"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αλβανία: Κηδεύονται σήμερα οι δύο νεκροί διαδηλωτές

Ηρεμία επικρατεί στα Τίρανα, που όμως μόνο ως πρόσκαιρη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η σοβαρότερη πολιτική και κοινωνική κρίση στην Αλβανία μετά το 1997, όταν χιλιάδες Αλβανοί έχασαν τις οικονομίες τους στο σκάνδαλο των «πυραμίδων», βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το πένθος για τους τέσσερις νεκρούς από σφαίρες στη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Μπερίσα την Παρασκευή κρατά μουδιασμένους τους Αλβανούς πολίτες, όμως η οργή ξεχειλίζει ιδιαίτερα μετά από τη δημοσιοποίηση του βίντεο-σοκ, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή της δολοφονίας ενός από τα τέσσερα θύματα. Τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας μετέδωσαν εικόνες στις οποίες προβάλλονται μέλη της Εθνικής Φρουράς και των Σωμάτων Ασφαλείας να πυροβολούν εναντίον των διαδηλωτών.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος δήλωσε ότι οι διαδηλωτές πυροβολήθηκαν από «κοντινή απόσταση» και από όπλα που δεν ανήκουν σε αστυνομικούς και σε μέλη της Εθνικής Φρουράς, χθες, παραδέχθηκε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από το εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «έκαναν, απλά, το καθήκον τους».
Η Γενική Εισαγγελία της Αλβανίας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον έξι ανώτατων αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας και της Εθνικής Φρουράς. Οι έξι αξιωματικοί είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της κατάχρησης εξουσίας και της υπέρβασης αρμοδιοτήτων. Όμως, τα εντάλματα δεν έχουν εκτελεστεί ακόμη από τις αστυνομικές αρχές.
Οι δηλώσεις του κ.Μπερίσα και η μη σύλληψη των έξι ανώτατων αξιωματικών προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε, για άλλη μια φορά, τον πρωθυπουργό ότι είναι «προστάτης του κρατικού εγκλήματος». Η αντιπολίτευση εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τον αγώνα της, έως ότου απομακρυνθεί η κυβέρνηση.
Σήμερα το μεσημέρι κηδεύονται στο Αργυρόκαστρο και το Φιέρι οι δύο νεκροί των επεισοδίων της Παρασκευής. Επίσης, είναι προγραμματισμένες νέες διαδηλώσεις στα Τίρανα, διοργανωτής των οποίων είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με κύρια δύναμη τους Σοσιαλιστές.
Ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα Αλεξάντερ Αρβιζού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η βία θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πολλοί χαρακτήρισαν τη διαδήλωση ως πορεία εναντίον της διαφθοράς. Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η διαφθορά είναι μια πραγματικότητα στην Αλβανία (…) η βία όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Τώρα χρειάζεται η επίτευξη μιας πολιτικής λύσης».
Ο Αλβανός πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, με τους οποίους συζήτησε τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αναστέλλει τη λειτουργία της
Ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος «ηρεμία πριν από την καταιγίδα» αποτελεί και η χθεσινή ανακοίνωση της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα προς τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στη χώρα. Η ανακοίνωση "χτυπά" συναγερμό στους Αμερικανούς πολίτες για την πιθανότητα ξεσπάσματος βίαιων επεισοδίων τις επόμενες ημέρες, όχι μόνο στα Τίρανα, αλλά και σε άλλα σημεία της Αλβανίας.
Η επίσημη λειτουργία της Πρεσβείας έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης και κάθε μη αναγκαία μετακίνηση του προσωπικού πρέπει να αποφεύγεται. Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να μην πλησιάζουν στα σημεία των Τιράνων που θα περνούν οι πορείες. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι κίνδυνο παρουσιάζουν ακόμα και οι ειρηνικές πορείες, καθώς γρήγορα μπορεί να μετατραπούν σε βίαια ξεσπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου