μιλάτε σε παιδάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. egw eimai!!!!!! egw katastrefw ta sxedia ton allon gia na min perasoun!axaxaxxaxaxaxaxax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Fabregnes είπε...

    Αφού μερικοί θεωρείται πως η ΑΣΚΤ δεν δουλεύει αξιοκρατικά για ποίο λόγο τότε επιθυμείτε διακαώς να εισαχθείτε σε αυτήν ?"
    Γιατί μπορεί να θέλουμε να κάνουμε το μεράκι μας επάγγελμα μήπως?Αναξιοκρατία υπάρχει παντού, αλίμονο αν μας σταματούσε τις προσπάθειες να προσεγγίσουμε κάποιο στόχο!
    "Ο μύθος ότι ο δρόμος για την σχολή περνάει αποκλειστικά από τα φροντιστήρια (και πως αυτά έχουν τις άκρες..) είναι μια πολύ καλά δουλεμένη προπαγάνδα για να συντηρείτε το σύστημα."
    Μιλάει κάποιος που αν δεν είχε ξεσκιστεί στα φροντιστήρια ένα χρόνο και βάλε, δε θα είχε περάσει ούτε έξω από τη σχολή...Αλλά και πάλι, φίλε, ναι, έχεις δίκιο, περνάνε και μερικοί που δεν έχουν πάει ποτέ φροντιστήριο και, μη σου πω, πρώτη φορά πιάσαν κάρβουνο ΄κείνες τις 5 μέρες των εξετάσεων.
    Εγώ μετά την έκθεση των εισακτέων άρχισα να πιστεύω στους δράκους των μέσων. Ειδάλλως φοβάμαι ειλικρινά για το τι καλλιτέχνες θα βγουν από εκεί μέσα, όταν οι δάσκαλοί τους επιλέγουν κατά αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αντί να ψάχνετε τον βαθμό αξιοκρατίας της ΑΣΚΤ καλό θα ήταν αυτό τον χρόνο να τον αναλώνατε σε δημιουργία και προσήλωση στον στόχο σας .
    Η δουλειά είναι το μόνο μυστικό ,μέσα και έξω από την σχολή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το τι χρόνο αναλώνει ο καθένας είναι προσωπικό του θέμα και δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να κρίνει τον κόσμο γύρω του. Αν έχετε κάτι ουσιώδες να πείτε επί του θέματος, καλώς, ειδάλλως οι νουθεσίες ύφους δέκα καρδιναλίων είναι περιττές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μιλάμε για την τέχνη και την έκφραση μέσω αυτής οπότε τίποτε δεν είναι προσωπικό από την στιγμή που εκτίθεται .
    Εδώ δεν μιλάμε για κρίση αλλά για την υπονόμευση της ΑΣΚΤ ,αν γινόταν εκ των έσω θα έλεγα πως υπάρχει θέμα αλλά εδώ όλος ο πόλεμος είναι απ έξω κι εκεί είναι που πρέπει να δώσετε όλοι σας προσοχή .Καθηγητές και σπουδαστές της ΑΣΚΤ σας επαναλαμβάνουν το ίδιο πράγμα ,ίσως έχουν ένα δίκιο παραπάνω από τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια των φροντιστηρίων .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει, αλλά εδώ μιλάμε και για πρόβλημα κρίσης της ποιότητας των σχεδίων.Αφού είσαι της σχολής, κάνε τον κόπο αύριο και δες την έκθεση και έλα μετά να εμπλουτίσεις τα ποστς σου με τίποτα ουσιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. pragmatika mexri ena sumio itan astio olo auto alla twra kapious apo sas den 3erw an sas loipame i an me eknevrizete ti na pw to mono sugouro einai oti den mporw pleon na eimai evgeniki mazi sas...kai milaw gia sas pou i den mporite na katalavete oti opios mporei mporei ti na kanoume den eimaste oloi kaloi se ola!i den exete valei ton kolo sas katw na doulepsete!dwste oses fores 8elete alla toulaxiston stamatiste me tis dikeologies peri meson giati geliopoiiste..nai isws 10/80 na einai vismata alla den eimaste kai oloi mas axristoi ekei mesa kai den 8a mas vgalete axristous eseis. kalos i kakos den eiste stis 8eseis mas ti na kanoume!prospa8iste opws kaname kai meis pou mpikame xws kapio visma i kapia gnwrimia...kai kapioi apo sas prospa8iste na krinete ligo pio antikimenika tous eaftous sas pou malon kapios logos 8a uparxei pou exete dwsei 4 kai 5 fores kai enw isxirizeste pws to a3izete kamia apo autes den vre8ikate mesa stin pliopsifia(i miopsifia opws isxirizesete) ton atomon pou perasan me tin a3ia tous ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η ορθογραφία σου είναι αντίστοιχη των επιχειρημάτων σου..και της ευφυίας σου. Ελπίζω να μπογιατίζεις καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ.
    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. A...πως στην έχεις δει Κωσταντίνε που σχολιάζεις ετσι αυτόν που σχολιαζει αυτόν που σχολιάζει γενίκα τη κατάσταση...ε δε μπορώ πρεπει να σχολιάσω...πλάκα κανώ.../ Τελος παντών,δεν προσέξατε αυτο πιο πανώ(τώρα πια πολυ πιο πανω) με τους 13-15 εξετάστες;Δεν σας κάνει καμία εντύπωση;Μην το απομακρίνεται απο το πρώτο πλάνο ετσι απλά για να σχολιασέται κοινοτοπιές(καλα αυτο ασχολίαστο)και τώρα κανω πλάκα αλλα οχι τοσο...13-15 ψάξτε το, θα ήθελα τη γνώμη σας.pls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Eem...ti na kanoume anonume...o ka8enas me to provlima tou alloi exoume disle3ia(e3ou kai ta greeklish)kai alloi ta complexakia mas kai ta apo8imena mas;)o ka8enas me to provlima tou.A kai kati allo,8a ekplageis otan deis oti iparxoun para poloi mesa sti sxoli pou 8a sou emfanisoun paromia epixeirimata..ti na po..mallon i xamili efuia einai simantikos paragontas gia tin isagogi sti sxoli...ti na po.
    Gia to 13-15 den 3ero...isos ennoei oti ka8e xronia den einai standard aroi8mos e3etaston exw akousei kai 20 atoma oute egw to polikatalava auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 8a symfwnisw me to teleytaio sxolio.. sto 8ema disle3ia kai genika oti den eiparxei epixirima sto sxoleio kai katakrinoume ton tropo pou grafei..gt h sxolh 8elei atoma pou 3eroun or8ografeia!! basika eprepe na dinei arxaia kai ek8esh gia na perasei kapoios sthn sxolh :D
    psifiste popay!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. symfwnw me to proteleytaio sxoleio.!exei dikio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΤΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. οι ανώνυμοι πριν απο τον κύριο Yan έχουν πήξει στη βλακεία και είναι και το ίδιο άτομο.αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. egw exo grapsei meta ti ria kai meta to george ta alla apo katw den einai dika mou...tespa diladi 8eoreis oti oloi exoume perasei me kapio meso?giati tosi ora asxolise me tin or8ografia mou kai katakrineis ta epixirimata mou!nta3i 8eoreis oti lew malakies topame 3ekola parakato...pes mas ti gnomi sou ade !!(an eisai o idios me para panw)den sumfoneis meta kritiria?8eoreis oti oloi exoume ladosei tin epitropi?8eoreis oti 8a prepei na pernane perisssoteroi?exeis dwsei 100 fores kai 8eoreis oti adiki8ikes?giati auti ti lisa den tin katalaveno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. einai voliko o nikimenos na pistevei oti exase apo lathos alon kai oxi apo diko tou. polemiste re kakomathimenoi giafto pou thelete. deite ti lathos kananate kai ama den vreite ksana deite. kai ksana deite poles fores prin krinete efkola kai grigora me kakia oti aloi ftene.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. erxese sta logia mou...
    A.(gia na min exoume 8ema me to pios einai pios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ti ginete edo mesa re pedia. Eleos, ti ksekatiniasma ine afto. Lipon, agapite sinonomate, sxetika me tous 13-15 pou ixes rotisi tin gnomi mou nomizo pos akougete dikeo an exoun apofasisi pios tha perasi kai apla dialegoun tin sira protimisis ek ton isteron. Sxetika me aftous pou koroidevoun ekinous pou exoun disleksia exo na tous po pos ine poli astoxi i xaraktirismi kai ta sxolia tous kai to mono pou katafernoun ine na dixnoun "ανώριμοι και αφερέγγυοι" (pos sas fanike pou to googlara gia na vgi sosto, lete na zografiso kalitera tora?) Ego signomi alla apoxoro apo tin "omorfi" kai "politismeni" "sizitisi" sas. Kati telefteo omos, min afinete kanenan na sas apogoitevi, i zografiki ine ena taksidi aftognosias, min afinete kanenan "idimon" na sas apomakrini apo ton stoxo sas, tin aftognosia.Kamia sxoli den aksizi perisotero apo tin sxoli pou exete idi mesa sas. Ola ta ipolipa ine apla peritiligmata kai xazes kordeles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Bravo george z.kala ta les.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Συμφωνώ με όλους τους ανώνυμους δυσλεκτικούς που προσβλήθηκαν για την ορθογραφία, και με όλους τους αποτυχημένους των εξετάσεων που απογοητεύονται με το εικαστικό και νοητικό επίπεδο των επιτυχημένων.Ναι.Συμφωνώ με όλους. Έχετε όλοι δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. mpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    kapoioi nomizetai pws postarete mesa apo to louvro
    sas eipe h manoula oti zwgrafizete yperoxa kai seis kanate totem ton eafto sou
    den ftaite eseis alla h paideia pou den sas dothike pote apo tous oikious sas .
    mphkate kavlwmenoi sth sxolh alla tha vgeite me thn opisthen kathws teratakia pswnismena san tou lofou sas poly grhgora trwne mia arxontikh sfaliara apo thn idia thn texnh kai sas prosgeiwnei ligo pio katw apo tis soles twn papoutsiwn sas .
    shkwsate to mpairaki ths eikastikhs epanastashs otan akoma sas malwnei h mana nas ,yes mom no mom!
    me to pou mpainete amesws tha arxisete tis diamarthries oti tipota den leitourgei swsta kai pws monh lysh h katalipsh,mia volta apo syntagma na spasete kanena kado kai spiti gia trollarisma sta gnwsta blogs gia eksypswsh tou egw sas, o kallitexnhs dhmioyrgei den katastrefei re gatakia!!!
    forate pircing,kanete ta mallia tzives,agorazete salvaria apo to monasthraki kai nomizete oti lythike to eikastiko sas profile, EIMAI ZWGRAFOS anafwneite stis trogles pou pinete kafe .
    otan me to kalo kataferete na ftasete sto stadio ths ptyxiakhs tote h gymnia einai kati parapanw apo fanerh ,2 ksyla to ena panw sto allo, 5 pania kai voila h kataskevh,lete kai kanena poihmataki dithen koultouriariko kai eswterikhs erevnas kai phrate to ptyxio tou KALLITEXNH ,an eixate ta antera tha moxthousate tha eixate mathei na zwgrafizete na erevnate kai na dhmiourgeite !

    afta ta liga apo kapoion pou exei to ptyxio sta xeria tou kai sas to vazei ekei pou einai h megalyterh trypa tou swmatos sas ,giati kallitexnhs genniesai den ginesai me stanio kai vlaxia lifestyle athens voice redbull otan akoma den exete vgalei thn provia merikoi apo panw sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. DOIG posa xronia ekanes na pareis to ptixio?Twra exeis kataxari kai postareis pantou?to thema einai allo file mou kai dn to katalavenoun oloi h mallon to thavoun.oi theseis gia na peraseis sthn sxolh einai liges kai akoma pio liges me ta mesa pou vazoun gia na mpoun kapioi entelws asxetoi.(phges sthn ekthesi)?na anevasoume kapies fwtografies,na doume tote ti exei na pei o kirios gourzis kai oi parea tou?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγώ σας απάντησα-τοποθετήθηκα με ειλικρίνεια και πιστεύω με κατανόηση σε σοβαρά ζητήματα που σας απασχολούν. Βλέπω ότι -δυστυχώς- έκανα ίσως σφάλμα που ανακατεύτηκα προσπαθώντας να εξηγήσω συγκεκριμένα ζητήματα. Τοποθετήθηκα ως κοινωνικό άτομο και αν μου επιτρέπεται και σαν γονιός. Αν νομίζετε ότι εκφράζω κάποια...παρέα απλώς σας λέω ένα μεγάλο ''ΧΑΙΡΕΤΕ'' και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. exhgeiste mas tote gia pio logo vrethikan sthn ekthesh epitixontwn erga paidiwn asxeta me to antikeimeno pou fwnazan apo makria " egw exw mesw "?kai eseis isxirizeste oti:"Τεχνικά είναι αδύνατον να μπει κάποιος με μέσο τελεία και παύλα".-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. kai sy re file poios eisai gia na krineis poios einai sxetikos kai poios asxetos??na mas dwseis to onomataki sou na valoume esena kriti tou xronou...ade giati ki alloi fagame fail fetos alla den kanoume etsi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αν το fail ήταν τζάμπα, φίλε, τότε ας μη μας δίνανε κανένα λογαριασμό,που δε μας δίνουνε ούτως ή άλλως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Θεωρώ απαράδεκτο να ισχυρίζεται κάποιος το εξής ''vrethikan sthn ekthesh epitixontwn erga paidiwn asxeta me to antikeimeno'' .Κανείς δεν είναι σε θέση είτε λέγεται κριτής είτε κρινόμενος να μιλάει κατά τέτοιο τρόπο και με τέτοια σιγουριά .
    Στα τις έκθεσης τώρα...
    Καταρχάς απαράδεκτος ο τίτλος της,τι πάει να πει επιτυχόντες και αποτυχόντες , όλα τα παιδιά και μόνο που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία είναι μεγάλη επιτυχία και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κάποιον αποτυχημένο σε μια διαδικασία άκρος υποκειμενική .
    Έτυχε να δω την έκθεση αυτή λοιπόν των ΕΙΣΑΚΤΈΩΝ και μετά λύπης μου απογοητεύτηκα ,απογοητεύτηκα γιατί γνωρίζοντας την διαδικασία και τον θεσμό επί 8 συναπτά έτη διακρίνω ότι χρόνο με το χρόνο το επίπεδο τείνει να αγγίξει στάνταρτς κάτω του μετρίου .Γι αυτό βέβαια δεν ευθύνονται οι καθηγητές ούτε και οι εξεταζόμενοι αλλά τα φροντιστήρια ,τα οποία με την αντιεικαστική που τους διακατέχει έχουν κορέσει το σύστημα με ρομποτάκια ενός καρμπονίστικου και μηχανικού σχεδίου .Ζητάνε από όλα τα παιδιά να κάνουν πλέον το ίδιο πράγμα λες και υπάρχει συνταγή επιτυχίας στην τέχνη.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν εικαστικό αυτισμό στα οποία τα παιδιά ποντάρουν όλα τα όνειρα και τα χρήματα τους,χρήματα κύριοι τα οποία κανείς μας δεν κόβει από δέντρα .Φτάνουμε λοιπόν στις εξετάσεις όπου πλέον έχουμε το φαινόμενο της σαλαμοποίησης ,τάδε γκρουπ από το τάδε φροντιστήριο κι ούτω καθεξής .Σε σύνολο λοιπόν 700 υποψηφίων έχουμε 500 άτομα περίπου τα οποία αναπαράγουν ένα στυλ συσκευασμένο το οποίο στυλ όσο καλά και να το αναπαράγουν...οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν τους 80 .Κάποιοι από αυτούς θα πιάσουν αυτές τις θέσεις αφού πρώτα έχουν φάει τις σάρκες τους στις διαδικασίες της εξέτασης .Μια διαδικασία χρονοβόρα και επίπονη θα έλεγα και για τα παιδιά αλλά και για τους καθηγητές καθώς καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα από ίδια παριζάκια αλλά με διαφορετικές ετικέτες .
    Από την άλλη υπάρχουν και οι υπόλοιποι 200 ,από τους οποίους υπάρχουν 10-20 άτομα οι οποίοι ομολογουμένως πήγαν για την βολτούλα και μόνο,μένουν 180 υποψήφιοι οι οποίοι μέσα από το μεράκι τους και την αγάπη για την τέχνη προσπάθησαν να φτάσουν στις εξετάσεις με οποιοδήποτε μέσο(sic) διατίθετο (νόμιμο),home practice , έρευνα πάνω σε ζωγράφους κι άλλους φιλότιμους τρόπους. Αυτά τα άτομα λοιπόν έχουν για μένα τις περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής καθώς το ταλέντο τους,η αυθόρμητη πινελιά τους και η αγάπη για αυτό που κάνουν δεν έχουν υποστεί κανένα φροντιστηριακό ψυχαναγκασμό .
    Αυτοί είναι που θα ξεχωρίσουν ,όχι μόνο στις εξετάσεις αλλά και μέσα στην σχολή καθώς θα έχουν μάθει να λειτουργούν σε εικαστικά πλαίσια και όχι κάτω από μια εμπορευματοποιημένη λογική .
    ΝΑΙ,στις εξετάσεις είδα έργα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να μην είχαν περάσει,ΝΑΙ είδα έργα τα οποία δεν έπεισαν ούτε εμένα ούτε και κάποιους άλλους,αυτά τα έργα ήταν πάρα πολλά,οι ευθύνες όμως δεν είναι μόνο στους καθηγητές ,περισσότερο ευθύνονται τα φροντιστήρια για όλα τα παραπάνω που έγραψα .
    Κάντε την ζωή σας πιο εύκολη,δουλέψτε ερευνώντας,μην μπαίνετε σε κατηγορίες και ρομποτικές αντιλήψεις ,απολαύστε την ζωγραφική και θα ανταμειφθείτε γρηγορότερα από τον καθένα,αρκεί να είστε ειλικρινείς και δουλεύετε συνεχώς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. (ΠΡΟΣΟΧΗ!ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 13 -15 ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ 19/10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ yun και του george)

    WOPA!KΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!;!Ο κύριος Γουρζής πρώτα έγραψε:"Ρε Γιώργηδες το 13-15, σημαίνει ότι μπορεί να αρρωστήσει κάποιος και να μην είναι εκείνη τη μέρα 15 αλλά 14, τόσο τρομερό είναι επιτέλους;"και μετά"ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΤΑ......... "οτάν του ασκήθηκε λίγη πίεση ,το οτι κάποιος μπορεί να είναι αρρωστος για να μην έρθει έγινε οτι κάποιος μπορεί να ΒΑΡΙΕΤΑΙ.Τωρα ΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ 15 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ 14 ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ "ΑΣ ΠΟΥΜΕ"11 ΚΡΙΤΕΣ ΥΠΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 15 ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 11!ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ,ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ.Αναρωτιέμαι άμα πιέσουμε λίγο παράπανω σε ένα γεγονός σε ένα σχόλιο τον κ.Γουρζη τι άλλο επιπλέον (και μαλλον ντροπιαστικό για τις εισαγωγικές)θα μάθουμε.ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ"ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΛΤΑ"ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΈΡΘΗΚΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ"ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ 6 ΦΟΡΕΣ" ΚΑΙ "ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ",ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΖΗΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ"ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΛΤΑ"(όλα απο το κύριο Γουρζή!)!
    Υ.Γ Είναι παντώς πέριεργο που ο κύριος Γουρζης παρέχει τέτοιες ντροπιαστίκες για την σχόλη πληροφορίες την ώρα που υπάρασπίζεται τη σχολη και τις εξετάσεις,θα μπορούσε κάλλιστα να τις αποκρύψει.Το πρόσωπο του κ.Γουρζή μου προκαλεί πολλά ερώτηματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τώρα αυτός ο από πάνω με έβαλε σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ston kirio/a anwnymo/h pou eipe:"kai sy re file poios eisai gia na krineis poios einai sxetikos kai poios asxetos??"Akou file/h..An esy me twn xrono pou exeis afierwsi sta frontistiria h ekttos, me skopo na dwseis exetaseis sthn kalwn texnwn den exeis katalavei tpt apo to sxedio twn exetasewn tote eisai axios ths myras sou.Kai na sou apantisw oti an ena sxedio den exei metrima,sxedio,forma h grafh tote mporw na to xaraktiriso asxeto...ETSI GIA NA VAZOUME TA PRAMATA STH THESI TOYS.giwrgos7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. vasika ego gia na eimai eilikrineis vlepw oti oi perissoteroi apo to frodistirio poy ekana proetoimasia poy den mpikan sti sxoli den eixan kaliterous fakelous apo autous pou eida stin ek8esi ton epityxonton(me e3airesi 1-2 to polu pou tou enos den eida to fakelo tou alla 8ymamai oti toxe sto frontistirio)kai pali adikimenoi enoio8an opote sorry alla den 3erw an mporo na sumfoniso sto oti i krisi tis epitropis einai toso adiki oso tin parousiazoun kapoioi.Episeis se pluroforo oti pollon to sxedio xanei sta parapano kai den to katalavenoun kai 8eoroun oti 8a eprepe na exoun perasei(kai eimai sugouri oti exeis synantisei tetoious,oloi exoume)
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. epoitelous mia sostoi apwpsh
    seimfwno apwleita me ton parrapano epeiskepth
    tou istiotopiou
    h gnomy mou eine pos kanenas den mpori na paradextoi to lathoi tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. anonyme eisai sti sxoli?(gia ton akrivos apo pano milao)
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ne ime sto 3o eksaminw ta perasa ki ego perish afta kai theoro pos ipervaloyn ollh edo mesa me ta mesa kai ta dithen giati me thn skloirh doulia antamhvonte oi kopoi kai ayto eine i moni aloitheia
    esi eise sti skwli?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. nai fetos perasa...kai to provlima mou einai oti apo ekei pou eimoun sta prognostika ton sunfoititon mou sto frodistirio gia tin eisagogi sti sxoli(5/6 atoma) otan perasa arxisan na akougonte apo autous pou toxan pistepsei gia tin parti tous kai den perasan sxolia tou tupou ''oxi oti to a3ize alla apo ta alla stin ek8esi polu kalytera'' pws ginete otan eisai sti frod na eisai ''gamatos'' kai otan pernas 3afnika na ginese ''g.t.p'' den to katalavenw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. to apo panw
    einai diko mou (giati exoun ena 8ema merikoi kai 8eoroun oti oloi oi anonumoi pou diafonoun mazi tous einai to idio atomo
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. να μην πω το γνωστό με τη μύγα τώρα...και να το πω δε θα το καταλάβεις..και να το καταλάβεις είναι ένα σωρό άλλα δυσνόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. kala esu katse strosou mipos kai peraseis kai stamatiseis tin klapsa...
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σου είπε κανείς ότι δεν είμαι μέσα, ρε μόγγολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. e tote ti trelenese les kai sou vrisame ti mana?kai stin teliki 8es na mou peis oti esu (an eisai sti sxoli)den to antimetopises auto???na nai 5 malakes pou tous ftainei oi pantes ektos apo ton eafto tous pou den perasane...oxi e...?proti fora to akous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. simfonw me ton apappanno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. tora esu pou sumfoneis poios eisai?giati to xasa ligo
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Egw phga kai edwsa gia thn ebeiria... Kai perasa..! Muahaha... Eimai taledara telika... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. oxi esy exeis dwsei kolo se oli tin epitropi...alla nta3i...ama sto leei kai i manoula sou oti eisai talentara tote exeis dikio
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Mono sthn epitroph? Me exoyn kseskisei oloi..! Dn borw na katsw... Or8ios edeina re kai pali perasa..! Hahaha :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ 5 ΦΟΡΕΣ ΚΟΠΗΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ
    ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΗΞΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ΟΥΣΤ ΒΥΣΜΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. paidia den kserw ti lete.. egw kseskistika sthn douleia tria xronakia kai telika perasa! (me thn prwth molis teleiwsa kateuthian to sxoleio)kai malista mesa sthn 5ada!tha perasoune kai me meson sigoura sthn ellada vriskomaste alla ena poly mikro pososto!! ama doulepseis tha peraseis.. eixa valei sto mati auto to blog kai eixa pei ston eauto mou oti molis ta kataferw tha to grapsw gia na pistoune kapoioi oti ola einai dunata akoma kai sthn kalwn texnwn pou akougontai tosa kai toosa :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. kai pragmatika droph se osous perasane me meson kai phrane thn thesh enos paidiou pou pragmatika exei doulepsei kai to aksizei na perasei.. egw tha drepomouna.. etsi den paei kanenas mprosta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ισως να υπαρχει μέσο ...αλλα δεν νομίζω οτι το σχολιο αυτου που λέει οτι έδωσε 5 φορες είναι αληθινό.Ποιος θα παραδεχοταν οτι πέρασε με μέσο έστω και ανώνυμα!;Νομίζω πώς το πιο πιθάνο ειναι να είναι κάποιου που θέλει να δώσει ένα boost σε όλο αυτο το θέμα με το μεσο σκήνοθετόντας μια ψεύτικη ομολογια.Αμα είναι γνήσιο τοτε αυτος που το έγραψε εχει ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ και ειναι και πολυ Μ.....ΑΣ.Και είναι και χαζός γιατι ετσι δείνει ενδειξη πώς ύπαρχει κάποιο μέσο και αυτό μόνο κακό μπορεί να φέρει σε αυτούς που έχουν μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αν πήγες στην έκθεση επιτυχόντων φιλε γιώργο θα καταλαβενες οτι υπάρχει μέσο...Όποιος λέει το αντίθετο απλά έιναι εκτός πραγματικότητας.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Κ. Το γεγονός όμως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανταποκρηθεί ένας φτωχός φοιτητής στις οικονομικές απαιτήσεις της σχολής δε το σχολιάζει κανένας και θα έπρεπε! Οι περικοπές θα είναι απίστευττες απο φέτος. Τι να το κάνεις να περάσεις και να αντιμετωπίζεις αυτή τη κατάσταση, γιατί το ένα φέρνει τ'άλλο απο όποια οπτικά γωνία και να το δεί κανένας. Εγώ είμαι ένας απο αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. 1.se exesi me kapoious pou eidan ta matia mou stis e3etaseis kai to xan kai sigouro oti 8a mpoun.. mi sou po oti mexri kai katapliktikous 8a mporousa na xaraktiriso tin pleiopsifia ton fakelon stin ek8esi...giti sorry!alla otan o allos paei kai mou kanei tin papara tou tin pio asxediasti den ginete k meta mou krazi kai tin ek8esi ton epitixonton tote mallon den eimai mono ego ektos pragmatikototas giati prossopika exw mpouxtisei apo tetoia peristatika..esu mporei na 3ereis olous tous gamatous pou adiki8ikan (giati ego mono enan exo gnorisei pou paraponiete dikaios) ti na sou po..
    2.kai den sou eipe kanenas oti oloi to a3izoun alla auti i katastasi ka8e xrono pou epidi emeis den ta kataferame einai OOOLA stin ek8esi skata kai xeirotera opo to diko mas einai ligo asteia nomizw..egw ekana 9-10 mines frodistirio kai perasa me tin a3ia m alloi xreiazonte megaliteri prospa8ia ti na kanoume.
    3.Katalavenw tin pikria kai tin apogoitefsi kapoion alla den einai anagi na ta isopedonoume ola kai na pernei i mpala kai osous a3izan na vriskonte sti sxoli pou kata ti gnomi mou den einai ligoi
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. parepiptontos akousa oti fetos den paizoun ka8olou ilika 3erei kaneis ti ginete me auto to 8ema?
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Den eipe kaneis oti ola htan xalia,monh sou to les kai to xanales gia na xeis thn eykairia na les oti perases.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΚΟΙΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ!ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ"ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΑΖΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΡΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΥ ΤΙ ΛΕΤΕ??ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. apo to na ka8ome na klapsourizw kai na apantao me katinies kalitera na psonizome ...ego toulaxiston to diaskedazo re file

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Να την κάνουμε τη διάλεξη.Θα είσαι εισηγητής σίγουρα.Φέρε και τη μαμά σου να χειροκροτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Παρακαλώ θερμά όποιον δύναται, να μου παραθέσει έναν ορισμό της λέξης "τέχνη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται, ονομάζεται τέχνη. Η διαδικασία, η οργάνωση, η έμπνευση με σκοπό την προσπάθεια αποτύπωσης των αισθήσεων αλλά και των συναισθημάτων, αποτελούν βασικό στοιχείο έκφρασης της Τέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. καλησπέρα, σπουδάζω στο τει Αθήνας και ήθελα να ρωτήσω εάν δώσω καλών τεχνών μπορώ να σπουδάζω παράλληλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΟΙ θΕΟΡΙΕΣ ΣΙΝΟΜΟΣΙΑΣ

      Διαγραφή
  99. η σχολη καλων τεχνων ειναι πολυ ενδιαφερουσα απο οτι εχω ακουσει......αλλα λογο της καλπαζουσας οικονομικης κρισης που λεφτα για νοικι στην Αθήνα!!!!!!Γι'αυτό ρωταω εαν στην σχολη αυτη μπορεις να φοιτησεις απο μακρυα....δηλαδη να εγγραφεις κανονικα και να ανεβαινω για παραδειγμα εγω στην Αθήνα μόνο την περιοδο των εξετασεων.Τον άλλο καιρο να μενω στην πόλη μου και απλα να πέρνω τις σημειωσεις....Γινετε?????????????:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. αυτο θα μπορουσε να γινει μονο στα θεωρητικά μαθηματα.στα εργαστηρια κατευθυνσης (δηλαδη στον τομεα που επιλεγει καποιος: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτικη) θα πρεπει να πηγαινει τουλαχιστον που και που, οπως επισης θα πρεπει να πηγαινει στα εργαστηρια επιλογης (δηλαδη φωτογραφια, κεραμικη, χαλκοχυτικη,πολυμεσα,αγιογραφια κ.α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ/ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΝ ΑΣΚΤ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 9 ΜΗΝΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. ΚΑΙ ΠΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. ΝΑΙ? ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΗ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΆΦΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. to thema einai..oti sthn ekthesh twn teleutaiwn epitixontwn to provlima den htan sta sxedia opws lene polloi. Ta perissotera htan aksia na perasoun. Oxi ola alla polla apo auta. To thema einai sto xrwma. Pera apo asxediasta den eixane kai kamia aksia xrwmatikh. Ta frodistiria den mathainoun xrwma. Opws elege o Papaloukas ''h zwgrafikh einai xrwma'' kai auto paei polu pio makrua apo auta pou parousiasane stin ekthesh. (vlepe zwgrafous oxi mono anagennhsiakous kai ta loipa, alla kai ellhnes 19ou kai20ou aiwna, opws vikato, rego , guzh , iakwvidi, moralh , tsarouxh ktl). To giati den mathainoun xrwma einai aplo. Den kseroun. Kai den kseroun giati thelei para poly douleia kai isws kapoion na se odhghsei se auto to dromo. Kai gia auto pou lew exw gnwsh. Den einai logia tou aera. To idio sumvainei kai mesa sthn sxolh, opou oi kathigites se adithesh me aristous kathigites pou exoun perasei opws px moralis , parthenis ktl den exoun sxedon kamia epafh me tous mathites, vazoun ena thema, zwgrafizeis oti sou katevei, teleiwneis, erxontai lene duo logia kai telos. Gia na mhn poume oti h pliopsifia twn kathigitwn asxoleitai me kataskeues, kati asxeto me thn zwgrafikh. Kati akomh. Stis eksetaseis, prepei na paradwthei kai ena ergo , epiloghs tou kathenos. An thumamai kala, ola osa perasane htan afairetika. Giati auto? Den kathgorw opoion dialegei na kanei afairetika. As kanei oti thelei. Alla edw milame gia eksetaseis. Prepei na deikseis tis gnwseis sou, oxi na petas oti xrwma nanai sto xarti kai na pitsilas. Kai to leei kai h leksh (auto to lew gia tous ipostiriktes tis afaireshs). ''Afairesh''. An den exeis gnwseis na kaneis anaparastatikh zwgrafikh apo pou tha afaireseis ti? H afairesh den einai aplh upothesh kai den mporei kata th gnwmh mou na ginei apo enan px 18xrono pou den mporei na ftiaksei kati opws to exei mprosta tou. Auth einai h gnwmh mou. Telos, upirxan kai ta themata ta opoia dwthikan tin tetarth mera twn eksetasewn (se kathe vdomada adistoixa). To ena htan ''nekrh fush'', to allo ''perpatw sto dasos''. Oson afora tis nekres fuseis den exw na pw tipota allo , oti htan na pw gia to xrwma to eipa. Oson afora omws to thema ''perpatw sto dasos'' kai pali, an oxi ola, ta perissotera, htan afairetika. Yponia dasous (se merika apla den upirxe kati pou na upodilwnei dasos, sto fakelo autwn htan 2 afairetika akatanoita) kai kanenas na perpataei. Ara, as poume, ''ektos thematos'' Swsta? tha mou peite o kathenas kanei opws thelei to tade thema kai to prosarmwzei sta dika tou gousta. Kai pali omws , edw milame gia eksetaseis. Diaforetika se mia eksetasi mathimatikwn kapoios tha mporouse na grafei poihmata. Kai na petuxainei. Giati tosh sxesh exoun ta afairetika me eksetaseis. Osh ta poihmata px se eketaseis mathimatikwn. As allaksoun loipon eite oi eksetaseis, kai na einai opws kapote, sxedio/xrwma , h na ginetai adikeimenikh krish twn ergwn kai oxi upokeimenikh sumfwna me to gousto tou kathe kathigiti an autos px kanei afairetika. (Giati polloi apo tous kathigites kanoun tetoia) Auta apo emena. Filika panta..apo enan upostirikth ths akadimaikhs zwgrafikhs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Παιδια καλησπερα.Το ζητημα με τη σχολη καλων τεχνων ειναι παρα πολυ απλο.Αν κατσεις και δουλεψεις πραγματικα,αν ξυπνας και σχεδιαζεις μεχρι το βραδυ πριν κοιμηθεις,αν σου μιλανε οι φιλοι σου και εσυ εκεινη τη στιγμη μετρας το κεφαλι τους στο μυαλο σου,αν μπαινεις στο τρενο και παρατηρεις την προοπτικη των βαγονιων,αν κοιμασαι και βλεπεις στον υπνο σου τα κεφαλια,αν ξεχασεις βολτες και καφεδες και ελευθερο χρονο τοτε θα περασεις.Μιλαω με προσωπικη εμπειρια.Και ουτε μεσο ειχα ουτε τιποτα.
    Τωρα για ολα αυτα με το μεσο βεβαιως και φανταζομαι οτι παιζουν σε ενα βαθμο και βεβαιως ειναι αδικο,αλλα ολα αυτα ειναι αποτελεσματα της νοοτροπιας των 30 τελευταιων ετων σ αυτη τη χωρα.
    Εγω παντων αν αντιλαμβανομουν την ωρα των εξετασεων οποιαδηποτε παρανομια θα τα ειχα κανει κανει λιμπα και δε θα αφηνα κανεναν να τολμησει να μου κλεψει μια θεση για την οποια εγω ξεσκιστηκα στη δουλεια.Αυτο σας προτεινω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμφιβάλω....δυστυχώς..μακάρι να ήταν έτσι.Οι εξετάσεις παραείναι υποκειμενικές.Μπορεί να χάσεις τη θέση σου έυκολα από καποιον που ούτε ειχε δουλέψει αλλα είχε κατι "ψαγμένο".Μονο που το ψαγμένο δεν είναι κριτιριο για εξετάσεις.Αυτα στις γκαλερι.Δεν μπορει ο ένας να έχει πεθάνει να βρει το σχεδιο και τον όγκο και ο άλλος να του παίρνει τη θέση ενώ δεν φαινεται ουτε φατσα ουτε σωμα αλλά απλά μια μουτζουρα ¨ψαγμενη".Νομίζω οτι ιδιαίτερα φέτος έγιναν 'ψαγμένες" οι εξετάσεις.Το κακό είναι οτι δεν ξέρουν και ποιοι εκριβώς ειναι αυτοί που περνούν.ΠΧ απο το φροντιστηριο μου πείραν μια 40 χρονη που έρχοταν που και που ,δεν δουλευε πολυ,ούτε τη ένοιαζε πολύ,και το σχέδιο ήταν απο τα χειρότερα τεχνικά.Τα κριτίρια ειναι για το π....ο.Γι αυτο το 30% που μπαινουν δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ..κωλοβαράνε ,ενώ τη ίδια ώρα κάποιοι λιώνουν για μία θέση!Φυσικα περάσαν πολλά ατομα που είχαν σχεδιο!!Αλλα περάσαν και πολλα που δεν είχαν εις βάρος πολλών που είχαν.Δεν ξέρεις τι πρεπει να κάνεις για να νιώσεις οτι προχωράς προς στο ¨καλο¨" σε αυτές τις εξετάσεις.Τα κριτίρια ειναι οτι κάτσει στο μάτι του ιδιοφυες μεγάλου καλλιτεχνη κριτη εκείνη τη στιγμή.Και αυτο μπορει να είναι οτιδηποτε.Ειχα παεί να δω τους καθηγητές στη σχολή μια μέρα .Ενα χάος.Δεν ξέρω τι ζωγράφοι είναι αλλα για οργανωμένοι εκπαιδευτικοί δεν μου φάνηκαν.Ίσως να μην φταινε και αυτοι ,,,ίσως να είναι γραφειοκρατικο.Έγω ξέρω οτι παίδια υποφέρουν ψυχολογικά και σωματικα ετσι που είναι οι εξετάσεις ,ενώ δεν χρειάζεται, και οι αρμόδιοι χεστηκανε.Τουλαχιστον όταν τα πράγματα ήταν αυστηρά σχεδιο ήξερες που πρέπει να φτάσεις και τι πρέπει να κάνεις και οι κρίτες τηρούσαν αυτα τα κριτίρια

      Διαγραφή
  108. yparxei periptwsei na symvei na sou xalasoun sxedio kai stis treis sxoles giati ematha apo filo pou perase stin florina oti mono stin athina einai poli elastiki epwmenos megales pithanotites na ginei ayto.epeidei den kserw pola kai dinw fetos to 2012 an mporei kapoios na mou apantisei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. parepiptwntos kata tyxh mpika edw kai eida ola auta pou grafetai kai exw provlimatistei me ola ayta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. αυτο που εχω να πω ειναι οτι εχω δει ατομα τα οποια εκαναν 4 με 5 μηνες φροντηστηριο και περνουσαν φλωρινα.δεν ξερω αν αυτο γινεται με μεσον η περνας τοσο ευκολα παντως νομιζω πως με 1χρονο σε φροντηστιριο περνας με ενα 6 φλωρινα.ακομη και με 7 με ενα χρονο σε φροντηστιριο ομως δηλαδη κατα την γνωμη μου πολι ευκολα σε σχεσει με τις σχολες αθηνας κ θεσσαλονικης στις οποιες κανουν φροντηστιριο περισσοτερο απο 2 χρονια.εχω δει σχεδια που εχουν περασει φλωρινα. μπορει να καταλαβει οκαθενας απο μας που δινουμε η εχουμε δωσει οτιμερικα απο αυτα τα σχεδια δεν ηταν για να περασουν και μπορουμε να το πουμε διωτι και να μιν εχουμε μεγαλη εμπειρια στο σχεδιο μπορουμε να πουμε οτι δεν ηταν για να περασουν αυτα τα σχεδια.ατομα που ηταν στο φροντηστιριο μου εβγαζαν σχεδιο που φαινοταν οτι δεν ηταν μετρημενο και περασαν το2011.δηλαδη εγω τι πρεπει να κανω που δινω τωρα το 2012? εφοσων βλεπω ολα αυτα να μην ανησηχω διοτι αφου φενεται ξεκαθαρα οτι εγω βγαζω καλητερα σχεδια απο καποια που εχουν περασει.μηπως η μονη λυση μας ειναι ησχολη στην φλωρινα εφοσον.και παλι αμα υποθεσω οτι περναω με το σχεδιο που βγαζω φλωρινα με ολη αυτιν τιν κατασταση που επικρατη δεν υπαρχει περιπτωση να περασω θεσσαλονικη η αθηνα και κανοντασ σχεδιο μονο 1,5.μηπωσ αυτοσ ειναι ο λογος που η φλωρινα εχει τουσ περισσοτερους ενω αθηνα μεχρι 80.θα ηθελα αν μπορειτε να μου απαντησεται αν διαβασετε αυτα που εγραψα και επισης θα ηθελα αν μπορει καποιος που ξερει διοτι δεν ειδα να γραφεται κατι παρομοιο με αυτο που θα ρωτησω.σε ποια απο τις τρεις σχολες ειναι καλητερα να περασεισ απο αποψη εκπαιδευσεις και ακομη αξιζει η σχολη στιν φλωρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. σηγνωμη αλλα ειναι λιγο κακογραμμενο και με καποια ορθογραφικα.ελπιζω να καταλαβεται το κειμενο και το πως το θετω δηλαδη οτι δεν θελω να δειξω οτι ειμαι καποιος και οτι ξερω να κρινω αλλα σχεδια απλα λεω αυτο που νομιζω εγω αλλα και αλλα παιδια απο το φροντιστιριο για σχεδια που δεν επρεπε να περασουν και ποιο πολι γραφω εδω για να δω και αλλεσ γνωμεσ και να απαντηθουν τα ερωτηματα που ειπα παραπανω.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο τη στιγμη που οι εξετασεισ τησ σχολησ τησ φλωρινασ διεξαγονται μετα την ανακοινοση των αποτελεσματων των αλλον 2 σχολων το μεγαλυτερο ποσοστο των σπουδαστων τησ φλωρινασ ειναι κοσμοσ που εχει δωσει και δεν εχει περασει στισ αλλεσ 2 σχολεσ.ελπιζω να σε κατατοπισα καποσ.
      sorry για την ορθογραφια

      Διαγραφή
  112. οκ σε αυτο που λες εχεις δικιο. το θεμα ειναι οτι στιν φλωρινα με αυτα που εχω δει εχω καταλαβει οτι ειναι αρκετα ευκολα δηλαδη με ενα χρονο εισαι ενταξη πιανεις ενα 6 αμα εισαι κ πολι καλος κ 7.αξιζει ομως να περασεις φλωρινα??αλλοι λενε οτι ειναι καλη επειδη ειναι η πιο καινουρια αλλοι λενε οτι δεν ειναι καλη κ οτι μονο η αθηνα αξιζει να περασεις για να μαθεις ζωγραφικη.αν ξερει καποιος να μου πει πια ειναι η καλητερη κατα τη γνωμη του για να μαθεις ζωγραφικη διωτι πολα εχω ακουσει και ακομα δεν ξερω τι μου γινεται απλα προσπαθω για το καλητερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sthn athina den tha matheis klassikh zwgrafikh. to 90% twn kathigitwn kanoun afairetika kai kataskeues

      Διαγραφή
  113. a8ina ennoite kai sigekrimena argastiria ama se endiaferei i zwgrafiki giati einai kapia ergastiria zwgrafikis pou den polu asxolounte me paratirisi ek tou fisikou pou se endiaferei apoti katalava analioun alla pragmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. edw den exei modela stis athinas.. :P o teleutaios kathigitis pou ekane sxetika pio akadimaika pragmata pire fetos sintaksi. oi alloi asxolountai me alla pragmata

      Διαγραφή
  114. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to thema einai na doyleveis poli kai ama eisai poli kalos tha peraseis den yparxei periptwsh na mhn peraseis.den kserw ama ginontai poysties ekei mesa alla toylaxiston 80% apo esena eksartatai ama peraseis kai oxi apo alloys.kai mhn anhshxeis apla dwse se oles kai opoy peraseis oso gia ti sxoli ths flwrinas exw akoysei apo atomo poy spoydazei ekei twra oti einai kalh apo apopsh zwgrafikhs.an exei akoysei kapoios to antitheto na to pei.gia thn sxolh thessalonikhs den kserv nasoy pw

      Διαγραφή
  115. αν και με εχουν πει οτι στην φλωρινα εχει εργαστηρια που ασχολουντε με παρατηρισει εκ του φυσικου.λογικα και στιν θεσσαλονικη.μηπως στις αλλες δεν εχουν καλους καθηγητες ζωγραφικης????.παντως αθηνα ειναι αδυνατον να μπω με τοσο λιγο καιρο σε φροντιστιριο.ξερω οτι θελει πολι δουλεια και πολι καιρο για να μπεις εκει.εσυ που μου απαντησες εχεις περασει καλων τεχνων η θες και εσυ να περασεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stis athinas den exoun kalous..mhn skate..dwste pantou kai opou perasete..sthn athina padws tha sas valoun na kanete kataskeues an dialeksete tomea th zwgrafikh..

      Διαγραφή
  116. enamisis xronos frontistirio einai arketos kairos egw ekana 8-9 mines

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. 9 μηνες μονο.καλα ρε καισε ποια περασες με τοσο λιγο καιρο.αλλα ατομα που ξερω κανουν τρια χρονια φροντιστηριο .το λιγοτερο καιρο που εχω δει ηταν μια στο φροντηστηριο μου 3μηνες μονο και περασε φλωρινα.ετσι πρεπει για να μην μασ περνουν τα φροντηστηρια ολα τα χρηματα.αυτοι εχουν πλουτησει με τοσα χρηματα που τους δινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !
    ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΟΣΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....
    ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!!
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΡΘΟΤΡΑΦΙΚΑ ΣΟΥ ΛΑΘΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.
      ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ.....
      ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

      Διαγραφή
  121. ακριβως ετσι ειναι δεν σε αφηνουν ελευθερο να βαλεις κατα καποιο τροπο ενα χαρακτηριστικο που να ξεχωριζει το σχεδιο σου και το μονο που βλεπεις ειναι απλα ιδια σχεδια με μικροδιαφορες.το θεμα ειναι οτι δεν εχουν ολοι τιν ικανοτητα να πανε σε φροντηστιρια που παιζονται ολα αυτα που λες γιατι παραδειγμα καποιος μπορει να σου πει για καποια φροντηστιρια στην αθηνα οτι αμα πας εκει μπορεισ παραδειγμα να περασεις σε αυτην την σχολη με ενα χρονο ενω εσυ μπορει να μενεις πολυ μακρια και να μην μπορεις να πας για να περασεις στα σιγουρα.αν εισαι σε τετοια κατασταση το μονο που εχεισ να κανεις ειναι να βολευτεις με το φροντιστηριο στο οποιο ειναι το κοντηνοτερο και σε διευκοληνει να πηγενεις εκει για τουσ λογους του καθενος(πχ να μην χρειαστει να πας σε μια αλλη πολη να μεινεισ επειδη εκει ειναι αυτο το φροντιστηριο η να περνεις καθε μερα λεωφορια και τετοια).και αφου πας σε ενα φροντηστηριο στο οποιο να μην εισαι σιγουρος οτι θα περασεις και ας εισαι πολι καλος γιατι εδω εχουμε φτασει με ολα αυτα που γινονται το μονο που εχεις να κανεις ειναι προσπαθεια ελπιζοντας οτι θα θα δουν τα σχεδια σου στις εξετασεις και θα καταλαβουν οτι αξιζει να εισαι εκει και ας μην εχεις καποιο μεσω.παντως απο οτι εχω καταλαβει απο αυτα που γραφονται εδω αδικουνται πολλοι και θα το εξακριβωνα αμα εβλεπα τα σχεδια απο αυτουσ που δεν εχουν περασει γιατι οπως και να το κανεις μπορει να μην ειμαι πολυ εμπειρος ωστε να κρινω σχεδια αλλον αλλα μερικα πιστευω οτι θα φαινονταν οτι επρεπε να περασουν σε σχεση με καποια αλλα που περασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. αυτήν η ισοπεδωτική άποψη που΄εχουν κάποιοι για την ΑΣΚΤ αγγίζει τα όρια της γραφικότητας ,μιλάω για αυτούς τους 2-3 που λένε ότι το 90% των εργατηρίων κάνει κατασκευές
    απευθύνομαι σε όσους είναι έξω και θέλουν να περάσουν,ΜΗΝ τους ακούτε είναι άσχετοι,ίσως να τους δόθηκε μια εργασία με κατασκευή και λόγο ότι ειναι ψάρια νέοι γενικεύουν το θέμα,αυτό στην καλύτερη περίπτωση,στην χειρότερη πε΄ριπτωση είναι παιδάκια που δεν έχουν περάσει κι απλά παπαγαλίζουν ότι ακούνε στα φροντιστήρια τους. Στα εργαστήρια της ΑΣΚΤ γίνεται ζωγραφική και τα περισσότερα έργα των σπουδαστών είναι ζωγραφιική,μην ακούτε τον κάθε άσχετο,η σχολή είναι ανοιχτή προς το κοινό κάντε μια βόλτα να δείτε με τα μάτια σας .
    παλέψτε γι αυτό που γουστάρετε και μην ακούτε κανέναν,αυτά από έναν σπουδαστή 7ο έτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε..σορρυ κιολας..αλλα πατας στη σχολη? μη λεμε οτι θελουμε..σε γενικες γραμμες η σχολη ειναι για κλωτσιες ..

      Διαγραφή
  123. δηλαδη λες οτι και στιν αθηνα καλα ειναι αλλα και στις αλλες επισης και οτι οταν περασουμεσε μια απο τισ τρεις θα κανουμε ζωγραφικη???αμα μπορεις πες για να ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. αλλα πιο πολι με νοιαζει η σχολη στην φλωρινα οποτε αμα ξερεις αν ειναι καλη η σχολη στην φλωρινα πες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. αμα ειναι καλη στον τομεα ζωγραφικη φυσηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. ΑνώνυμοςΜαρτίου 04, 2012

    ΜΠΙΛΙΣ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
    ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. ΑνώνυμοςΜαρτίου 05, 2012

    Οντως πέφτει πολυ παραπληροφορηση. Υπαρχει ψηφιακός οδηγός σπουδών στο σαιτ της ΑΣΚΤ Αθηνας. Μπείτε να διαβασετε για το καθε εργαστηρι ζωγραφικής. Υπάρχει η δυνατοτητα επιλογης. υπάρχουν εργαστηρια πιο ακαδημαικα που κανουν πολύ ζωγραφική, αλλά που κανουν πιο αφαιρετικα η κατασκευες και αλλα που κανουν βιντεοτεχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2012

    ρε παιδια τι γινεται εδω μεσα? διαβασα ολα τα σχολια. εχω να κανω τις παρακατω πρατητησεις.
    1.ελεος με τα ορθογραφικα μερικων.προσπαθηστε να βελτιωσετε την αδυναμια αυτη.ειναι ντροπη!
    2.οσοι γραφετε ακριτα να σκεφτεστε οτι επηρεαζετε νεα παιδια που η αποτυχια μπορει να τα αποθαρυνει απ το να συνεχισουν να προσπαθουν.
    3.ειναι ευρεως γνωστο οτι γενικα οι σχολες καλων τεχνων περιβαλλονται απο μια ελιτιστικη θολουρα και κυριως οφειλεται στον ανταγωνισμο της μιας με την αλλη (δηλ. των καθηγητων τους)μη γινεστε μερος αυτου του κιτσαριου με το να υποστηριζεται τη μια η την αλλη σχολη και ταυτιζεται τη μοιρα σας με κανεναν.καθε φοιτητης ειναι μοναδα κι ο καθενας βρισκει το δρομο του.ουτε αυτοι που μπαινουν στη σχολη για ναγινουν καθηγητες σε σχολεια ειναι μαλακες ουτε αυτοι που εχουν φιλοδοξιες να γινουν μεγαλοι ζωγραφοι.το ποσο ευκολα η δυσκολα περναει καποιος δεν εχει σημασια εκτος αν ειναι βυσμα που λεει πολλα για τη ποιοτητα του ως ατομο.πιο πολυ θα πρεπε να μας ανησυχει αν εκει μεσα συναντα κανεις αξιολογους καθηγητες και ανθρωπους.μη ψωνιζεστε γινεστε μερος του προβληματος.περαστε οπου ειναι ευκολο και ανεξοδο να περασετε κι αυτος που αξιζει θα διαπρεψει.
    σχετικα με την ερωτηση που εκανε ενα παιδι πιο πανω εχω ακουσει οτι η φλωρινα κανει καλη δουλεια και καθε χρονο βελτιωνεται.για αθηνα και θεσσαλονικη ακουω τερατα για βυσματα και λοιπα και με λυπη πρεπει να παραδεχτω οτι τα πιστευω.απο καθαρο ρομαντισμο θα επιλεξω να μη χαλασω ομως τη παρτη μου με το ναγινω ακομη ενα βυσμα.
    ειμαι 30 χρονων πριν 5 χρονια περασα στη φλωρινα και πρεπει να παραδεχτω οτι ηταν σχετικα πιο ευκολα τοτε κυριως γιατι ηταν λιγοτεροι οι υποψηφιοι.τωρα δε ξερω τι επικρατει καθως για οικονομικους λογους δε μπορεσα να παω.παντως για βυσματα εκει δεν εχω ακουσει.φετος σκεφτομαι να ξαναδωσω θεσσαλονικη κι οτι γινει.βυσματα θα υπαρχουν παντα και για εδω ειδικα τους εισακτεους του 11 ακουω τρελα πραγματα.παντως σε φροντιστηριο βυσματικο δε θα παω.αυτα .αγγελικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΑνώνυμοςΜαρτίου 18, 2012

    sorry αλλα απ οτι ειδα απο βιασυνη εκανα κι εγω μερικα ορθ. λαθακια.αγγελικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. ΑνώνυμοςΜαρτίου 29, 2012

    υπαρχουν καλα φροντηστηρια στη θεσσαλονικη??Η μονο αθηνα?γιατι θελω να κανω 3 μηνες το καλοκαιρι και θελω να κανουν καλη δουλεια και να μην ειναι βυσματικα.αν ξερει καποιος αμα εχει καλα φροντηστηρια στη θεσσαλονικη θα το εκτιμουσα.για να ξερω τι μου γινεται και να το ψαξω απο πιο πριν σε ποιο θα παω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. ΑνώνυμοςΜαρτίου 31, 2012

    φιλε μου απ οτι ξερω δυο ειναι τα πιο γνωστα το ενα ειναι στην αλ. σβωλου(δε λεω ονομα να μη φανει οτι κανω διαφημιση) απεναντι απ το μασουτη ακριβως σε οροφο.το αλλο ειναι στη βενιζελου απ οτι ξερω και το χουν κατι αθηναιες.αυτα τα δυο απ οτι ξερω ειναι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. αρκει να ειναι καλα και να κανουν καλη δουλεια.παντως ευχαριστω για την πληροφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. το δευτερο ειναι στην πλατεια αριστοτελους κοντα γιατι μονο εκει βρηκα ενα με αυτα που μου ειπες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. βασικα διπλα,αν λες αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. ξερει καποιος να μου πει κατα την εγγραφη που πρεπει να δωσουμε τιτλο σπουδων τι ακριβως πρεπει να δωσουμε πιστωποιητικα απολησης λυκειου γιατι απολητηριο ειναι ενα και εγω θελω να δωσω και στις τρεις. στις αλλες δυο τι θα δωσω?αν ξερει καποιος θα το εκτιμουσα πολυ να με ενημερωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. ΑνώνυμοςΜαΐου 14, 2012

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. ΑνώνυμοςΙουνίου 02, 2012

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. ΑνώνυμοςΙουνίου 15, 2012

    δεν δινεις το γνησιο απολυτηριο το βγαζεις φωτοτυπια και το επικυρωνεις στο κεπ η στο σχολειο που πηγαινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Με αυτά που ακούω και βλέπω αρχίζω να αναρωτιέμαι αν άξιζει και η ίδια η σχολή πέρα απο τις εξετάσεις.Οταν πήγαινω εκεί και δεν ειναι κανεις..όταν ο καθηγητής έρχεται για 2 ώρες μία φορά τη βδομάδα,,βασικά φυσικό ακούγεται....Τι να πω ...μοαζει σαν να βλέπουν τη σχολή σα χόμπυ.Αμα οι ιδιοι οι καθηγήτες βλέπουν ετσι τη σχολή ..δεν νομίζω οτι είναι και πολύ ενθαρρυντικό.Πραγματικά όποιος μπορεί να με διαψεύσει.Το θέλω όσο τίποτα άλλο αυτλη τη στιγμή...όλο για καλών τέχνών και για καλών τεχνών άκουγα...πόσο καλή ειναι και όλα αυτα...αλλα...τώρα...(αχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Φυσικά και είναι διαβλητές οι εξετάσεις στην ασκτ, φυσικά και τέτοιου τύπου εξετάσεις δεν ελέγχονται απο κανένα ανεξάρτητο φορέα (εννοώ πέρα απο τους καθηγητες τις σχολής). Οταν στις πανελλήνιες τα γραπτά δίνονται ανώνυμα σε βαθμολογητές απο άλλα μερη της ελλάδας πως είναι δυνατόν να διενεργούνται τέτοιου είδους εξετάσεις σε ένα ΑΕΙ και να μην ιδρώνει το αυτό κανενός;
    Τα πάντα είναι σάπια και μεσα στην διαφθορά και τα συμφέροντα στην ελλάδα, και φυσικά το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την ζωγραφική,είμαι της ασοε,αλλά παλιότερα είχα βρεθεί σε κοινό τραπέζι με φοιτητή που πέρασε στην ασκτ,ο οποίος παραδέχτηκε μπροστά σε μια παρέα 10 ατόμων ότι γίνεται το σύστριγκλο με τα μέσα του καθενός εκμεί μέσα.και αναρωτιέμαι,αφού το παιδί πέρασε,δεν είναι στους αποτυχημένους για να βγάλει κάποια πίκρα,γιατί να πεί κάτι τέτοιο;άρα...μάλλον όσοι γκρινιάζουν έχουν δίκιο

      Διαγραφή
  142. Καλησπέρα.Σκέπτομαι να δώσω και εγώ φέτος για Αθήνα χωρίς καμία βέβαια προετοιμασία.Απότι καταλαβαίνω δύσκολο να μπει κανείς....λογικό βέβαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Φετος δινω 3η φορα, ελπιζω και τελευταια. Τα μεσα υπαρχουν, εγω προσωπικα απο γνωστο γνωστου θα μπορουσα να βαλω μεσο αλλα πραγματικα δε προκειται να πεσω σ'αυτο το επιπεδο, ακομα και στη Καλων Τεχνων επικρατει αυτο το ακρως ελληνικο στοιχειο του βυσματος. Θελω να μπω με την αξια μου αν ειναι να μπω. Περσι ειχα κανει μεγαλη προοδο, ειδικα στη ζωγραφικη και να φανταστειτε πηρα βαθμο χαμηλοτερο απ'οτι οταν εδωσα τη πρωτη φορα... δε προκειται να εξυμνησω τον εαυτο μου καθολου αλλα το χρωμα το αγαπω πολυ.
    Ειχα τη τυχη να δω και καθηγητη απο ΠΑΡΑ πολυ γνωστο φροντιστηριο να ποζαρει ως εξεταζομενος, το τραγικο ηταν οτι ειχε και τσαντα διαφημιστικη του φροντιστηριου και εκοβε βολτες και βοηθουσε τους μαθητες του. Θελω τοσο να περασω και δε θελω να φυγω εξωτερικο αλλα αυτος ο τοπος δε μου αφηνει περιθωρια... γιατι παντου τα ιδια, μετραει το ποιον ξερεις, οχι το ποσο μπορεις να αναπτυχθεις ως καλλιτεχνης.
    Επισης, θεωρω λαθος το τροπο εισαγωγης, το πως πρεπει να ειμαστε ΗΔΗ, ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ καλλιτεχνες με τα ολα μας. Συγνωμη αλλα περναμε για να μαθουμε.

    Και το απαραδεκτο πια ζητημα του ελευθερου, που ειδα τι φτιαχνουνε, πραγματα αφηρημενα χωρις λογικη και συναισθημα, τα ιδια ολοι. Σε φροντιστηριο μου κανανε κριτικη οτι το ελευθερο που κανω δεν ειναι αυτο που ζητανε... αλλα θελουν μπογιες πεταμενες απο δω και απο κει και να ειναι συμπληρωματικα τα χρωματα. Λυπαμαι αλλα το να δεις 400 ελευθερα που θα ειναι ολα ιδια μεταξυ τους δεν ειναι τεχνη και δεν μπορεις να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ εναν μαθητη να υιοθετησει ενα στυλ που δε νιωθει.

    Αυτα, καλη μας επιτυχια λοιπον, ο,τι και αν συμβει, εγω θα εχω καθαρη τη συνειδηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Γεια και από εμένα
    Απευθύνομαι στους υποψηφίους.
    Παιδιά μην απογοητεύεστε με αυτά που ακούτε τώρα που πλησιάζουν οι εξετάσεις.

    Παρακολουθώ αυτό το άρθρο 2-3 χρόνια τώρα .

    Είμαι 1ο έτος στην καλών τεχνών της θεσ/νικης και μπήκα με την 4η φορά.

    Αρχικά έδωσα μόνος μου, μετά με 2 διαφορετικά φροντιστήρια ,σχέδιο μέρα-νύχτα.

    Τελικά μετά από ενά χρόνο αποχή, σαν προετοιμασία μόνο προσωπικές δουλειές και

    με ελάχιστους από τους κανόνες που μου έμαθαν στο φροντιστήριο κατάφερα να περάσω.

    Δε λέω , και το φροντιστήριο μου έδωσε πολλά, θέλω πολύ δουλειά στο σχέδιο ακόμη, αλλά το βελτίωσα και έχω καταλάβει αρκετά πράγματα.

    Με τον καιρό Αγάπησα πραγματικά αυτό που κάνω,έπαψε να με νοιάζει το θα μπώ - δε θα μπώ και πήγα στις εξετάσεις απελευθερομένος να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα.

    Ούτε είχα ,ούτε έχω , ούτε ξέρω αν υπάρχουν "βίσματα" στη σχολή.

    Πιστεύω πως κανείς δε θα μπορούσε να αγνοήσει μια αξιόλογη και σοβαρή προσπάθεια στις εξετάσεις.

    Κουράγιο τώρα που έχετε εξετάσεις και μην αφήνετε τίποτα να σας τσακίσει την ψυχολογία.Αν το αγαπάτε πραγματικά θα τα καταφέρετε ,είμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ημουν για ενα χρονο στο καλυτερο φροντιστηριο για προετοιμασια στην Ελλαδα,το οποιο και θεωρειται καλυτερο διοτι εχει τις περισσοτερες επιτυχιες,πρωτη φορα που εδωσα δεν μπηκα αθηνα αλλα θεσσαλονικη.Στεναχωρηθηκα απιστευτα πολυ οταν πηγα στην εκθεση των επιτυχοντων της Αθηνας,συχτηρισα για παρα πολλους απ το φροντιστηριο μου που μπηκαν και ηξερα ακριβως που φτανω εγω και που εφταναν αυτοι,παρ ολα αυτα μπηκαν.Πλεον ξερω πως δεν τα πηγα καλα στις εξετασεις της Αθηνας,μετα την εκθεση των επιτυχοντων καταλαβα πολλα πραγματα για το σχεδιο μου,οχι για των αλλων και επαψα να σκεφτομαι ετσι.Το σημαντικο ειναι πως ειδα και σχεδια απο παιδια που ηξερα πως θα μπουν χωρις μεσο και μονο με την αξια τους.Καθε χρονο εισαγωνται 85 μαθητες,ποιοι απο ολους αυτους νομιζετε θα συνεχισουν τη σχολη η θα γινουν καλλιτεχνες?Τι σας νοιαζουν αυτοι που δεν το αξιζαν και πληρωσαν για να μπουν ειναι δεδομενο πως δεν θα τα καταφερουν.Στην καλων τεχνων θελουν ταλεντα,αν εισαι μπαινεις,η με τη δευτερη η με την τριτη φορα,πρεπει να παρουσιασεις ομως συγκεκριμενη αντιληψη στα σχεδια σου η οποια μαθαινεται θελουμε δεν θελουμε στα φροντιστηρια και κατα τη γνωμη μου γιατι οχι αφου ειναι η πιο σωστη.Καταλαβετε πως τα ακαδημαικα σχεδια που εχουν τυπο και χαρακτηρα περνανε,και καλως η κακως ειναι δυσκολο αυτο να το διδαχθεις μονος σου.Μεσα στην καλων τεχνων αθηνας αυτη τη στιγμη υπαρχουν 20χρονα παιδια,ταλεντα.Ολοι οι αλλοι απλα δεν θα βγαλουν τη σχολη.Οι καθηγητες δεν ειναι αχρηστοι και αν ειναι ποτε δυνατον δεν ειστε πιο σχετικοι απ αυτους για να κρινεται ενα σχεδιο,αυτοι θεωρησαν πως συγκεκριμενα σχεδια πληρουσαν τις προυποθεσεις για να μπουν και μπηκαν.Προσπαθηστε και εσεις να συγκρινεσται παντα με τους καλυτερους και να προχωρατε και οχι με τους χειροτερους.Ειμαι 19 χρονων και ξερω αρκετα καλα τι συμβαινει μεσα στην καλων τεχνων απο συμφοιτητες μου και απο μενα την ιδια στη σχολη της θεσσ/νικης,μην μπαινετε σε αυτο το τρυπακι του κραξιματος,αν καποιος το αξιζει πραγματικα μπαινει στην καλων τεχνων με την πρωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα μπω φέτος θα κράζω ανετα για τις εξετάσεις.Δεν μπορεις να φανταστεις πόσο υποφέρουν καποια παιδιά που ξέρω όταν οι κριτές ψιλοχέστηκαν για το ποιος θα μπει και ποιος θα βγει.Εδώ άκουσα για μια που πέρσι την είδαν να τις σκίζεται ο φάκελος από επιτηρητές επείδη καποιο κανόνα δεν τήρησε.Την ακύροσαν κανονικοτατα.ΝΑ...τελικά για κάποιο λόγο πέρασε πρώτη.Και για τη ακαδημαισμό μιλας.Είδα να περνάει σχεδιο χώρις ιχνος απο σκιά..μόνο στησιμο και πολύ αφαιρετικο.Οταν οι κριτές είναι διεφθαρμένοι και δεν τηρουν τα κριτίρια που οι ίδιοι ορισανε(τα οποία ειναι παλιομοδιτικα...φορμες και αγαλματα)τι στο πουτσο κάθεσαι και κάνεις 8 ώρες τη μέρα κάθε μέρα στο φροντιστήριο.Ασε που το φροντιστηριο κανει 2000 το χρόνο.Δεν κράζουμε από χομπυ ...περάσαν αυτα.Εδώ μιλάμε για τραγική πραγματικότητα.Και ρε γαμώτο έγω είχα πάντα στο μυαλό μου οτί ο καλλιτέχνης είναι ευαίσθητος και έχει ανυσήχιες και νοιάζεται για το κόσμο.Έδω έχουμε καμία 30 αρια σουπερ καλλιτεχνες στη σχολή που λένε ένα τεράστιο "ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ","έχω τη γκάλερι μου να κοιτάξω και να γράφτει το όνομα μου με χρυσά γράμματα διπλα στον da vinci και το picasso."

      Διαγραφή
  146. έχει κανείς ιδέα τι σύνθεση και με ποιό άγαλμα έχει πέσει για φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Φέτος έπεσε η προτομή του Αδριανού και ένας κούρος αλλά γυρισμένος με την πλάτη. Δύσκολο έργο αλλά δεν έχει και πολλή σημασία αφού είναι ήδη καθορισμένο ποιός θα περάσει και ποιός όχι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Δίνω φέτος και ανεξάρτητα αν και ποιοι θα περάσουν, οι εξετάσεις είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία! Μπογιές, χρώματα, ταλέντα, κέφι, κάποιοι με άγχος, κάποιοι συζητούν τις δουλειές τους με γνωστούς τους, κάποιοι σου 'κλέβουν' το καρεκλάκι με το που φεύγεις για καφέ.. Μου άφησε πολλές, ωραίες εντυπώσεις. Δεν έκανα αφαιρετικά σχέδια, και δεν έκανα σχεδιο ή μαθήματα σε 'φροντιστήριο', πιθανόν να μην περάσω κιόλας- πράγμα που δεν με πολυσκάει γιατί η ζωγραφική για μένα ειναι έκφραση , δημιουργία και ανάγκη και δεν θα τρελαθώ κιόλας αν δεν έχω την βούλα των σπουδών, αλλά πραγματικά, νομίζω είστε λίγο κακούληδες. Για μένα υπάρχουν τα πολύ κακά σχέδια, που απορώ γιατί κάναν καν τον κόπο να πάνε , υπάρχουν τα πολύ τεχνικά σχέδια (σημάδι ότι έρχεται ντουγρού από μάθημα φροντιστηρίου) , υπάρχουν τα αφαιρετικά (που ναι, συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να περνάνε, γιατί για να 'αφαιρέσεις' πρέπει να μάθεις να συνθέτεις ' και στην τελική στις ..εισαγωγικές εξετάσεις δεν μπορείς να λες ότι έχεις μπροστά σου άρτιο ζωγράφο που αφαιρεί!) , όλα τους όμως είναι υπέροχα και αν φύγετε λίγο από αυτό το πράγμα της γκρίνιας και της μίρλας, θα διαπιστώσετε ότι συμμετέχετε σε έναν από τους πιο δημιουργικούς διαγωνισμούς της ζωής σας! Με ταλέντα και ζωντάνια, γύρω σας !

    Καλή συνέχει και καλά αποτελέσματα μας!

    (υ.γ ξέρει κανείς αν πρέπει αύριο να πάμε πρωί πρωί ή μπορούμε να παραδώσουμε μεσημεράκι;
    υ.γ 2 μην μου χαλάσετε τα σχέδια παιδιά, πλζ! εκείνο το λυκάκι που ζωγράφισα στο ελεύθερο, πολύ θα θελα να το παιρνα να το κρεμάσω στο σπίτι μου.. κλαψ. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κάλα είναι άμα είναι άμα πας ¨"έτσι".Αμα πάς για τι ΘΕΣ να μπεις και έχεις κάνει φροντιστήριο τόσο καιρό..αλλάζει το πράγμα.Οι εξέτασεις ώραια εμπειρία είναι όντως ...αλλά μεχρι εκεί.Μετά θες να μπεις και σε μια σχολή,σε ένα πανεπιστήμιο,να κάνεις κατι στη ζωη σου..Υπαρχει λόγος να το παίρνεις λίγο πιο σοβαρα.

      Διαγραφή
    2. υπάρχουν τα αφαιρετικά (που ναι, συμφωνώ ότι δεν θα έπρεπε να περνάνε, γιατί για να 'αφαιρέσεις' πρέπει να μάθεις να συνθέτεις ' και στην τελική στις ..εισαγωγικές εξετάσεις δεν μπορείς να λες ότι έχεις μπροστά σου άρτιο ζωγράφο που αφαιρεί!)

      Έχε υπόψη σου οτι η αφαίρεση είναι εργαλείο του ζωγράφου ακόμα και του πιο ρεαλιστή, καθώς η πληροφορία που παίρνει το μάτι απο το θέμα είναι άπειρη και είναι αδύνατο να αποτυπωθεί ως έχει. Ο ζωγράφος πρέπει να επιλέξει τι θα τοποθετήσει στο χαρτί του ωστε να δίνει στον θεατή την ψευδαίσθηση οτι βλέπει μια πιστή αναπαράσταση του θέματος. Πάρε το πιο ρεαλιστικό έργο που ξέρεις (βελάσκεθ, ρούμπενς κτλ) και κοίταξε απο κοντά μια λεπτομέρεια, θα σου φανεί σίγουρα μουτζούρα, απο μακριά όμως δίνει την ψευδαίσθηση του ρεαλισμού.

      Διαγραφή
  149. ΑΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!Κ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΞΑΝΑΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΥΛ ΦΥΣΙΚΑ!ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ?ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΧΝΗ!ΝΤΡΟΠΗ ΔΗΛΑΔΗ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΣ, ΑΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε σκεφτεί ποτέ οτι ίσως το στύλ σας να μην έχει και τόσο μεγάλη καλλιτεχνική αξία;
      Ας πούμε μπορεί η διαχείριση των τυχαίων πινελιών με τέτοιο τρόπο ωστε να βγαίνει ενα άρτιο εικαστικό αποτέλεσμα να δείχνει μεγαλύτερη εικαστική ωριμότητα απο την επανάληψη μιας αγιογραφίας.

      Διαγραφή
    2. Επιπλέον αυτό με τους καλλιτέχνες και το ήθος πρέπει να είναι απο τα μεγαλύτερα κλισέ . Μεταξύ των μεγαλύτερων ζωγράφων της ιστορίας ήταν οι μεγαλύτεροι ηδονιστές, με 40 εξώγαμα ο καθένας.

      Διαγραφή
  150. D.Μόλις πληροφορήθηκα πως φέτος με τη κρίση οι καθηγητές λόγω οικονομικού αδιέξοδου τους, θα περάσουν συγκεκριμένα άτομα και όσοι/όσες δώσατε εξετάσεις δυστυχώς δεν θα περάσετε εκτός αν ξέρετε ήδη για τι μιλάω και έχετε εξασφαλήσει αδρά την επιτυχία σας... Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε άμα το πληροφορήθηκες εσυ, έτσι θα ναι.

      Διαγραφή
  151. Μπορει καποιος/α που εδωσε εξετασεις τι επεσε ? Ισχυει η προτομη Αδριανου και κουρος με γυρισμενη πλάτη? Από χρώμα τι επεσε? Και σε λεκτικό?
    Θα θελα να ξερω γιατι σκέφτομαι να δώσω του χρόνου.
    Σας ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. @Σεπτέμβριος 8, καλή τυχη φιλε.
    Συμφωνώ μαζί σου.
    Ανωτάτη σχολή αφηρημένων τεχνών θα΄πρεπε να λέγεται κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. ΑΣΕΤ έπρεπε να λέγεται και να αντικατασταθεί το καλών με εικαστικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Αν και τα παίξαμε απο την κούραση ήταν πραγματικά εκπληκτική εμπειρία...
    Ηταν η πρώτη φορά που έδωσα.Μπορώ να πω ότι όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και ναι υπήρχαν παιδιά τουλάχιστον στην ομάδα μου που ήταν πολύ καλά στην προτομή...τώρα βέβαια η έκθεση επιτυχόντων θα δείξει ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις της σχολής...
    Όπως και να χει δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω....και μην ξεχνάμε ότι οι καθηγητές μας κρίνουν για όλα μας τα έργα και όχι για μονο ένα απο αυτά...Το λέω αυτό γιατί κάποιοι απο πάνω αισθάνονται αδικημένοι αλλα πιστεύω αν αξίζει κάποιος θα μπεί.
    Το σχόλιο απο 9/9 "D.Μόλις πληροφορήθηκα πως φέτος με τη κρίση οι καθηγητές λόγω οικονομικού αδιέξοδου τους, θα περάσουν συγκεκριμένα άτομα και όσοι/όσες δώσατε εξετάσεις δυστυχώς δεν θα περάσετε εκτός αν ξέρετε ήδη για τι μιλάω και έχετε εξασφαλήσει αδρά την επιτυχία σας... Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω!!!"...μπορείς να μας πεις απο που έχεις αυτή την πληροφορία?Τι σχέση έχει το οικονομικό της σχολής με τους επιτυχόντες?Απο την τσέπη τους τα βάζουν..?ελεος δλδ.
    παροιμία:όσα δεν φτάνει η αλέπού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Τι προτομη σας βάλανε; Και τι θέμα έπεσε; Στο ελεύθερο θέμα τι ζωγραφίσες; Αν σε κόψουν θα ξαναδώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Όπως ειπωθηκε και παραπάνω η σύνθεση περιλάμβανε την προτομή του Ανδριανού, εναν κούρο γυρισμένο ανάποδα (με πλάτη δηλαδή) και ενα διάφανο μπουκάλι.
    Στο ελεύθερο θέμα βάλανε στην πρώτη ομάδα κάτι με κούκλες και μαριονέτες και στην δεύτερη ομάδα "μύθος και πραγματικότητα".
    Απ ότι έχω καταλάβει εγω απο τις εκθέσεις επιτυχόντων που παρακολουθώ εδω και 4-5 χρόνια, συνήθως οι πρώτοι 10 είναι οι πολύ καλοί σχεδιαστές που φαίνεται οτι έχουν λιώσει στο σχέδιο, στους υπόλοιπους θα πάρουν και λιγότερο "δουλεμένους" που ωστόσο κάνουν καλά σχέδια. Εκεί μέσα θα δείς και 2-3 πιο ναϊφ, 2-3 κομιξάδες, 2-3 που φαίνεται οτι δεν εχουν πάει φροντιστήριο αλλά είναι "μετρημένοι" και σωστοί στον τόνο κτλ κτλ....
    Ποτέ μου δεν έχω δει σχέδιο που να είναι πολύ ασχεδίαστο.
    Μια φιλική συμβουλή προς τους φίλους που έχουν σχετικά μικρή πείρα με το θέμα των συγκεκριμένων εξετάσεων και του σχεδίου γενικότερα: μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και κυρίως μην επηρεάζεστε απ οτι διαβάζετε απο δω κι απο εκεί. Υπάρχουν πολλοί που είναι εμφανές οτι δεν έχουν κατανοήσει βασικούς όρους όπως η αφαίρεση και βιάζονται να κρίνουν τις εξετάσεις και τους καθηγητές της σχολής που έχουν φάει την ζωγραφική με το κουτάλι. Συνεχίστε να δουλεύετε και όλα θα γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Εγω έχω δώσει 5 φορές και τις 4 που κόπηκα ήταν καθαρά και μόνο επειδή δεν ήμουν αρκετά καλός. Κάποια πράγματα δεν είχαν ωριμάσει στην δουλειά μου και χρειαζόμουν περισσότερη δουλειά.
    Και τις 4 χρονιές, όλοι οι φάκελοι που είδα στην εκθεση επιτυχόντων ήταν καλύτεροι απο τον δικό μου.
    Μου γεννά μεγάλη απορία που κανένας απο τους αποτυχόντες δεν αποτυγχάνει επειδή δεν είναι καλός και όλους τους τρώνε "τα μέσα" και η σύγχρονη τέχνη που δεν καταλαβαίνει το ταλέντο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχούν και αυτά που λες..δεν λέω...αλλά άμα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι σίγουρα είναι οτι οι εξετάσεις είναι ένα χάος(όπως και πολλά αλλά πράγματα στην Ελλάδα)ακόμα και κάποιοι καθηγητές μεσα στην ΑΣΚΤ το λένε...και δεν πρόκειται να πω τα ονόματά τους.

      Διαγραφή
    2. κανένα χάος δεν έχω δει, περα απο το φυσιολογικό χάος που δημιουργείται οταν 500 άτομα ζωγραφιζουν ταυτόχρονα και κουβαλάνε νερά, χρωματα, κάρβουνα κτλ....

      Διαγραφή
  158. 4η και 5η μέρα οι περισσοτεροι κανουν σχέδιο να υποθέσω ε;
    Η' χρώμα την 4η και σχέδιο την 5η;
    Οι καθηγητές τι προτιμουν σ'αυτες τις μέρες; Σχεδιο/χρωμα;
    Επιτρέπεται να εχουμε photo μαζι μας την τελευταία μέρα
    για να βλέπουμε από εκεί;
    Pastel μαύρο επιτρέπεται για σχέδιο;
    (Δίνω πρώτη φορά) ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υπάρχει περιορισμός κάνεις ότι θες όποια μέρα θες και την τελευταία παραδίδεις ότι έκανες

      Διαγραφή
    2. απαγορεύεται όμως η χρήση κινητού και φώτο .

      Διαγραφή
  159. (ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΕΝΟΤΗΤΕΣ)
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΤ. ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΤΗ 1982 ΚΑΙ 1983 ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΕΚΤΙΚΟ ΚAΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 3 ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΡΩΜΑ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ, ή ΣΚΟΝΕΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΧΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 1 ΣΩΛΗΝΑΡΙΟ (ή ΣΚΟΝΗ) ULTRAMARINE KAI CARMINE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 10 ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ή ΜΟΛΥΒΙ. ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 1ο 10/ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ 1η ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΕΜΠΡΕΣΙΟΝΙΣΜΟΣ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ & ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ, ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΕΣ ΕΥΘΕΙΕΣ, ΤΑ ΚΟΝΤΡΑΣΤ (ΜΑΥΡΟΥ-ΑΣΠΡΟΥ ΚΛΠ) ΕΥΚΡΙΝΗ, ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΡΙΝΗΣ Η ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ) Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ (ΔΗΛ. ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΚΙΑ, ΔΕΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΜΑΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ). ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΜΙΣΟΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΦΟΡΜΕΣ ΣΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ. ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΝΤΟΥ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΤΟ. ΕΤΣΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΛΑΣΠΩΝΟΥΝ", Π.Χ. ΟΙ ΓΗΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΓΚΡΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ). ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΠΗΓΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ 1982 ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ κ. ΜΥΤΑΡΑ (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤ' ΟΨΙΝ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΤ., ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΜΑ. Η ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΨΩ ΚΑΙ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ". ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η κ. ΤΙΤΙΚΑ" (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ) ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ Κ. ΤΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ, ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ)
    Ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΤΟΥ Ή Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΤΙΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΝ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΤΗΝ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΠΕΜΨΕ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕKΛΕΙΣΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η Κ. ΜΥΤΑΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ. ΟΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΥΠΟΙ, ΜΕ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΩΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ (ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ ΚΛΠ). ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ, ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 5η ΚΑΙ 6η ΦΟΡΑ (5 & 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΑΜΕΝΑ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ – ΚΑΚΟΠΑΘΗΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΗΝΙΟΧΟΥ ΚΛΠ, ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΜΠΑΛΕΣ, ΠΗΛΙΝΑ, ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ, ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ) ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΝΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΛΟΥΣΥ, ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ 1η ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ 6η ΦΟΡΑ, ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΑΥΤΟ ΤΡΟΜΑΞΕ ΠΟΛΥ. ΕΓΩ ΤΟ ΛΥΠΗΘΗΚΑ. ΒΓΗΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΤΟΤΕ Η ΛΟΥΣΗ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ, ΜΕ ΕΒΡΙΣΕ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΤΟΤΕ ΤΗ ΜΙΣΗΣΑ, ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΨΥΧΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑΙ, ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΕΥΡΑ. ΕΓΩ ΑΦΗΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕ ΕΠΕΦΤΕ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗ, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ, ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΥΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ. ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΤΣΑΔΙΑΣΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΦΥΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΑΜΑΣΧΑΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 3 ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ: "ΠΑΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ)
    ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ 2η ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΠΗΡΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ, ΕΝΩ ΕΓΩ ΚΟΠΗΚΑ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΟΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ. ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΕΚΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ. ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 1993, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΙΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ. ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΦΑΓΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, 6 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΙ 6 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ".
    ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΑΣΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΠΤΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΟΥΣ, ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ...
    ΝΑΙ, ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΑΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ 6 ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟΤΕ (ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 1983 ΜΕ ΤΗΝ 2η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι λίγο υπερβολικό να ευχεστε να αποτύχει και να "φάει τα μούτρα του" το παιδί σας επειδή εσείς αποτύχατε (επειδή δεν προσπαθήσατε αρκετά προφανώς) 30 χρόνια πρίν;
      Μπορεί κάτι να μην ήταν για σας (η για την απόφοιτο που πουλούσε κοσμήματα στην σαντορίνη) αλλά να πάει καλά για το παιδί σας....ζωή είναι, ποτέ δεν ξέρεις.

      Διαγραφή
  162. Εγώ δίνω τώρα φέτος για 2η φορα. Δε βλέπω να περνάω ούτε φέτος! Μου είναι πολύ δύσκολο να μετρήσω 30-35εκ. προτομή
    απο τα 3-4 μέτρα. Την έκανα εντελώς λάθος. Εκτρωμα!
    Κανονικα θα πρεπε να είχαν και μια αφίσα 1Χ2 μέτρα της
    προτομής για να μπορούν να μετρανε τα παιδια π κάθονται
    τρίτη σειρά.
    Σπίτι ζωγραφίζω τελεια... ολοι τα βλέπουν κ τρελένονται
    και στη σχολή τα κάνω μαντάρα.'Ολοι γελούσαν πίσω απο τη πλάτη μ και με το δίκιο τους.
    Ελπίζω 2η μέρα να βάλουν κανα μεγάλο αγαλμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Η ELEFTERIFONI ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντάξει την κατάλαβα την ιστορία, δεν είπα οτι λέει ψέματα ή οτι δεν έχει δίκιο.
      Δεν έχω άποψη για το τι γινόταν πριν απο 30 χρόνια.
      Αλλά και το να εύχεσαι ανοιχτά να αποτύχει το παιδί σου μου φαίνεται λίγο υπερβολικό.

      Διαγραφή
  165. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. παίδες αφού περασει κάποιος στη συγκεκριμένη σχολή..
    τι παίζει, εχει πολύ διάβασμα ;
    τι έχετε ακούσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΛΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ: ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ (ΧΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΚΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Π.Χ. "ΝΥΚΤΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΧΝΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΗΜΑΤΑ (ΣΠΕΙΡΕΣ, ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΛΠ). ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ. ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ή ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ). ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ "ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ". ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ή ΟΣΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ? ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΘΙΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΙΣΤΑΝΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΛΕΝΕ: "Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΑΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ..." ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΡΩΣΙΔΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ (Η Κ.Τ. ΜΟΣΧΑΣ ΕΧΕΙ 10 ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ), ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ. ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΕΡΓΑ, ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ 100-200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ, ΜΕΤΑ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΦΤΩΧΟΙ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΑΝΤΙΑ ΚΑΝΕΙ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ. ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΙΟ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΗ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. ΜΕ ΛΙΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΣΑΦΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΚΤ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΣΑΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ? Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΩΝ Δ.Υ., ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ. ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ? ΚΑΚΙΣΤΟ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΚΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ… ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. γιά να απαντήσω στο Γιώργο, που λέει ότι εύχομαι να αποτύχει ο γιός μου στις εξετάσεις, έχω να πώ το εξής: Σαφώς και δεν εύχομαι να αποτύχει, αλλά υπάρχουν οι εξής παράμετροι, που ο μικρός δεν εννοεί να κατανοήσει:
    1) Ο γιός μου είχε την τύχη να περάσει στην σχολή πλαστικών τεχνών στα Ιωάννινα. Κάποιοι καλοθελητές φίλοι τον έπεισαν οτι η σχολή αυτή είναι άχρηστη και ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να πάει έστω και γιά 1 εβδομάδα στα Γάννενα γιά να διαπιστώσει του λόγου το αληθές, παρ' όλο που έχουμε εκεί γνωστό που μπορεί να τον φιλοξενήσει.
    2) Ο απώτερος σκοπός του είναι η ψηφιακή τέχνη και η σχολή που έχει ήδη περάσει δείχνει να τον καλύπτει, αλλά ο μικρός όπως είπαμε δεν παίρνει από λόγια.
    3) στην ΑΣΚΤ της Φλώρινας δεν θέλει να δώσει γιατί επίσης οι ίδιοι καλοθελητές τον έχουν πείσει οτι και αυτή η σχολή δεν αξίζει και επίσης ότι πάει γιά κλείσιμο.
    4) Στη σχολή που πέρασε, αν δεν φοιτήσει γιά 2 συνεχή 6/μηνα διαγράφεται και χάνει και αυτήν την ευκαιρία.
    5) Του πρότεινα να πάει να φοιτήσει εκεί και συγχρόνως να γραφεί σε ένα φροντιστήριο στα Ιωάννινα και να ξαναδώσει του χρόνου και του παραχρόνου στην ΑΣΚΤ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αν περάσει, ας εγκαταλείψει την σχολή των Ιωαννίνων. Αυτός όμως θέλει να πάει σε φροντιστήριο στην Αθήνα.
    6) και το κυριότερο: Είμαστε μισθωτοί και ο μισθός μας έχει ήδη υποστεί μείωση πάνω από 60%. Μετά βίας τα βγάζουμε πέρα και έχουμε και άλλο παιδί που σπουδάζει αρκετά μακρυά. Οι γονείς μου ζούν και μπορούν μέχρι στιγμής να βοηθήσουν με τις συντάξεις τους, αν και έχουν κι αυτές πετσοκοπεί, αλλά έχουν αισίως συμπληρώσει τα 80 και είναι αμφότεροι καρκινοπαθείς. Πόσο θα ζήσουν ακόμη? Αν ο μικρός θέλει 5-6 χρόνια μόνο γιά να μπεί, όταν θα μπεί (το 2017-18?) ο παππούς και η γιαγιά ίσως βρίσκονται πιά στις αιώνιες μονές (άγνωστο το θέλημα του Θεού) και τότε δεν θα υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι να πάει να φοιτήσει. Δυστυχώς τα νέα παιδιά δεν έχουν καταλάβει τίποτε σχεδόν από την κρίση... Βέβαια δεν λέω, δεν ζητάει σχεδόν ποτέ χαρτζηλίκι, είναι ολιγαρκής και στο ντύσιμο και στο φαγητό του και σε όλες τις άλλες ανάγκες του, αλλά πώς να το κάνουμε? Οι σπουδές απαιτούν και κάποια χρήματα σε σταθερή βάση και αυτή όσο πάει και εξανεμίζεται... Αυτή η αγωνία έχει φάει κάθε μικρομεσσαίο γονιό και νομίζω ότι δεν είναι και αδικαιολόγητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οικονομικό πρόβλημα είναι όντως πολύ σημαντικό και το καταλαβαίνω απόλυτα καθότι εργαζόμενος και υποψήφιος.
      Θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα πάνω σε αυτό αλλά όπως καταλαβαίνετε δημόσια είναι λίγο δύσκολο. Αν θέλετε στείλτε μου είτε μέσω του διαχειριστή του blog είτε απο εδω μια διεύθυνση e-mail και ελπίζω να σας βοηθήσω λίγο.

      Διαγραφή
    2. και κάτι ακόμα, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μην πιστεύετε οτι λέει ο κάθε εργολάβος που πέφτει στον δρόμο σας.

      Διαγραφή
  169. πραγματικά..σας διαβάζω εδώ και πολύ ώρα... για να δώ αν καταλήγει κάπου όλο αυτό. αλλά απ' όσο είδα, όχι ... δεν καταλήγει... και αναρωτιέμαι... γιατί αντί να δίνετε και να ξαναδίνετε στην Ελλάδα (5 και 6 χρόνια) δεν φεύγετε στο εξωτερικό για σπουδές? θα είχατε πάρει πτυχίο τώρα!!το έκανα 11 χρόνια πριν και πιστέψτε με δεν το μετάνιωσα!όχι ως προς την επαγγελματική μου αποκατάσταση, αυτό είναι ένα δράμα ανεξαρτήτως σχολής... αλλά, ως προς την ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!! γιατί όπως και να θέλουνε να φωτογραφίσουν την κατάσταση όλοι οι φοιτητές και όλοι οι καθηγητές όποιας Α.Σ.Κ.Τ θέλετε, είναι άλλο η τέχνη να διδάσκεται σε λευκά εργαστήρια της οδού Πειραιώς, κι άλλο στα σκαλιά του Pantheon, ή κάτω από την capella sistina.... Δυστυχώς για την χώρα μας, η τέχνη έχει τοποθετηθεί δίπλα σε κάδους σκουπιδιών και βρωμερές "καλλιτεχνικές αποθήκες"... όχι δεν απαξιώνω την Ελληνικκή τέχνη! ούτε τους φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ.!! προς Θεού!απλά δηλώνω εδώ μια πιο βαθιά, κατά τη γνώμη, ανησυχία, από αυτή του μέσου ή μη για την εισαγωγή σας σε μια σχολή, που ναι! ίσως στο παρελθόν να αποτελούσε μια... "κορυφή" πλέον όμως... σίγουρα υπάρχουν πολλές κορυφές!! πιστέψτε με!ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ! δεν αξίζει!δεν σας κάνει ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο καλλιτέχνες ένα αφαιρετικό σκίτσο με ποιοτική γραμμή!! σας κάνει καλούς ΤΕΧΝΙΤΕΣ. αυτό θέλετε?
    φιλικά
    nadia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας είπες το κυριότερο όμως, Nadia.
      Πού και πόσο σου κόστισε η φοίτηση στο εξωτερικό.
      Σε ποια σχολή και πόλη ήσουν;
      Πόσο περίπου κοστίζει η χρονια εκει κτλ.

      Διαγραφή
    2. Να ξέρεις οτι 4 χρόνια περιπέτειας στα φροντιστήρια(όλοι οσοι περνάνε είναι απο φροντιστήρια) και 4 χρόνια κάνει ο μέσος φοιτητης για να μπει είναι γύρω στα 8000 ευρώ..βάλε και κάρβουνα και κόλες ,μην σου πω οτι θα πάει και 12.000..15 το πακετο σκεψου 1 ευρω η κολα..περιπου 20 κολεσ το μηνα και 2 πακετα καρβουνα επισης ....Εντέλως πληροφοριακά το λέω.Ούτε εγώ είμαι υπέρ του εξωτερικού απο τόσο νωρίς..αλλά τα μαθηματικά σε κάνουν να το ξανασκέφτεσαι.

      Διαγραφή
  170. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μιλήσω συγκεκριμένα για την πόλη που φοίτησα, ο καθένας μπορεί να το ψάξει και να κάνει άλλες επιλογές.. πάντως μπορώ να σας πω οτί στην Ιταλια που σπούδασα εγώ το κόστος ζωής είναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ πιο χαμηλό από την Ελλάδα(ακόμα κι από την ζωή στην επαρχία πόσο μάλλον από αυτή της Αθήνας). Το μόνο που θα βρείτε διαφορετικό είναι τα ενοίκια στα οποία κυριαρχεί ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς. Αναγκαστικά κάποιος συγκατοικεί, και η τιμή του ενοικίου είναι ώς προς το δωμάτιο όχι ώς προς στο σπίτι. δηλαδή το ενοίκιο που θα πληρώνατε για ένα σπίτι στην Αθήνα το πληρώνετε για ένα δωμάτιο-γύρω στα 300 e τον μήνα( τουλάχιστον στην πόλη που σπούδασα εγώ)Βέβαια σε άλλες πόλεις σίγουρα μπορείτε να βρείτε πολύ πιο οικονομικκές τιμές. όσο για τις τιμές των διδάκτρων των πανεπιστημίων εκεί διαφέρουν από πόλη σε πόλη( μιλάμε για 19 ακαδημίες τεχνών).. εγώ πλήρωνα 200 e τον χρόνο για την εγγραφή.. τώρα δεν γνωρίζω πόσο είναι αλλά δεν φαντάζομαι κάτι τραγικό.Συμπαρασματικά... ίσως σας έρχεται πιο οικονομικό πλέον το εξωτερικό από την Ελλάδα!
    ελπίζω να βοήθησα
    Nadia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. μήπως κάποιος γνωρίζει πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της Αθήνας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή