"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Στο Υπουργικό το «νέο σχολείο»


thumbΤο «νέο σχολείο» παρουσίασε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αρχικά, ανέλυσε τους στρατηγικούς στόχους του «νέου σχολείου» και επισήμανε ότι στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και επαναπροσδιορισμός της φιλοσοφίας του αναλυτικού προγράμματος με επίκεντρο το μαθητή και όχι την ύλη, εμπλουτισμός του αναλυτικού προγράμματος με την διδασκαλία επιπρόσθετων γνωστικών αντικειμένων και υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.
Βασικές επιδιώξεις του είναι επίσης, σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του χρόνου που παιρνούν οι μαθητές στα φροντιστήρια αλλά και η μείωση των εξόδων των γονέων.
Τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα είναι 801 δωδεκαθέσια δημοτικά και μεταξύ των αλλαγών που έγιναν είναι η εισαγωγή του θεσμού της φιλαναγνωσίας στις α' και β' τάξεις, η εισαγωγή της διδασκαλίας των αγγλικών στις α' και β' τάξεις, η εισαγωγή των τεχνολογιών για 2 ώρες εβδομαδιαίως σε όλες τις τάξεις, αύξηση μίας ώρας των μαθηματικών στις α' και β' τάξεις, αύξηση των ωρών του μαθήματος φυσικής αγωγής και προσθήκη μίας διδακτικής ώρας για διδασκαλία χορού.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο διαλέξεων που διοργανώνει το κίνημα «TED» έδειξε βίντεο για τη δημιουργικότητα και τα εκπαιδευτικά συστήματα και έδωσε στους υπουργός ερωτηματολόγια  προκειμένου να κρίνουν
τα πιλοτικά νομοσχέδια που φέρνουν προς ψήφιση οι συνάδελφοί τους υπουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου