"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Έδειξε στον κόσμο το νέο του πρόσωπο



Ο Ισπανός ο οποίος υποβλήθηκε στην πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο, εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες.

Ο 31 ετών Όσκαρ-περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του δεν έγιναν γνωστά-ευχαρίστησε την οικογένεια του δωρητή του καθώς και τους γιατρούς που του έδωσαν το νέο του πρόσωπο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Vall d' Hebron στη Βαρκελώνη.

Ο Όσκαρ είχε ένα ατύχημα με όπλο, με αποτέλεσμα όλο του το πρόσωπο να χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να καταπιεί και να μιλήσει κανονικά ύστερα από το ατύχημά του, πριν από πέντε χρόνια.

Αν και δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά και θα χρειαστεί μήνες φυσικοθεραπείας, ο νεαρός στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους και είπε: «Φίλοι, θέλω να ευχαριστήσω τους νοσοκομειακούς συντονιστές, όλη την ιατρική ομάδα, την οικογένεια του δωρητή και όλη μου την οικογένεια που με στηρίζει αυτές τις μέρες».

Οι γιατροί του λένε ότι είναι πιθανό να ανακτήσει το 90% των λειτουργιών του προσώπου του ενώ σταδιακά ο ασθενής ανακτά την κίνηση των μυών του. Προς το παρόν, ο Όσκαρ μπορεί να πιει και να φάει μαλακά τρόφιμα ενώ μιλά τους τελευταίους δύο μήνες. Ένα καλό πρώτο σημάδι για τον ασθενή ήταν το ότι, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, χρειάστηκε να ξυριστεί. Ωστόσο πέρασε και πολύ δύσκολες στιγμές όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόρριψη δύο φορές-την πρώτη φορά τέσσερις εβδομάδες μετά την εγχείριση και πάλι, μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μήνα. Και τις δυο φορές το νέο του πρόσωπο «σώθηκε» με φαρμακευτική αγωγή.

Τριάντα ειδικοί με επικεφαλής τον Δρα. Τζ. Π. Μπάρετ συμμετείχαν στην επέμβαση, διάρκειας 90 ωρών στις 20 Μαρτίου, στο νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ήταν η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο. Οι δέκα μεταμοσχεύσεις προσώπου, που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από αυτή του Όσκαρ, αφορούσαν μέρος του προσώπου. 

Óscar, primer trasplantado total de cara en el mundo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου