"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Άστρα τέρατα» ανακαλύπτουν οι επιστήμονες



Το μέγεθος και η λαμπρότητά τους ξεπερνούν ακόμη και τη φαντασία των αστρονόμων, γι'αυτό και οι επιστήμονες τα ονόμασαν «άστρα-τέρατα».

Τα άστρα αυτά εντοπίζονται σε δυο από τις πιο καινούριες συγκεντρώσεις άστρων, την NGC  3603 και την RMC 136a. Το βάρος τους είναι μέχρι 300 φορές μεγαλύτερο από τη μάζα του ήλιου. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο άστρο που βρέθηκε, το οποίο οι επιστήμονες το ονόμασαν R136a1, έχει μάζα μεγαλύτερη κατά 265 φορές από την αντίστοιχη του ήλιου ενώ όταν γεννήθηκε, ήταν ακόμη πιο μεγάλη.

«Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με τους ανθρώπους, αυτά τα άστρα γεννιούνται βαριά και χάνουν βάρος καθώς μεγαλώνουν», επισήμανε ο Πολ Κρόουθερ, επικεφαλής των αστρονόμων που έκαναν την παρατήρηση, από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας.

Ο ίδιος μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν σύντομα και άλλα άστρα-τέρατα. «Εξαιτίας της σπανιότητας αυτών των... τεράτων, πιστεύω ότι είναι απίθανο να σπάσει σύντομα το τελευταίο ρεκόρ».

Το R136A1 είναι και το πιο φωτεινό άστρο που βρέθηκε ποτέ-10 εκατομμύρια φορές πιο φωτεινό από τον ήλιο.

Η ανακάλυψη των άστρων κατέστη εφικτή με τη βοήθεια του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου (ESO).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου