"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ψάξτε όσο θέλετε…



Τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων του, βάζει στο κάδρο η ΝΔ με το πόρισμά της, βγάζοντας «λάδι», το σύνολο των δικών της στελεχών.
Το σκεπτικό της απόφασης των μελών της εξεταστικής επιτροπής που ανήκουν στο χώρο της ΝΔ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι «κανένα στοιχείο ενοχής δεν προέκυψε για γαλάζια στελέχη». Η Ν.Δ., λέει «όχι στους συμψηφισμούς», στο μεγάλο σκάνδαλο της Siemens. Την άποψη αυτή μάλιστα επανέλαβε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγες μόλις ώρες πριν τη λήξη των εργασιών της εξεταστικής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, δε δέχεται την κατηγορία ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τα στελέχη της. Αντιθέτως, υποστηρίζει πως είναι καταφανές ότι οι ευθύνες βαραίνουν πολιτικά πρόσωπα που κατείχαν καίριες θέσεις επί πρωθυπουργίας Σημίτη αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.
Με ανακοίνωσή της μάλιστα η Ν.Δ. ζητά την παρέμβαση του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου ώστε να δοθεί μια απάντηση στα εκκρεμή ερωτήματα εκείνης της περιόδου:
«Απολογία Σημίτη για το σκάνδαλο της Siemens, έστω μετά από τόσα χρόνια.
Απολογία που, όμως, δεν λέει λέξη για την ταμπακιέρα.
Καμία αναφορά στο 1 εκ. μάρκα του κ. Τσουκάτου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.
Καμία αναφορά στην παραίτηση Καστανίδη για σοβαρά θέματα διαφάνειας.
Καμία αναφορά στην αντικατάσταση του κ. Καστανίδη από τον κ. Τάσο Μαντέλη, ο οποίος και αυτός έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από τη Siemens.
Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να απασχολήσουν επιτέλους και τον κ. Παπανδρέου» σχολιάζει το γραφείο τύπου του κόμματος.
Η Ρηγίλλης δηλώνει ρητά πως το σκάνδαλο είναι «πράσινο». Σημειώνει ωστόσο, πως δεν προτίθεται να παρεμποδίσει κανέναν έλεγχο για τους πρώην Υπουργούς της οι οποίοι κατονομάζονται στα πορίσματα των υπολοίπων παρατάξεων.
«Όλα στο φώς», «Ψάξτε τους όλους επιτακτικά», «Ας εξεταστούν όλοι όσοι υπαινίσσεστε», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις στελεχών της νέας ηγετικής ομάδας του Αντώνη Σαμαρά, η οποία υπεραμύνεται του γεγονότος ότι το σκάνδαλο του C4i είναι «καθαρόαιμο σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ» και πως σε όσο βάθος και αν φθάσει η έρευνα τα στελέχη της θα δικαιωθούν.
Οι ευθύνες του Σημίτη
Η Νέα Δημοκρατία πάντως επιθυμεί να ανακινήσει όλα τα «σκάνδαλα» της περιόδου Σημίτη. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει τη διάθεσή του να επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση του Χρηματιστηρίου.
Είναι προφανές, ότι η ΝΔ, επιθυμεί να ρίξει άπλετο φως στο «αμαρτωλό» παρελθόν των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε αυτό, αν και η Ρηγίλλης αρνείται τους συμψηφισμούς, θα συμβάλλει ώστε να διαφανούν οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
 

Οι πρώτες γαλάζιες αντιδράσεις
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των στελεχών της ΝΔ που κατονομάζονται στα πόρισμα των άλλων κομμάτων.
Ο Μιχάλης Λιάπης έκανε λόγο για προδιαγεγραμμένες από την κυβέρνηση εξελίξεις προσθέτοντας ότι «ένα σκάνδαλο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιχειρείται να μετακυληθεί και στη Ν.Δ. με μικρόψυχη λογική των συμψηφισμών».
Εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και όχι της αναζήτησης της αλήθειας καταλογίζει ο Γιάννης Παπαθανασίου, στην απόφαση των συναδέλφων του βουλευτών, να τον παραπέμψουν στην προανακριτική επιτροπή.
Σφοδρή επίθεση στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος: «Όταν ξεκινήσαμε όλοι μαζί την εξεταστική για τη Siemens, στόχο είχαμε να βρούμε μίζες και κλέφτες. Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αποδεικνύει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκαλύπτει και τους κλέφτες και τις μίζες κα επιδίδεται σε ένα συκοφαντικό κυνήγι πολιτικών του αντιπάλων» .
Πυρά και από τον Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι εξ αντικείμενου αδύνατον να έχει κανενός είδους ευθύνη για το παραμικρό και κάνει λόγο για «Πολιτικό Τσίρκο» του κομματικού φανατισμού και των κατ όνομα μόνον εξεταστικών επιτροπών, που πλήττουν την ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.
Κανένα θέμα με Καμμένο
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζουν ότι η διαφοροποίηση του βουλευτή, Πάνου Καμμένου, από το επίσημο πόρισμα του κόμματος, δεν εγείρει κανένα απολύτως θέμα.
«Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που μπορεί να διαφοροποιούνται. Οι βουλευτές μας έχουν άποψη και γνώμη που οφείλουν να την εκφράζουν και είναι σεβαστή» επισημαίνουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του βουλευτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου