"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αποκάλυψη τώρα για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν Η Wikileaks δηµοσιοποίησε το µατωµένο ηµερολόγιο των ΗΠΑ


¬ Οιδρυτής  της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασέιντζ δείχνει το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφηµερίδας «Guardian» που δηµοσιοποίησε µαζί µε τους «Νew Υork Τimes» και το  «Spiegel» τα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεµο στο Αφγανιστάν. Χθες ο Ασέιντζ έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.
Μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον πόλεµο του Αφγανιστάν από αυτήν που περιγράφει η αµερικανική κυβέρνηση διαµορφώνεται µέσα από τα 91.000 απόρρητα ντοκουµέντα που δηµοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα Wikileaks. Πρόκειται για τη µεγαλύτερη διαρροή απορρήτων στην ιστορία του αµερικανικού στρατού.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας έδωσαν τα χιλιάδες έγγραφα σε τρία έγκυρα έντυπα – την αµερικανική εφηµερίδα «Νew Υork Τimes», τη βρετανική «Guardian» και το γερµανικό περιοδικό «Spiegel» – που δηµοσίευσαν χθες πολλές σελίδες µε αποκαλύψεις που αρχίζουν από εκατοντάδες φόνους αµάχων και φθάνουν έως τη συνεργασία των πακιστανικών µυστικών υπηρεσιών µε τους Ταλιµπάν εναντίον των ΝΑΤΟϊκών δυνάµεων. Αφορούν την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2004 έως τον Δεκέµβριο του 2009 και περιλαµβάνουν τη δεύτερη θητεία του προέδρου Μπους και τον πρώτο χρόνο του προέδρου Οµπάµα, προτού ανακοινώσει τη νέα του στρατηγική για το Αφγανιστάν. Ο Λευκός Οίκος επανειληµµένα χθες έκανε λόγο µέσω του συµβούλου του προέδρου Οµπάµα Τζέιµς Τζόουνς για «µια ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια», ενώ έντονα αντέδρασαν και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Πακιστάν.


«Εγκλήµατα πολέµου»

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασέιντζ σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ανέφερε ότι τα διαβαθµισµένα ντοκουµέντα που δηµοσιεύθηκαν «είναι µόνον η επιφάνεια» και ότι στην κατοχή του υπάρχουν πολλές χιλιάδες απόρρητα έγγραφα ακόµα. Ο Ασέιντζ που τόνισε ότι «ρόλος της δηµοσιογραφίας είναι να τα βάζει µε τους ισχυρούς», πρόσθεσε ότι πιστεύει πως «χιλιάδες επιθέσεις του αµερικανικού στρατού πρέπει να ερευνηθούν ως εγκλήµατα πολέµου», καθώς πολλές εξ αυτών είχαν ως αποτέλεσµα τη δολοφονία αµάχων. Κατέληξε µάλιστα λέγοντας ότι η ιστοσελίδα του διαθέτει πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ ακόµα, για πολλές χώρες του κόσµου: «Η εµπειρία µου δείχνει ότι το κουράγιο είναι µεταδοτικό. Οι πηγές παίρνουν θάρρος από τις ευκαιρίες που τους ανοίγονται». Οι «Νew Υork Τimes» ανέφεραν ότι τα έγγραφα «δείχνουν µε απίστευτη λεπτοµέρεια γιατί, µετά τη δαπάνη από τις ΗΠΑ σχεδόν 300 δισεκατοµµυρίων δολαρίων στον πόλεµο του Αφγανιστάν, οι Ταλιµπάν σήµερα είναι πιο ισχυροί από οποιαδήποτε άλλη εποχή από το 2001». Τα έγγραφα που φέρουν τον τίτλο «Ηµερολόγιο του Αφγανικού Πολέµου» συντάχθηκαν από στρατιώτες και αξιωµατικούς των αµερικανικών µυστικών υπηρεσιών που συµµετείχαν στον πόλεµο και «περιγράφουν κυρίως αµερικανικές στρατιωτικές ενέργειες όπου χρησιµοποιήθηκε θανάσιµη βία».

«Σηµαντική πρόοδος»

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαµ Χέιγκ δήλωσε χθες σε συνεδρίαση οργάνου της Ε.Ε. ότι έχει σηµειωθεί σηµαντική πρόοδος στο Αφγανιστάν «και ελπίζω οι αποκαλύψεις να µη δηλητηριάσουν την ατµόσφαιρα». Αξιωµατούχος της Ε.Ε. πάντως ανέφερε ότι οι 27 χώρες - µέλη «θέλουν να µείνουν όσο το δυνατόν πιο µακριά από την όλη υπόθεση». Καθώς η πιο εντυπωσιακή αποκάλυψη αφορά τη συνεργασία των Πακιστανών  οι οποίοι παίρνουν ετήσια οικονοµική βοήθεια από τις ΗΠΑ άνω του 1 δισεκατοµµυρίου δολαρίων   µε τους Ταλιµπάν, τους οποίους µάχονται οι αµερικανοί στρατιώτες, ο γερµανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε όλες τις πλευρές στο Αφγανιστάν να συνεργαστούν. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου πάντως ανέφερε ότι η µελέτη των εγγράφων που αποκαλύφθηκαν «θα πάρει µέρες ή και εβδοµάδες» και ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις από τη δηµοσιοποίησή τους. Η πακιστανική κυβέρνηση χαρακτήρισε «αβάσιµα και µεροληπτικά» τα έγγραφα που διέρρευσαν και διέψευσε ότι στελέχη των µυστικών της υπηρεσιών συνεργάζονται µε Ταλιµπάν για τη δολοφονία αξιωµατούχων της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Η δηµοσιοποίηση των εγγράφων γίνεται τρεις εβδοµάδες µετά την απαγγελία κατηγοριών από τις αµερικανικές αρχές κατά του 22χρονου αµερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού στη Βαγδάτη, για τη διαρροή ενός βίντεο που έδειχνε την επίθεση αµερικανικού ελικοπτέρου Απάτσι κατά ιρακινών αµάχων. Σύµφωνα µε πληροφορίες ο στρατιώτης έχει παραδώσει στην ιστοσελίδα περίπου 260.000 απόρρητα διπλωµατικά τηλεγραφήµατα.

Ο Καρζάι

Ενδεικτικό πάντως της τεταµένης κατάστασης που επικρατεί µετά τη δηµοσίευση των απόρρητων εγγράφων στο Αφγανιστάν είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του ΝΑΤΟ έσπευσε να χαρακτηρίσει «αβάσιµες» της κατηγορίες του αφγανού προέδρου Χαµίντ Καρζάι, ότι δυνάµεις του ΝΑΤΟ σκότωσαν 52 αµάχους στο χωριό Ρεγκέι, στις νότιες περιοχές της χώρας.


Φόνοι αµάχων και «µαύρες επιχειρήσεις»

Στα 91.000 έγγραφα υπάρχουν αναφορές για... 144 καταγραφές επιθέσεων των ΝΑΤΟϊκών δυνάµεων µε θύµατα αφγανούς αµάχους – σε πολλές περιπτώσεις οι στρατιώτες πατάνε εύκολα τη σκανδάλη από φόβο.

Γίνεται ιδιαίτερη µνεία στον µεγάλο αριθµό αµάχων «από σφαίρες που εξοστρακίζονται».

Μια µυστική ειδική µονάδα µε το όνοµα «Τask Force 373» χρησιµοποιείται για να «δολοφονεί ή να συλλαµβάνει» ηγέτες των Ταλιµπάν, χωρίς να τους παραπέµπει σε δίκη. Σε πολλές επιθέσεις της ειδικής µονάδας έχουν σκοτωθεί άµαχοι   γυναίκες και ηλικιωµένοι.

Εκπρόσωποι των µυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν συναντώνται µε Ταλιµπάν και οργανώνουν επιθέσεις ένοπλων οµάδων εναντίον αµερικανικών µονάδων.

Στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν, στρατιωτικές δυνάµεις των δύο χωρών που υποτίθεται ότι είναι συµµαχικές έχουν επανειληµµένα εµπλακεί σε συγκρούσεις.


Και οι πολίτες έχουν «υπηρεσία πληροφοριών»

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ του Wikileaks.org, αποκαλούν την ιστοσελίδα τους «υπηρεσία πληροφοριών των πολιτών» και έχουν ως στόχο την αποκάλυψη µυστικών ντοκουµέντων που αποδεικνύουν «ανήθικη συµπεριφορά» κυβερνήσεων και επιχειρήσεων. Ιδρυτής του είναι ο 39χρονος αυστραλός δηµοσιογράφος Τζούλιαν Ασέιντζ, που έχει λάβει προειδοποίηση να µην ταξιδέψει ποτέ στις ΗΠΑ και δεν µένει ποτέ περισσότερες από δύο νύχτες στο ίδιο µέρος. Από την ίδρυσή του, τον Δεκέµβριο του 2006, το Wikileaks έχει αποκαλύψει πολλά: έγγραφα για τη ρίψη χηµικών αποβλήτων στις ακτές της Αφρικής, κατάλογο µε τα µέλη ενός ρατσιστικού κόµµατος στη Βρετανία και το εγχειρίδιο συµπεριφοράς των στρατιωτών στις στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναµο. Η πιο σηµαντική όµως αποκάλυψη που έκανε ήταν ένα βίντεο διάρκειας 38 λεπτών, που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2007 από αµερικανικό ελικόπτερο και έδειχνε τους στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό να δολοφονούν εν ψυχρώ στη Βαγδάτη 12 ανθρώπους, µεταξύ των οποίων και δύο εργαζοµένους στο Reuters.

Ο Ασέιντζ δηλώνει «ακτιβιστής της ενηµέρωσης» και την ιστοσελίδα Wikileaks «κίνηµα» που έχει µόλις έξι άτοµα πλήρους απασχόλησης και περίπου 800 µε 1.000 άτοµα στις γνώσεις των οποίων απευθύνονται συχνά οι υπεύθυνοι του site. Η ιστοσελίδα λειτουργεί από servers που βρίσκονται σε διάφορες χώρες, µεταξύ των οποίων η Σουηδία και το Βέλγιο, όπου οι νόµοι παρέχουν µεγαλύτερη προστασία για τις αποκαλύψεις της. Οταν ήταν νέος ο Ασέιντζ, ως δεινός χάκερ είχε ιδρύσει την οµάδα Διεθνείς Ανατρεπτικοί, που είχε καταφέρει να διεισδύσει στα κοµπιούτερ του αµερικανικού υπουργείου Αµυνας. Σήµερα η φιλοσοφία του για το Wikileaks αποτελείται από τρεις λέξεις: «Πρώτα τα γεγονότα». Και εξηγεί: «Δηµοσιοποιούµε τις πληροφορίες στον κόσµο και έτσι τους δίνουµε τα εργαλεία να παίρνουν ευφυείς αποφάσεις».
Υ. Γ. ΦΟΒΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ:
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου