"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Λιου Σιαοµπό ήταν στο Οσλο Η τελετή απονοµής των βραβείων Νοµπέλ ήταν κινέζικο µαρτύριο για το Πεκίνο


Η Λιβ Ούλµαν διάβασε  την περυσινή απολογία  του Λιου  Σιαοµπό  ενώ το  χαµόγελο  του κινέζου  αντικαθεστωτικού   φώτιζε την  αίθουσα
Με µια άδεια θέση, µια φωτογραφία του και την ανάγνωση από την ηθοποιό Λιβ Ούλµαν της περσινής του απολογίας στο δικαστήριο, έδωσε το «παρών» ο Λιου Σιαοµπό στην τελετή απονοµή του βραβείου Νοµπέλ Ειρήνης που πραγµατοποιήθηκε χθες στο δηµαρχείο του Οσλο. Την ίδια ώρα, το Πεκίνο ενίσχυε τα µέτρα κατά των διαφωνούντων και φίµωνε ξένες ιστοσελίδες θυµίζοντας ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει χάσει την ψυχραιµία του.
Η φετινή τελετή απονοµής του Νοµπέλ Ειρήνης ήταν πολύ διαφορετική από τις τελετές των προηγούµενων χρόνων. Χθες δενέγινε παράδοσητου βραβείου σταχέρια του κινέζου ακτιβιστή. Ο Τούρµπγιον Γιόγκλαντ, πρόεδρος της επιτροπής ή και «κλόουν» κατά µια διατύπωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας,άνοιξε την τελετή µε µια οµιλίαπου απέσπασε πολλές φορές το παρατεταµένο χειροκρότηµα των προσκεκληµένων. Αντίθετα µε τους ισχυρισµούς της Κίνας ότι περισσότερες απόεκατό χώρες είχαν αρνηθεί την πρόσκλησητης επιτροπής, ταπερισσότερα καθίσµατα στην αίθουσα ήταν γεµάτα. Η Σερβία, µια από τις 18 χώρες που µαζί µε την Κούβα, τη Βενεζουέλα ή το Ιράν, είχαν επικαλεστεί διάφορους λόγους για να µην εκπροσωπηθούν στηντελετή, αναθεώρησε τελικάτη στάση της έπειτα από τις επικρίσεις που εισέπραξε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η χθεσινή τελετή απονοµής συνέπεσε µε τη συµπλήρωση δυο χρόνων από τη δηµοσίευση της «Χάρτας 08», του µανιφέστουυπέρ των πολιτικών ελευθεριών, βασικός συντάκτης τουοποίου ήτανο Λιου. Η δηµοσίευση τηςΧάρτας στάθηκε αφορµή για τη σύλληψη του κινέζου συγγραφέα και την καταδίκη του σεέντεκα χρόνια κάθειρξη για «υποκίνησησε ανατροπή». Φως στην υπόθεση τηςκαταδίκης του Λιου ήρθεχθες να ρίξειη δηµοσιοποίηση από την «Ελ Παΐς» διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων του Wikileaks. Οπως αναφέρεται, το κινεζικό καθεστώς καταδίκασε σε µια τόσο βαριά ποινή τον Λιου για παραδειγµατισµό. Σε τηλεγράφηµα που υπογράφει οπρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο Τζον Χάντσµαν, µεταφέρει την εκτίµηση πέντε υπερασπιστών των ατοµικών ελευθεριών ότι από το 2008 η καταστολή των ανθρωπινών δικαιωµάτων έχει µπει στη «χειρότερη φάση της».
Συλλήψεις. Οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες τις εκτιµήσειςτων ειδικών που συνοµίλησαν τον περασµένο∆εκέµβριο µε τοναµερικανό πρεσβευτή. Η αστυνοµία απέκλεισε στο Πεκίνο ολόκληρο το οικοδοµικό τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται η οικία του Λιου ενώ η σύζυγός του παρέµενε σε κατ’ οίκον περιορισµό. Οι αστυνοµικές περιπολίες είχαν αυξηθεί στην πλατεία Τιενανµέν και σε άλλα σηµεία της πόλης που θεωρούνται «επικίνδυνα» από τιςαρχές. Πολλοί διαφωνούντες αποµακρύνθηκαναπό την πρωτεύουσα και κάποιοι συνελήφθησαν– ανάµεσά τους και ο συνδιοργανωτήςµε τον Λιου του κινήµατος της Χάρτας, Ζαννγκ Ζουχούα, ο οποίος απήχθη κυριολεκτικά στον δρόµο. Από την πλευρά τους, τα κινεζικά µέσα ενηµέρωσης πλειοδοτούσαν σε κατηγορίες κατά της ∆ύσης. «Σήµερα στο Οσλο της Νορβηγίαςθα στηθεί µια φάρσα: “Η δίκη της Κίνας”», έγραψε η λαϊκή ταµπλόιντ «Global Times», εφηµερίδαη οποία ανήκει στη «Λαϊκή Ηµερησία».
Με αυστηρά µέτρα ασφαλείας, περιορισµούς και απαγωγές αντέδρασε η κινεζική κυβέρνηση

«Περιµένω την έλευση µιας ελεύθερης Κίνας»

«∆εν έχω εχθρούς και µίσος. Κανένας από τους αστυνοµικούς που µε παρακολούθησαν, συνέλαβαν και ανέκριναν, κανένας από τους εισαγγελείς που µε κατηγόρησαν, κανένας από τους δικαστές που µε δίκασαν δεν είναι εχθρός µου. Το µίσος µπορεί να εκφυλίσει το πνεύµα και τη συνείδηση ενός ανθρώπου. Μια τέτοια νοοτροπία δηλητηριάζει το πνεύµα του έθνους, υποκινεί αιµατηρές συγκρούσεις, καταστρέφει την ανθρωπιά και την ανεκτικότητα της κοινωνίας, εµποδίζει την πρόοδο της ελευθερίας και της δηµοκρατίας. Γι’ αυτόν τον λόγο ελπίζω να µπορέσω να υπερβώ τις προσωπικές µου εµπειρίες καθώς παρατηρώ την οικονοµική ανάπτυξη και τις κοινωνικές αλλαγές, να αντιπαραβάλλω την υπέρτατη καλή µου θέληση απέναντι στην εχθρότητα του καθεστώτος και να διαλύσω το µίσος µε αγάπη.

Ακριβώς αυτές οι πεποιθήσεις και οι προσωπικές µου εµπειρίες µε κάνουν να πιστεύω ακράδαντα ότι η πολιτική πρόοδος της Κίνας δεν θα σταµατήσει και, γεµάτος αισιοδοξία, περιµένω την έλευση µιας ελεύθερης Κίνας. Γιατί δεν υπάρχει καµία δύναµη που να µπορεί να εµποδίσει την αναζήτηση της ελευθερίας από τον άνθρωπο. Η Κίνα θα γίνει τελικά µια χώρα που θα κυβερνάται από τους νόµους και όπου θα βασιλεύουν τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Ελπίζω ακόµη ότι αυτό το είδος προόδου µπορεί να καθρεφτιστεί σε αυτή τη δίκη καθώς περιµένω την αµερόληπτη απόφαση του δικαστηρίου – µια απόφαση που θα αντέξει στην κρίση της Ιστορίας.

Θα µου επιτρέψετε να σας πω ότι η ωραιότερη εµπειρία των είκοσι τελευταίων ετών ήταν η άδολη αγάπη που εισέπραξα από τη σύζυγό µου Λιου Σια. ∆εν της δόθηκε το δικαίωµα να βρίσκεται στο ακροατήριο αυτής της αίθουσας σήµερα. Θέλω όµως να πω σε σένα, αγαπηµένη µου, ότι η αγάπη σου για µένα θα παραµείνει η ίδια όπως ήταν πάντα. Ολα αυτά τα χρόνια που έζησα χωρίς ελευθερία, η αγάπη µας ήταν γεµάτη πίκρα που είχαν επιβάλει οι εξωτερικές συνθήκες. Αλλά η γεύση που µου άφησε είναι απεριόριστη. Εκτελώ την ποινή µου σε µια απτή φυλακή καθώς εσύ περιµένεις στην άυλη φυλακή της καρδιάς µου. Η αγάπη σου είναι το ηλιόφως που περνάει πάνω από ψηλά τείχη και διαπερνά τα σιδερένια κάγκελα στο παράθυρό του κελιού µου θωπεύοντας κάθε πόντο του δέρµατός µου, ζεσταίνοντας κάθε κύτταρο του σώµατός µου, επιτρέποντάς µου να αισθάνοµαι πάντοτε ήρεµος και γαλήνιος, να γεµίζω κάθε λεπτό του χρόνου µου στη φυλακή µε νόηµα».

  Απόσπασµα από την απολογία του Λιου Σιαοµπό στο δικαστήριο τον ∆εκέµβριο του 2009, την οποία διάβασε χθες στην τελετή απονοµής του Νοµπέλ Ειρήνης η ηθοποιός Λιβ Ούλµαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου