"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Φασιανού...χελιδονίσματα

Τέτοιες μέρες εκεί στην Αρτέμιδος, στο Φάληρο ο Δημήτριος Σ. Λουκάτος, ο αείμνηστος καθηγητής της Λαογραφίας μας, χαιρόταν να ακούει τις παιδικές φωνές και τα καλωσορίσματα της άνοιξης.
Στο βιβλίο του «Πασχαλινά και της Ανοιξης» (εκδ. «Φιλιππότη») σημείωνε πως «την πρωτομηνιά τα παιδιά φτιάχνουν ένα ομοίωμα χελιδόνας, κρατούν και ένα καλάθι αβγά και γυρίζουν στα σπίτια τραγουδώντας με "τροχαϊκή" ζωηρότητα το "χελιδόνισμα": "Ηρθε, ήρθε η χελιδόνα..."».
Το έθιμο και εφέτος το τήρησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η οποία διοργάνωσε εκδηλώσεις για τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά. Τα δικά του χελιδονίσματα (σε σχέδιο και κείμενο) έστειλε στη στήλη ο ζωγράφος και ποιητής Αλέκος Φασιανός ο οποίος μας γράφει:
«Βλέπω κλαδάκια, βλέπω μπουμπούκια δειλά δειλά να προβάλλουν στο φως τ' ουρανού, που λάμπει κρυφά. Πράσινα η γη φορεί και ανθίζει όλη η πλάση, και όλα φωνάζουν έρχεται η άνοιξη. Αμυγδαλιές ασπρίζουν ξαφνικά και κάποιο ζουζούνι βουίζει και ψιθυρίζει. Εφτασε η άνοιξη. Ωρα χαράς, ώρα αναγέννησης. Ξαναπροβάλλουν τα κοιμισμένα φυτά και πετάγονται απ' το χώμα. Τα χαμομήλια θα βγουν. Χαίρετε κι αγαλλιάσθε όλοι. Ερχομαι να σας δώσω την αγγελία της ξαναδημιουργίας όπως κάθε χρόνο. Η φύση πάλι στο ραντεβού της. Αραγε εμείς οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα να χαρούμε τόσο; Αφού πολλά κακά προέκυψαν στον χρόνο και μας πίκραναν και μας λύπησαν σφόδρα. Ας σκεφτούμε την κρίση που μας δέρνει και τα θηριώδη κύματα της θάλασσας που υψώθηκαν θανατηφόρα. Αλλά ελπίζω στην αναγέννηση και την ξαναδημιουργία της ανθρώπινης φύσης. Να ξανανοίξει το φως για την ανθρωπότητα».*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου