"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Κατάσχεση κουρτίνας για 147 ευρώ!



Σε κατασχέσεις αντικειμένων και εκπλειστηριασμούς προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ προβαίνει το τελευταίο διάστημα η εφορία, στην προσπάθεια να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών- Δανειοληπτών, στα δικαστήρια καταγράφεται αύξηση έως και 110% στις κατασχέσεις από τράπεζες.
«Oταν βρήκα το εξώδικο με το οποίο η ΔΟΥ Κορυδαλλού μου κοινοποιούσε πως έβγαζε σε πλειστηριασμό την κουρτίνα μου για αρχική οφειλή 147 ευρώ και με ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 200 ευρώ, νόμιζα πως ήταν φάρσα. Στη συνέχεια διαπίστωσα δυστυχώς πως κάποιοι πράγματι εννοούσαν να μου κατάσχουν μια κουρτίνα και να την βγάλουν σε πλειστηριασμό», λέει στα «ΝΕΑ» η κ. Ελισάβετ Μ. (σ.σ. τα στοιχεία της στη διάθεση της εφημερίδας). «Η οφειλή δημιουργήθηκε το 2003 όταν ο σύζυγός μου υπέβαλε με καθυστέρηση τη φορολογική του δήλωση στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και επιβλήθηκε πρόστιμο 42 ευρώ. Το 2005 επίσης του επιδόθηκε κλήση, την οποία αμέλησε να πληρώσει. Το πρόστιμο και για τις δύο “παραβάσεις” ήταν 147 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις τα ποσά έφτασαν, όπως μάθαμε από τη δικαστική απόφαση, τα 596 ευρώ». Στο διάστημα που έτρεχαν οι προσαυξήσεις για το πρόστιμο των 147 ευρώ, όπως υποστηρίζει, η εφορία δεν κατέβαλε στον σύζυγό της τις επιστροφές από τον φόρο εισοδήματος, με την αιτιολογία πως τα χρήματα εκείνα κρατούνταν για να αποπληρωθεί η οφειλή.

Οταν κοινοποιήθηκε η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της κουρτίνας η εφορία ζήτησε από την κ. Ελισάβετ να προσκομίσει στο «ταμείο» την κουρτίνα της. «Τους είπα πως δεν πρόκειται να πληρώσω και μεταφορικά για την κουρτίνα μου. Επιπλέον έχω δύο κουρτίνες: μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Οπότε ας έρθουν μόνοι τους να διαλέξουν ποια τους αρέσει περισσότερο».

3.000 διαταγές τον Μάρτιο
Από τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών- Δανειοληπτών προκύπτει μεγάλη αύξηση στις κατασχέσεις από την πλευρά των τραπεζών. «Η μικρότερη αύξηση είναι της τάξης του 30%, ενώ υπάρχουν και δικαστήρια όπου οι κατασχέσεις από τις τράπεζες έχουν αυξηθεί κατά 110% σε σχέση με πέρυσι», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Κρητικός. «Είναι ενδεικτικό του κλίματος αλλά και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2010 κατατέθηκαν ή εκδόθηκαν περίπου 3.000 διαταγές πληρωμής - κατασχετήρια», καταλήγει ο κ. Κρητικός Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το 2008 έκλεισε με έκδοση περίπου 12.500 διαταγών πληρωμής- κατασχετηρίων. Το 2009 έκλεισε με την έκδοση περίπου 24.000 διαταγών. Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2010 εκδόθηκαν περίπου 8.500 κατασχετήρια. Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το 2008 εκδόθηκαν περίπου 16.000 διαταγές πληρωμής. Το 2009 εκδόθηκαν περίπου 33.000 κατασχετήρια. Οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες έχουν παγώσει με υπουργική απόφαση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα όμως με την εκτίμηση της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών η αύξηση στις κατασχέσεις δείχνει πως θα ακολουθήσει μεγάλο κύμα πλειστηριασμών αμέσως μόλις επιτραπούν αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου