"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ερντογάν: «Ελληνοκυπριακή προβοκάτσια» οι γεωτρήσεις

Απάντηση στην «προβοκάτσια της Ελληνοκυπριακής πλευράς» είναι η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Πίρι Ρέις, ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία της Τουρκίας, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σύσκεψη στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Η τουρκική πλευρά «εδώ και καιρό καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, που θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές. Αντιθέτως, η Ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκει συνεχώς προφάσεις και υπεκφεύγει. Είναι γνωστό, επίσης το τι κάνει η ΕΕ. Δέχεται μονομερώς την Ελληνοκυπριακή πλευρά και τιμωρεί την Τουρκοκυπριακή», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο κ. Ερντογάν μίλησε για «επίφαση γεωτρήσεων» από την Κυπριακή Δημοκρατία, την ώρα που «οι θεσμοί, που έχουν ως καθήκον τη διατήρηση της ειρήνης, σιωπούν».
«Δεκάδες διεθνή ζητήματα βρίσκονται σε αδιέξοδο. Όλες οι χώρες πρέπει να δουν την πραγματικότητα. Εμείς κάνουμε αυτό που ορίζει η ευθύνη μας, δίχως περιστροφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το 'Πιρί Ρεΐς' έχει ξεκινήσει έρευνες στη Νότια Κύπρο. Στείλαμε το πλοίο και αυτό εκφράζει μία βούληση. Δείχνουμε την παρουσία μας εκεί. Δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την εξέδρα. Διοικούμε την Τουρκία και πράττουμε τα δέοντα ως εγγυήτρια χώρα», τόνισε.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε πως «σε περίπτωση που η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τερματίσει τις έρευνες, ή δεν μοιραστεί με ολόκληρη την Κύπρο, με τους πολίτες μας στην ΤΔΒΚ, τις πηγές, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θα βρει κατά τις έρευνες, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας». Ο κ. Γιλντίζ είπε επίσης ότι «τα πολεμικά σκάφη, πού και πού, συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος, εκεί όπου πρέπει» και κατέληξε: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται για γεωτρήσεις, αλλά για σεισμικές έρευνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου