"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

«Ρατσιστικό Oλοκαύτωμα» χαρακτήρισε ο Φ.Κάστρο την πολιτική της Γαλλίας για τους Ρομά

Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τη Γαλλία ότι οι απελάσεις των Ρομά προς τις χώρες προέλευσής τους αποτελεί μια μορφή «ρατσιστικού Ολοκαυτώματος». Έντονα αντέδρασε το Παρίσι, το οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του ιστορικού ηγέτη της Κούβας.

«Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς είναι η είδηση των απελάσεων των Γάλλων αθίγγανων, που είναι τα θύματα της σκληρότητας της ακροδεξιάς στη Γαλλία» δήλωσε ο Φιντέλ Κάστρο, σε εκδήλωση στην Αβάνα για την προώθηση του δεύτερου τόμου της αυτοβιογραφίας του.


Οι μετανάστες είναι «θύματα μιας άλλης μορφής ρατσιστικού Ολοκαυτώματος» πρόσθεσε.


Οι δηλώσεις του Κάστρο προκάλεσαν την οργή της Γαλλίας.


«Η χρήση του όρου "Ολοκαύτωμα" από τον κ. Κάστρο δείχνει άγνοια της ιστορίας και περιφρόνηση για τα θύματά της» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.


«Τέτοιες λέξεις είναι απαράδεκτες» πρόσθεσε.


Και τόνισε με φανερή ειρωνεία: «Το ότι ο Φιντέλ Κάστρο δείχνει ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πραγματικά επαναστατικό».


Εν τω μεταξύ, ένα εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών το καλοκαίρι φαίνεται ότι αντικρούει τους ισχυρισμούς της γαλλικής κυβέρνησης ότι οι πρόσφατες απελάσεις παράνομων μεταναστών δεν είχαν στόχο ειδικά τους Ρομά, αναφέρει δημοσίευμα της Le Parisien.


Το σημείωμα το οποίο εστάλη σε νομάρχες στις αρχές Αυγούστου, έγραφε ότι «μέσα σε τρεις μήνες θα κλείσουν 300 παράνομοι καταυλισμοί, κυρίως εκείνοι των Ρομά».


Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Σαρκοζί δέχεται επικρίσεις από τα τέλη Ιουλίου όταν ξεκίνησε τις απελάσεις των Ρομά που διέμεναν σε παράνομους καταυλισμούς, είτε μέσω εθελοντικής αποζημίωσης ύψους 300 ευρώ, είτε με εντολή απέλασης για εκείνους που κρίνονταν απειλή για τη δημόσια τάξη.


Ο υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν απέρριψε την Πέμπτη τον ισχυρισμό ότι η Γαλλία έχει στο στόχαστρό της τους Ρομά.


Η πολιτική της Γαλλίας κατά των Ρομά προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο με ψήφισμά του ζήτησε να σταματήσουν οι απελάσεις, μια έκκληση που απέρριψε το Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου