"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο



ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ προκάλεσε στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας η τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους οικείους του θύματος της επίθεσης. «Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση, η κοινωνία και οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται», δήλωσε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αργά το βράδυ μετέβη στο υπουργείο και ενημερώθηκε ενδελεχώς για την πορεία των ερευνών. Ο κ. Παπανδρέου σε γραπτή δήλωση του διαβεβαιώνει ότι όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Πολιτεία, αλλά από την κοινωνία στο σύνολό της. «Σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός δίνουν καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας», αναφέρεται στην πρωθυπουργική δήλωση.

«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον νόμο και τη δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας. Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος», δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Το ΚΚΕ καταδίκασε τη βομβιστική ενέργεια που «στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο» και σχολίασε πως πρόκειται για «μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα». Αυτού του είδους οι κινήσεις, τονίζει σε ανακοίνωσή του, «προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό κίνημα». Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται: «Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτοχρόνως, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του υπουργείου».

«Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αντίκτυπος στα ξένα ΜΜΕ

ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ταχύτητα έκανε τον γύρο του κόσμου, μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων και των ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα, η είδηση της έκρηξης βόμβας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του υπουργού, Γιώργο Βασιλάκη.

«Αρκετές μικρές ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες επιχειρούν στην Ελλάδα και έχουν πραγματοποιήσει βομβιστικές επιθέσεις και πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα» επισήμαινε το Αssociated Ρress, κάνοντας λόγο για το «σοβαρότερο χτύπημα των τελευταίων ετών». «Στη συντριπτική τους πλειονότητα, όμως, πρόκειται για μικρούς μηχανισμούς που αφήνονται έξω από τράπεζες, ξένες εταιρείες ή αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αργά τη νύχτα, και δεν προκαλούν τραυματισμούς. Είναι πολύ σπάνιο βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα να έχουν θύματα».

«Η Ελλάδα έχει επί μακρόν προβλήματα με ακροαριστερές και αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες, σπάνια όμως αυτές κατάφερναν να πλήξουν έναν τόσο εντυπωσιακό στόχο», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η «Wall Street Journal». «Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που μια επίθεση βάζει στόχο την καρδιά του μηχανισμού ασφάλειας της χώρας, σε ένα κτίριο όπου στην είσοδο θεωρητικά γίνεται ολόκληρη σειρά από αστυνομικούς ελέγχους», τόνιζε η «Μonde». «Εξτρεμιστικές ομάδες είχαν στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον δύο ομολόγων του Μ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς όμως να πετύχουν τον στόχο τους», επισήμανε η «Figaro».

Αναφερόμενο λεπτομερώς στις συνθήκες της έκρηξης και τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όσο και της Αστυνομίας, το Reuters επισήμαινε πως «όταν ανέλαβε το πόστο του το 2009, ο Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να καταστείλει τα ακραία στοιχεία. Σε προηγούμενη θητεία του στο ίδιο αξίωμα, το 2002, πέτυχε τη διάλυση της 17 Νοέμβρη, της φονικότερης τρομοκρατικής οργάνωσης της Ελλάδας».

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου