"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Γκρίζα τα βλέπουν οι Αμερικανοί

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί, τόσο ως προς την οικονομική τους κατάσταση όσο και ως προς τη γενικότερη ανάκαμψη της χώρας, γεγονός που αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αναθέρμανση της αγοράς.
Ούτε
 οι εκπτώσεις φαίνεται να συγκινούν τους Αμερικανούς, οι οποίοι αντίθετα
 με τους οικονομικούς δείκτες επιμένουν να γκρινιάζουν - τουλάχιστον 
κατά τους Financial Times... Ούτε οι εκπτώσεις φαίνεται να συγκινούν τους Αμερικανούς, οι οποίοι αντίθετα με τους οικονομικούς δείκτες επιμένουν να γκρινιάζουν - τουλάχιστον κατά τους Financial Times... Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων AlixPartners που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times, οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να μην αισθάνονται τα οφέλη της ανάκαμψης, ακόμη και έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο ανάπτυξης της οικονομίας.
Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι η εξισορρόπηση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού και όχι η κατανάλωση. Θεωρούν σε ποσοστό 71% ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι «η ίδια», «κάπως χειρότερη» ή και «πολύ χειρότερη» απ' ό,τι πριν από έναν χρόνο, όταν οι ΗΠΑ ήταν ακόμη βυθισμένες στην κρίση και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονταν κάθε μήνα. Επιπλέον δεν προσδοκούν να επιστρέψουν στον προ κρίσης τρόπο ζωής τους πριν από τον Αύγουστο του 2013, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Περίπου 83% των καταναλωτών αναμένουν να ξοδέψουν τα ίδια ή λιγότερα χρήματα από πέρσι σε μη απολύτως απαραίτητα αγαθά και μόνο 8% υπολογίζουν να αυξήσουν αυτού του είδους τις δαπάνες.
Τα ευρήματα της έρευνας συμπίπτουν με την πτώση και άλλων δεικτών εμπιστοσύνης των καταναλωτών το τελευταίο διάστημα. Ενισχύουν δε την άποψη πολλών οικονομολόγων ότι η αμερικανική ανάκαμψη συναντά εμπόδια και ότι οι καταναλωτές δεν θα είναι σε θέση να δώσουν ώθηση στην οικονομία, καθώς τα κυβερνητικά κίνητρα θ' αρχίσουν να φθίνουν στο δεύτερο μισό του 2010. Σε πολιτικό επίπεδο, η εντεινόμενη αυτή απαισιοδοξία θα μπορούσε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς, δεδομένου ότι η οικονομία και η ανεργία τού 9,5% θα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. 
ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγή: Financial Times)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου