"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέθεσαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.


Συγκεκριμένα, ζητούν να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας όλες οι περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις.


Την αίτηση υπογράφουν ο ΔΣΑ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι λόγοι της προσφυγής τους αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά.


Όπως αναφέρουν, ο πρώτος λόγος σχετίζεται με την πλημμελή διαδικασία, δυνάμει της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 3845/2010, που αν και κατʼ ουσίαν αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών.


Ο δεύτερος λόγος αφορά τη μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, κατά παράβαση του άρθρου 36 παρ. 2 του Συντάγματος.


Ο τρίτος λόγος είναι η παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας», στην έννοια της οποίας εμπίπτει τόσο η αμοιβή όσο και η σύνταξη, όπως προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τονίζουν οι ανωτέρω φορείς.


Μεταξύ άλλων, στην αίτηση υπογραμμίζεται ότι το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει κάθε φορά να αιτιολογείται επαρκώς όταν λαμβάνονται μέτρα, που θίγουν δικαιώματα, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.


«Η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και στην συνδικαλιστική ελευθερία, την στιγμή, μάλιστα, που με την νέα συνθήκη της Λισσαβώνας ενισχύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συλλογική δράση στα εργασιακά θέματα», υπογραμμίζουν οι φορείς.


«Αναγνωρίζοντας, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της στην λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τους τις αρμοδιότητες στον Υπουργό Οικονομικών και στην Τροϊκα, απευθυνόμαστε στην μόνη εξουσία, που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβασή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που θίγονται», προσθέτουν οι διαμαρτυρόμενες πλευρές στην ανακοίνωσή τους.

6 σχόλια:

 1. Για να δούμε! Θα βγει κάτι; Γιατί παρακαθίσαμε μουδιασμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ!
  ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ.
  ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΤΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφού ξέρουν πως δεν πρόκειται να δικαιωθούν, κάνουν τέτοιες κινήσεις μόνο και μόνο για το θεαθήναι. Οι εποχές που οι Έλληνες αντιστέκονταν ουσιαστικά, μάλλον πέρασαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χαίρομαι για την ενέργεια είτε βγει τίποτε είτε όχι... καλησπέρα φίλη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Apolalipsis999
  ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΦΙΛΕ ΜΟΥ nimertis ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ
  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΕΝΑ , ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή