"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Iδού ο… μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σουρέλης
Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης
Για γέλια και για κλάματα είναι η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους «μεγαλοοφειλέτες» του Δημοσίου. Όπως φαίνεται, η λίστα γράφτηκε στο πόδι και δημοσιεύτηκε για λόγους εντυπωσιασμού, καθώς αρκετές από τις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται έχουν πτωχεύσει, με αποτέλεσμα το κράτος στην πραγματικότητα να μην προσδοκά έσοδα από αυτές, ενώ καταγράφονται και άτομα που δεν δημιούργησαν το χρέος και που αδυνατούν να το αποπληρώσουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 85χρονου σήμερα Παύλου Καρδάση, ο οποίος εμφανίζεται να οφείλει 865.733,67 ευρώ!

Η περιπέτεια για τον κ.Καρδάση ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια.
«Ήμουν συνδιαχειριστής με τον αδελφό μου σε μία εταιρεία που έφτιαχνε παπούτσια στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 12 στο Περιστέρι. Το 1983 ο αδελφός μου αποφάσισε να συνεργαστεί με Βούλγαρους και να πουλά παπούτσια στο ανατολικό μπλοκ. Όμως, η δουλειά δεν πήγε καλά με αποτέλεσμα η εταιρεία να πτωχεύσει το 1986. Στο μεταξύ εγώ είχα αποχωρήσει και ήμουν απλό μέλος»,
δηλώνει στο newsbomb ο κ.Καρδάσης. Λίγο καιρό μετά ο αδελφός του πέθανε από τη στεναχώρια του. Ο κ.Παύλος Καρδάσης δεν έκανε αποποίηση της κληρονομιάς, με αποτέλεσμα να κληρονομήσει τα χρέη του αδελφού του.
«Εκείνη την περίοδο είχα υποστεί έμφραγμα και ήταν αδύνατο να ασχοληθώ», δηλώνει ο άνδρας.Στη διάρκεια των ετών το χρέος γιγάντωνε εξαιτίας των υψηλών τόκων και των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2002 η οφειλή ανερχόταν σε περίπου 77.000 ευρώ, ενώ σήμερα φτάνει τις 865.000 ευρώ.
«Χρωστάω αυτά τα χρήματα ως εγγυητής και όχι ως οφειλέτης», διευκρινίζει ο κ.Καρδάσης, ενώ καταγγέλλει, ότι ουδέποτε η αρμόδια ΔΟΥ δέχθηκε να εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του, ενώ η συμπεριφορά που αντιμετώπισε από ορισμένους κρατικούς λειτουργούς ήταν έως και προσβλητική. Μάλιστα, τα όσα προγράμματα πλειστηριασμού έχουν βγει, ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς με αυτόν το τρικ, διατηρείται «ζωντανή» στα χαρτιά η οφειλή και μάλιστα αυξάνεται.

.newsbomb.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου