"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Ρωγμή στον αντιδραστήρα της Φουκουσίμα-Στη θάλασσα νερό με ραδιενέργεια

Ρωγμή εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, ενώ νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα. Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στη ρωγμή για να σταματήσει την διαρροή. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν πραγματοποίησε επίσκεψη στις πληγείσες από τον σεισμό και το τσουνάμι περιοχές.
Όπως ανακοίνωσε η Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα η ραδιενέργεια στο νερό που χύνεται στη θάλασσα από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο2, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. 
Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ)αναίρεσε τη σύστασή της για επέκταση της ζώνης εκκένωσης, καθώς η ραδιενέργεια σε ένα ιαπωνικό χωριό έξω από τη ζώνη πυρηνικού αποκλεισμού έχει πέσει κατά πολύ. Ωστόσο, η Υπηρεσία στήριξε την εκτίμησή της σε έναν μέσο όρο για το χωρίο Ιιτάτε και αρνήθηκε να παράσχει τα τελευταία ιαπωνικά επίσημα στοιχεία για μεμονωμένες μετρήσεις.
Την Τετάρτη, η ΙΑΕΑ είχε αναφέρει ότι η ραδιενέργεια ήταν πάνω από διπλάσια από το όριο που επιβάλει την έναρξη των εκκενώσεων. Από την πλευρά της, η ιαπωνική κυβέρνηση είχε δηλώσει πως δεν επρόκειτο να επεκτείνει τη ζώνη εκκένωσης στα 40 χλμ. Ο τρέχων μέσος όρος των μετρήσεων για το ραδιενεργό ιώδιο 131 είναι 7 μεγαμπεκερέλ (Megabecquerel) ανά τετραγωνικό μέτρο του εδάφους, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ειδικός της ΙΑΕΑ Γκέρχαρντ Πρέλ. Επειδή το ιώδιο έχει σύντομη χαρακτηριστική περίοδο διάσπασης, "η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά", πρόσθεσε.
Άλλους 2 εμπειρογνώμονες στέλνει η ΙΑΕΑ
 
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία για να λάβει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1). Δύο εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ θα συναντηθούν με Iάπωνες αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα πυρηνικής ενέργειας από τις 4 Απριλίου και μετά, τονίζεται σε ανακοίνωση που ανήρτησε χθες Παρασκευή στον ιστότοπό της η υπηρεσία. Η ΙΑΕΑ έχει ήδη στείλει εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία οι οποίοι ελέγχουν τα επίπεδα ραδιενέργειας.
Στις πληγείσες περιοχές ο Ναότο Καν
Για πρώτη φορά, τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε την περιοχή της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Ο Καν έφτασε με ελικόπτερο από το Τόκιο στο μικρό λιμάνι Ρικουζετακάτα (περιφέρεια της Ιουάτε) που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Περίπου 1.000 κάτοικοι της πόλης υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους και 1.300 αγνοούνται.
Ο Ναότο Καν συναντήθηκε με εθελοντές πυροσβέστες και με άστεγους και τους υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Δήλωσε δε πως η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την θαλάσσια βιομηχανία της περιοχής που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από το τσουνάμι. Στη συνέχεια συναντήθηκε με ειδικούς και συνεργεία παροχής βοήθειας στην Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου