"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

«∆εν συζήτησα µε τον Πρωθυπουργό θέµα χωρισµού Εκκλησίας - Πολιτείας»

«Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ Εκκλησίας - Πολιτείας ουδέποτε ετέθη ως θέµα συζήτησης όσες φορέςσυναντήθηκα µε τον Πρωθυπουργό». Αυτό δήλωσε χθες προς τα µέλητης ∆ιαρκούςΙεράς Συνόδου(∆ΙΣ) οΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος βάζοντας τέλος στη φηµολογία – καιστα σχόλια πουδηµοσιεύτηκαν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ∆ΙΣ – που ήθελαν τον κ. Ιερώνυµο ναέχει συζητήσει το θέµατου χωρισµούµε τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Υπενθυµίζεται ότι προ ηµερών, ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο «ζωντανής» ηλεκτρονικής επικοινωνίας µε νέους είχε ερωτηθεί για το εν λόγω θέµα, απαντώντας πως είναι υπέρ του διαχωρισµού Κράτους - Εκκλησίας. Ωστόσο, δεν είχε κάνει καµία αναφορά σε συζήτηση µε τον κ. Ιερώνυµο.

Στο θέµα του διαχωρισµού αναφέρθηκε την περασµένη Κυριακή σε συνέντευξή του και ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος –και βασικός αντίπαλος του κ. Ιερώνυµου στη διεκδίκηση τουαρχιεπισκοπικού θρόνου. Οπως είπε ο κ. Ευστάθιος, «λέγεταικαιαπότονίδιοτον Πρωθυπουργό ότι έχει αρχίσει ο διάλογος για τον χωρισµό των δύο πλευρών. Αλλά αυτό το αγνοούν παντελώς τα εκκλησιαστικά όργανα», αφήνοντας αιχµέςκατά του Αρχιεπισκόπου.

Στο µεταξύ, χθες ο κ. Ιερώνυµος ενηµέρωσε τη Σύνοδο για την επιστολή που έστειλε την περασµένη εβδοµάδα στην υπουργό Παιδείας κ. ∆ιαµαντοπούλου για το θέµα του Τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας. Σ’ αυτήν ο Αρχιεπίσκοπος διατύπωνε τις ενστάσεις της Εκκλησίας στο ενδεχόµενο κατάργησης του τµήµατος και ζητούσε από το υπουργείο να επανεξετάσει προσεκτικά το θέµα. Μάλιστα, η Σύνοδος αποφάσισε χθες να στείλει νέο έγγραφο στο υπουργείο, µε το οποίο θα διατυπώνονται διεξοδικότερα οι θέσεις της για το θέµα αυτό.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
έβαλε τέλος στη φηµολογία που τον ήθελε να έχει συζητήσει το θέµα του χωρισµού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου