"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο φάκελος-βόμβα θύμισε Siemens

Διάχυτη είναι πλέον η εντύπωση και μεταξύ των στελεχών της Κατεχάκη ότι η φονική συσκευασία βόμβας πέρασε στο υπουργικό γραφείο σαν... κύριος. Για την ακρίβεια σαν κύριος «Χρήστος Καραβέλας - Εκάλη» προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όπως ανέγραφε ο φάκελος-βόμβα που είχε αποσταλεί με ταχυδρομείο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού.
Οπως, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από τις έρευνες, ο φάκελος έμεινε για πάνω από δύο μέρες στο πολιτικό γραφείο και προχθές διακινήθηκε στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή όπου ανοίχθηκε χωρίς έλεγχο.
Ενα απλό ηλεκτρικό κύκλωμα με μπαταρία 1,5 βολτ, το οποίο έκλεισε αυτόματα με το άνοιγμα του φακέλου ή του δέματος, φέρνοντας σε επαφή τα γυμνά καλώδια, σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Ισως, λένε αξιωματούχοι της Αστυνομίας, ούτε και ο αποστολέας του δολοφονικού δέματος να περίμενε την ανεμπόδιστη διαδρομή του μέχρι τον στόχο και τον χειρισμό ρουτίνας που του επιφυλάχθηκε. Είναι πολύ πιθανό να είχε επιλεγεί ένας απλός, πειστικός και υπεράνω υποψίας τρόπος ώστε η υποδοχή του αντικειμένου να τύχει ενός χειρισμού ρουτίνας.
Μετά από ολονύχτιες εξονυχιστικές έρευνες στον 7ο όροφο της Κατεχάκη, οι πυροτεχνουργοί σχημάτισαν εικόνα για τον μηχανισμό καθώς βρήκαν υπολείμματα μπαταρίας, καλωδίων και αγκίστρων που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη σταθεροποίησή τους, αλλά και την κίνησή τους με τον μηχανισμό θηλιάς, ώστε να έρθουν σε επαφή με το άνοιγμα.
Πόρισμα για το είδος της εκρηκτικής ύλης δεν έχει εξαχθεί, αλλά η ποσότητα κρίνεται αρκετή και συμβατή με τα τραγικά αποτελέσματα που επέφερε. Και ευτυχώς, λέγεται, που δεν υπήρχαν και άλλα άτομα στο γραφείο τη συγκεκριμένη στιγμή.
Πάντως, από τη διαδικασία της ιατροδικαστικής ανάλυσης και νεκροτομής προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήθος ευρημάτων, τα οποία με τις εργαστηριακές αναλύσεις μπορούν να δώσουν εικόνα για τη συσκευασία και τα υλικά του φακέλου - δέματος παγίδα. Κατ' αρχάς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα του εκρηκτικού ήταν αρκετή, ενώ στάλθηκαν για ανάλυση υπολείμματα χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού και μετάλλου, που εντοπίστηκαν στα τραύματα του άτυχου υπασπιστή Γ. Βασιλάκη.
Από την πρώτη στιγμή, οι υποψίες για το πού βρισκόταν το δέμα-βόμβα έπεσαν σε δύο χάρτινες εμπορικές σακούλες που είχαν θεαθεί στο γραφείο του υπασπιστή το τελευταίο 24ωρο.
Ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας θεωρούν δεδομένο ότι εάν υφίστατο ο ακτινοσκοπικός έλεγχος του δέματος από το ειδικό μηχάνημα, θα εντοπιζόταν τουλάχιστον η μπαταρία, ακόμη και εάν είχε χρησιμοποιηθεί κυψελιδωτό πλαστικό υλικό ως εσωτερικό περιτύλιγμα. Εκτιμούν ότι η παγίδα είχε τη μορφή αποστολής κάποιου «εμπιστευτικού» φακέλου με καταγγελίες ή αναφορές που υποβάλλονται σε υπουργικά γραφεία. Ή ακόμα είχε την εικόνα της αποστολής ενός λευκώματος ή βιβλίου που σωρηδόν αποστέλλονται δίκην φιλοφρονήσεων και για δημόσιες σχέσεις στους ίδιους χώρους.
Τουλάχιστον τέσσερις μορφές διεκπεραίωσης αλληλογραφίας και δεμάτων υφίστανται και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για κάθε μία προβλέπονται ορισμένες διαδικασίες που ελαστικοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση, αλλά και με την υποκειμενική κρίση τού κατά περίπτωση παραλήπτη.
* Η υπηρεσιακή αλληλογραφία διακινείται από τα ΕΛΤΑ ή από τα ίδια μέσα. Ανοίγονται τα δέματα και οι φάκελοι στο ισόγειο, καταγράφονται, πρωτοκολλούνται και προωθούνται στους παραλήπτες χωρίς έλεγχο.
* Η κοινή αλληλογραφία επίσης διακινείται μέσω ΕΛΤΑ με κλειστούς σάκους. Ακολουθείται περίπου η ίδια διαδικασία, όμως εάν οι επιστολές ή τα δέματα κινήσουν υποψίες (δυσμορφίες, ανισοκατανομή βάρους, οσμή) διαχωρίζονται και οδηγούνται στον ακτινοσκοπικό έλεγχο, όπου σκανάρονται χωρίς να ανοίγονται. Εάν δεν ανιχνευθεί κάτι ύποπτο, προωθούνται στους παραλήπτες και ανοίγονται από τους επιφορτισμένους υπαλλήλους. Με τον παραπάνω τρόπο ήταν δυνατόν να αποσταλεί η βόμβα και να μη γίνει αντιληπτή, εάν ο αποστολέας ρίσκαρε τους κινδύνους της ταχυδρομικής αποστολής (συμπίεση, τσουβάλιασμα) και άρα την τυχαία έκρηξη.
* Μέσω ταχυμεταφορικών γραφείων. Οι υπάλληλοι παραδίδουν και στους ορόφους εάν ελεγχθούν οι ταυτότητες. Το σκανάρισμα γίνεται αν κριθεί απαραίτητο από τους παραλήπτες ή τους διαχειριστές τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι ταχυμεταφορείς παραδίδουν στο φυλάκιο εισόδου απ' όπου γίνεται προώθηση.
* Τακτική είναι και η διακίνηση αλληλογραφίας από τα πολιτικά προς τα υπουργικά γραφεία, που γίνεται με διάφορους τρόπους. Ακόμη και χέρι με χέρι από τους έμπιστους, αλλά όχι απαραίτητα προσεκτικούς υπαλλήλους.
Η έρευνα που γίνεται για την είσοδο της βόμβας στο υπουργείο είναι πρωτοφανής σε έκταση και βαθμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει διαπιστώσεις για σοβαρές τρύπες του συστήματος και υπηρεσιακές αμέλειες.

Χθεσινή ανακοίνωση

* Σε χθεσινή ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καραβέλας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και, αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο, μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου