"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

[ΓΝΩΜΗ] Σπάνιο κλιµατικό φαινόµενο Λα Νίνια οι καταρρακτώδεις βροχές


The new york Times , Του Henry Fountain

Είναι σπάνιο τοφαινόµενο να σηµειώνονται καταρρακτώδειςβροχές και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού, την Αυστραλία και την Καλιφόρνια. ΤοφαινόµενοΛα Νίνια συµπεριφέρεται µε διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι είχαν εκτιµήσει τα προγνωστικά µοντέλα.

Για τους µετεωρολόγους και τους επιστήµονες που ασχολούνται µε το κλίµα, οι πρωτοφανείς πληµµύρες που έπληξαν το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ήταν κάτι σαν παράπλευρες ζηµιές του φαινοµένου Λα Νίνια το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και προκαλείται όταν πέφτει η θερµοκρασία των επιφανειακών νερών στον Τροπικό Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Λα Νίνια που είναι το αντίστροφο κλιµατικό φαινόµενο από το Ελ Νίνιο συνήθως προκαλεί υγρό καιρό στον ∆υτικό Ειρηνικόκαι ανοµβρία στις Νότιες ΗΠΑ, περιλαµβανοµένης της Νότιας Καλιφόρνιας.

Από τον περασµένο ∆εκέµβριο όµως,η ΝότιαΚαλιφόρνια πλήττεται από σφοδρές νεροποντές. Μάλιστα ορισµένες περιοχές έχουν δεχτεί τόσο πολύ νερό σε λίγες εβδοµάδεςόσο κανονικά δέχονται στο διάστηµα ενός έτους.

Η Μισέλ Λ’ Ορό, µετεωρολόγος στο Κέντρο Κλιµατικής Πρόγνωσηςτης Εθνικής ∆ιοίκησης Ωκεανώνκαι Ατµόσφαιρας τωνΗΠΑ, λέει ότι όταν το Λα Νίνια βρίσκεται σε εξέλιξη ισχυροί ανατολικοί άνεµοι στον Τροπικό Ειρηνικό ωθούν τα θερµότερα επιφανειακά νερά προςτα δυτικά, µε αποτέλεσµα ψυχρότερα νερά από τα βαθύτερα στρώµατα να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να τα αναπληρώσουν.

Η εµφάνιση ψυχρότερων νερών στον Ανατολικό Ειρηνικό σηµαίνει και λιγότερες βροχοπτώσεις στη συγκεκριµένη περιοχή, σύµφωνα µε τη Μισέλ Λ’ Ορό. Οι βροχές µετακινούνται προς τα δυτικά και αυτό µε τη σειρά του προκαλεί µετατοπίσεις στην πορεία του αεροχειµάρρου που επηρεάζει τον καιρό στις ΗΠΑ.

Ετσι, υπό κανονικές συνθήκες, το Λα Νίνια προκαλεί συνήθως ανοµβρία στον Νότο και ψυχρότερο και υγρότερο καιρό στα βόρειακαι κυρίωςστον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Το τελευταίο όµως χρονικό διάστηµα, η ΝότιαΚαλιφόρνια πλήττεται από βροχές όπως συµβαίνει όταν επικρατεί το Ελ Νίνιο, όπου οι υψηλότερες από το συνηθισµένο θερµοκρασίες της θάλασσας προκαλούν σηµαντικές βροχές στη ∆υτική Ακτή των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου