"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία

Κύμα καταλήψεων στα σχολεία

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές "απειλούνται" τώρα με μαθήματα τα Σάββατα, τις αργίες και τις διακοπές των Χριστουγέννων, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, προκειμένου να συμπληρωθεί ο χαμένος διδακτικός χρόνος.



Εφόσον οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια συνεχίζονται, το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο σχετικά με την αναπλήρωση των μαθημάτων καθώς και τις υποχρεώσεις των μαθητών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μέχρι χθες τα υπό κατάληψη σχολεία σε όλη τη χώρα υπολογίζονται κοντά στα 500 και έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι μαθητές εστιάζουν τα αιτήματά τους κυρίως στις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ κατά περίπτωση και σε προβλήματα που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων τους.
Κατά τα λοιπά σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι και καθηγητές θα απεργήσουν στις 5 και στις 19 Οκτώβρη 2011 συμμετέχοντας στις απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κήρυξαν τα τριτοβάθμια όργανα. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, όπως τονίζουν, "για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες αλλά και για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και τον στενό δημόσιο τομέα".
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την αντίδραση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Γιώργου Παναγιωτόπουλου έχουν προκαλέσει τα όσα συμβαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία του Νομού Αχαΐας. Ο περιφερειακός διευθυντής απευθύνει έκκληση για την οριστική λήξη των καταλήψεων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, πολλά σχολεία έχουν μετατραπεί σε... χαρτοπαικτικές λέσχες, εξωσχολικοί και μετανάστες αποτελούν μόνιμους θαμώνες των σχολικών κτιρίων, ενώ γονείς και καθηγητές γίνονται καθημερινά στόχος επιθέσεων.
Λ. ΜΠΑΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου