"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επεισόδια στην Γκρενόµπλ µετά τον θανάσιµο τραυµατισµό υπόπτου από αστυνοµικούς



Ανδρες των ειδικών δυνάµεων της αστυνοµίας αναπτύσσονται στο 
προάστιο Βιλνέβ της Γκρενόµπλ. Οι προηγούµενες  νύχτες στη γαλλική πόλη 
σηµαδεύτικαν από εκτεταµένες ταραχές και εµπρησµούς οχηµάτων
Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ένα περιπολικό δέχθηκε πυρά: οι ταραχές που σηµειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Γκρενόµπλ, αφού αστυνοµικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ύποπτο για ληστεία στη διάρκεια καταδίωξης, φέρνουν στον νου τις συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει το 2005 σε υποβαθµισµένα προάστια γαλλικών µεγαλουπόλεων, όταν δύο νεαροί µετανάστες είχαν σκοτωθεί και πάλι στη διάρκεια καταδίωξής τους από αστυνοµικούς.
Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στο υποβαθµισµένο προάστιο Βιλνέβ της Γκρενόµπλ, στην Κεντροανατολική Γαλλία, στην περιοχή των Αλπεων. Την προηγουµένη, ένας 27χρονος κάτοικος της πόλης που ήταν ύποπτος για ένοπλη ληστεία σε καζίνο είχε σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών µε αστυνοµικούς. Οπως έγινε γνωστό, ο νεκρός, ο 27χρονος Καρίµ Μπουντουντά, είχε ήδη καταδικασθεί τρεις φορές για ένοπλη ληστεία. Δεκαέξι αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και σε µία περίπτωση ένα περιπολικό δέχθηκε πυροβολισµό από άγνωστο που κρυβόταν µέσα σ’ ένα κτίριο. Σύµφωνα µε την αξιωµατούχο της αστυνοµίας Μπριζίτ Ζουλιέν, τα επεισόδια άρχισαν µε την επίθεση νεαρών σ’ έναν συρµό του τραµ. «Αναψαν φωτιές χρησιµοποιώντας θάµνους. Το τραµ αναγκάστηκε να σταµατήσει και τότε περίπου τριάντα νεαροί που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν σιδηρολοστούς και µπαστούνια του µπέιζµπολ µπήκαν µέσα», είπε η Ζουλιέν. «Ανάγκασαν τους φοβισµένους επιβάτες να κατέβουν από το όχηµα. Οµως η αστυνοµία επενέβη εγκαίρως και το τραµ συνέχισε την πορεία του. Στη συνέχεια προχώρησαν σε πυρπολήσεις αυτοκινήτων… Δεν θα επιτρέψουµε στους εγκληµατίες να κυβερνήσουν εδώ. Αν χρειαστεί, θα µένουµε στους δρόµους κάθε µέρα και κάθε νύχτα… Πρέπει να σταµατήσουµε τις επιθέσεις αυτές».

Το Σάββατο, εκατοντάδες µέλη των ειδικών δυνάµεων της αστυνοµίας και χωροφύλακες περιπολούσαν στους δρόµους. Το απόγευµα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ έκανε µια περιοδεία-αστραπή στο Βιλνέβ, µε αποτέλεσµα να δεχθεί έντονες επικρίσεις επειδή η επίσκεψή του διήρκεσε µόλις 15 λεπτά της ώρας. Πρόλαβε πάντως να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει µέλλον για τους αλήτες και τους παραβάτες επειδή στο τέλος η δηµόσια αρχή πάντα κερδίζει». Δεν καθησύχασε όµως τους κατοίκους, οι οποίοι δήλωναν στο γαλλικό πρακτορείο πως η επίσκεψη του «σκληρού» υπουργού δεν πρόκειται να κατευνάσει τα πνεύµατα.

19 συλλήψεις
Ο δήµαρχος της Γκρενόµπλ, ο Μισέλ Ντεστό, ανακοίνωσε πως η αστυνοµία συνέλαβε 19 πρόσωπα για αδικήµατα στα οποία περιλαµβάνονται λαθρεµπόριο ναρκωτικών και κατοχή όπλων.

Επεσήµανε πως στο Βιλνέβ ζουν κυρίως φτωχοί µετανάστες και η ανεργία υπερβαίνει εκεί το 30%. «Σηµειώθηκε αύξηση της παραοικονοµίας και µια σχετικά µικρή συµµορία νέων άρχισε να επιβάλλει τον δικό της νόµο δηµιουργώντας κλίµα ακραίας ανασφάλειας», τόνισε. «Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την ηρεµία στο Βιλνέβ, όµως για να βελτιωθεί πραγµατικά η κατάσταση, χρειάζεται µια βιώσιµη και µακροπρόθεσµη πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου