"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

σχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου


Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:29 το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Καρπάθου και ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 60 χλμ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 361 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, στην Κάρπαθο και την Κάσο έπεσαν οι οικοσκευές σε πολλά σπίτια, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροζημιές.

Μπορεί να συνδέεται με το σεισμό της Ιαπωνίας

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να συνδέονται ο σεισμός της Ιαπωνίας με το σημερινό σεισμό στο νότιο Αιγαίο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος: «Είναι σαν ένα ποτήρι που είναι έτοιμο να ξεχειλίσει και άμα το κουνάς, χύνεται», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος τόνισε ότι τέτοιος σεισμός σαν τον σημερινό είχε τρία χρόνια να εκδηλωθεί.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κάρπαθο και την Κάσο, όπως επίσης στην Χάλκη, το Καστελόριζο, την Ρόδο και την Αττική.

Οι κάτοικοι κυρίως των δύο νησιών βγήκαν στους δρόμους, δεδομένου ότι η σεισμική δόνηση ήταν πολύ ισχυρή. Μάλιστα, στην Κάρπαθο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους, καθώς μόλις άρχισε ο σεισμός άρχισαν να πέφτουν αντικείμενα και μετακινήθηκαν ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές. Οι γονείς πήραν έντρομοι τα παιδιά τους και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, παραμένοντας στους δρόμους αρκετή ώρα. Ο δήμαρχος Καρπάθου, Μιχάλης Χανιώτης, τόνισε ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους ιδιαίτερα της Ολύμπου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου η αφρικανική τεκτονική πλάκα υποβυθίζεται κάτω από την ευρωπαϊκή, στο λεγόμενο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και δίνει, κατά καιρούς, σεισμούς παρόμοιου μεγέθους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι συνήθως δονήσεις όπως η σημερινή δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου