"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Λιβύη: Οι Σύμμαχοι βομβάρδισαν τους αντάρτες


Τον θάνατο δέκα ανταρτών προκάλεσε συμμαχικός βομβαρδισμός στα περίχωρα της Μπρέγκα, ενώ η συμμαχία ελέγχεται και για τον θάνατο επτά αμάχων στην ίδια πόλη.
Ανταποκριτής του Ρόιτερ είδε τουλάχιστον τέσσερα καμένα αυτοκίνητα, ανάμεσα τους και ένα ασθενοφόρο, στην άκρη του δρόμου κοντά στην ανατολική είσοδο της πολης και άντρες να προσεύχονται.«Μερικοί από τους πιστούς στον Καντάφι, περασαν ανάμεσα στους αντάρτες και εξαπέλυσαν αντιαεροπορικά πυρά», δήλωσε ένας από τους αντικαθεστωτικούς και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις τους βομβάρδισαν».
Στο διπλωματικό επίπεδο, ο Καντάφι φαίνεται ότι βρίσκεται σε μυστικές διαπραγματεύσεις με τη Δύση, ενώ ο εκπρόσωπός του απέρριψε την πρόταση των ανταρτών για κατάπαυση του πυρός.
Η λιβυκή κυβέρνηση χαρακτήρισε «εξωφρενικούς» τους όρους της εκεχειρία που πρότεινε η διοίκηση των ανταρτών. Ο εκπρόσωπος του Καντάφι, Μούσα Ιμπραήμ, είπε ότι τα στρατεύματα του Συνταγματάρχη δεν πρόκειται ποτέ να αποσυρθούν από την πολιορκία των πόλεων που τώρα ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί. Καταδίκασε επίσης τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», σημειώνοντας ότι προκάλεσαν θύματα μεταξύ των αμάχων την Πέμπτη.
Ωστόσο, το καθεστώς Καντάφι φαίνεται ότι στο παρασκήνιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δυτικούς, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος. Ο πρώην πρωθυπουργός, Αμπντούλ Ατι αλ Ομπέιντι, μιλώντας στο βρετανικό Channel 4 παραδέχτηκε ότι «προσπαθούμε να μιλήσουμε με τους Βρετανούς, τους Γάλλους και τους Αμερικανούς για να σταματήσουμε τη σφαγή. Προσπαθούμε να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση».
Την εκδοχή των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων ενισχύει και ρεπορτάζ του Guardian, σύμφωνα με το οποίο ένας έμπιστος συνεργάτης του ισχυρού υιού του Καντάφι Σαϊφ αλ Ισλάμ συναντήθηκε με βρετανούς αξιωματούχους την Τετάρτη στο Λονδίνο.
Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ ερευνά τις καταγγελίες ότι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν από συμμαχικό χτύπημα κοντά στην Μπρέγκα. Η μαρτυρία ενός γιατρού από την Ατζαμπίγια δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, λέει η Συμμαχία.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, συμμαχικά αεροσκάφη χτύπησαν αυτοκινητοπομπή των κυβερνητικών δυνάμεων, με άρματα, πυροβολικό κα φορτηγά που μετέφεραν πυρομαχικά. Ο βομβαρδισμός ενός εξ αυτών των φορτηγών σε έναν δρόμο προκάλεσε ισχυρότατη έκρηξη που έπληξε και τα γύρω σπίτια. Τρία από τα θύματα ήταν οι κόρες μίας οικογένειας ηλικίας από δώδεκα έως δεκαέξι ετών.
Πάντως, σύμφωνα με τις αναφορές από το μέτωπο, οι κανταφικές δυνάμεις συνεχίζουν την αντεπίθεσή του και έχουν προωθηθεί κοντά στην Μπρέγκα. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Μισράτα, τη μόνη πόλη στη δυτική Λιβύη που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, χτυπώντας αδιακρίτως μέχρι και το νοσοκομείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου