"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«Μιλούν» ξανά τα όπλα στην Τυνησία

Οι στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις της Τυνησίας αντάλλαξαν πυρά με μέλη της δύναμης ασφάλειας του πρώην προέδρου Μπεν Αλί, κοντά στο προεδρικό μέγαρο σε προάστιο της Τύνιδας.

Δύο μάρτυρες που ζουν δίπλα στο μέγαρο, αρκετά χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, ανέφεραν ότι η ανταλλαγή πυρών ήταν συνεχής.

Άλλες συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην έδρα του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης.

Το ενδιαφέρον στην Τυνησία εστιάζεται πλέον στο τι θα φέρει η επόμενη μέρα, μετά την εγκατάλειψη της εξουσίας από τον επί 23 χρόνια πρόεδρο Ζιν Αλ Αμπιντίν Μπεν Αλί και την αναχώρησή του για τη Σαουδική Αραβία: αν δηλαδή θα αλλάξει σελίδα πολιτικά και κοινωνικά η χώρα με ιστορικές προεκτάσεις για την ίδια και τον αραβικό κόσμο. Ποτέ στο παρελθόν δεν αναγκάστηκε άραβας ηγέτης να εγκαταλείψει την εξουσία υπό την πίεση του λαού και στην Τυνησία οι διαδηλώσεις, τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν γίνει μαζικές. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εντάσεις τώρα, σε μια περίοδο που η χώρα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, φαίνεται να κλιμακώνονται μεταξύ αξιωματούχων που ανήκαν στο στενό περιβάλλον του Μπεν Αλί τα οποία είχαν ευνοηθεί και δεν θέλουν να χάσουν προνόμια και Τυνησιων που, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν τίποτα να χάσουν και επιθυμούσαν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Στην Τυνησία συνελήφθη επίσης ο επικεφαλής της ασφάλειας του Αλί, Αλί Σεριάτι, καθώς και ο υπαρχηγός του, εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επιθετικές ενέργειες με στόχο την κρατική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου