"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Μεταξύ πυρών και αλλαγών η Τυνησία

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι όρισε σήμερα τη νέα του κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εντάσσοντας σε αυτή ηγέτες της αντιπολίτευσης αλλά και υπουργούς που βρίσκονταν στην κυβέρνηση και νωρίτερα. Έτσι, ο Νατζίμπ Τσεμπί, ιδρυτής του Προοδευτικού Δημκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, που είχε ταχθεί κατά του φυγά προέδρου Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλί, διορίζεται υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης.

Υπουργικές θέσεις θα έχουν επίσης οι Αχμεντ Ιμπραίμ και Μουσταφά Μπεν Τζαφάαρ από την αντιπολίτευση ενώ, τις θέσεις τους διατηρούν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εξωτερικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι δρόμοι της Τύνιδας είχαν πλημμυρίσει πάλι κόσμο: διαδηλωτές που ζητούσαν να μην διατηρήσουν εξουσία άνθρωποι που ανήκουν στο κόμμα του Μπεν Αλί. Οι δυνάμεις ασφάλειας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Η διαδήλωση έληξε ειρηνικά, ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα.

Ο Γανούσι, ο οποίος ανήκε στο στενό περιβάλλον του πρώην προέδρου, είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους και ότι όποιος βρεθεί να έχει υπερβολικά πλούτη ή είναι ύποπτος για διαφθορά, η περίπτωσή του θα ερευνηθεί.

Ο τυνήσιος οικονομολόγος Μοντσέφ Τσεϊκρουχου, επικαλούμενος την κεντρική τράπεζα της χώρας, τόνισε ότι η οικογένεια του πρώην προέδρου είχε βγάλει από τη χώρα 1.5 τόνο χρυσού, αξίας 66 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, η πολιτοφυλακή του Μπεν Αλί είχε προσπαθήσει να εισβάλει στην κεντρική τράπεζα την Κυριακή για να πάρει και άλλο χρυσό, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου