"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Στη Σαουδική Αραβία κατέφυγε ο Μπεν Αλί

Στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προσγειώθηκε τελικά το αεροσκάφος του πρώην προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλί, ενώ στη χώρα του συνεχίζεται η πολιτική αβεβαιότητα.

Η άφιξή του στην Τζέντα είχε αναφερθεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα αλ Αραμπίγια και αλ Τζαζίρα, ενώ την ίδια πληροφόρηση είχε δώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο σαουδαραβική κυβερνητική πηγή.

«Το βασίλειο καλωσόρισε την άφιξη του προέδρου Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της συζύγου του» ανέφερε το ανακοινωθέν της μοναρχίας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η πορεία του αεροσκάφους που μετέφερε τον Μπεν Αλί προκάλεσε μίνι κρίση σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γαλλία ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντήθηκε εκτάκτως με τον πρωθυπουργό Φιγιόν προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο του παραιτηθέντος προέδρου.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος κατευθύνθηκε στην Ιταλία, όπου ζήτησε άδεια να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό. Οι ιταλικές Αρχές έδωσαν την άδεια και το αεροσκάφος αναχώρησε σε λίγη ώρα, για να προσγειωθεί τελικά στη Τζέντα.

Έκρυθμη ωστόσο, παραμένει η κατάσταση στην Τυνησία. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός στην Τύνιδα φλεγόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ αναφέρονταν λεηλασίες σε καταστήματα.

Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι, που ανέλαβε μεταβατικός πρόεδρος, περιέγραψε την κατάσταση κάνοντας λόγο για «χάος» από πλευράς ασφάλειας. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να ενωθούν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και την δημόσια περιουσία.

Σήμερα το πρωί, πάντως, άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Τυνησίας.

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να διατηρήσουν την ειρήνη ώστε να επιλυθεί η κρίση απηύθυνε ο Αραβικός Σύνδεσμος.Στην πρώτη του επίσημη ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Τυνησία μάλιστα, κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εκπροσώπους της κοινωνίας και αξιωματούχους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διατηρηθούν οι κατακτήσεις του λαού της Τυνησίας και για να επιτευχθεί ειρήνη».

Ο Μπεν Άλι εγκατέλειψε τη χώρα αργά χθες το βράδυ, στο αποκορύφωμα της λαϊκής εξέγερσης που διήρκεσε ένα μήνα και έχει σημαδευτεί από δεκάδες θανάτους.

 Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε χθες το απόγευμα. Ο στρατός κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο της Τύνιδας και ο τυνησιακός εναέριος χώρος έκλεισε. Σύμφωνα με αυτόπτες, ο στρατός κλήθηκε να επιβάλει την τάξη σε ορισμένες περιοχές. Στην Ντέντεν, 19 χλμ. από την πρωτεύουσα, στρατιώτες έφθασαν με ελικόπτερα.

Ο στρατός δημοσιοποίησε τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους μπορούν να τηλεφωνούν πολίτες για να αναφέρουν καταστάσεις όπου χρειάζεται να επέμβει.

«Η χώρα μας δεν αξίζει όλα όσα συμβαίνουν. Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών» δήλωσε ο Γανούσι, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε στην υπηρεσία του τυνησιακού λαού». Αναφερόμενος στις ομάδες πολιτών που οπλίστηκαν για να αποτρέψουν λεηλασίες εξέφρασαν την ελπίδα να βελτιώσουν την κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου