"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Δρυϊδισμός. Η πρώτη παγανιστική δοξασία που αναγνωρίζεται ως «θρησκεία» στη Βρετανία

Ο δρυϊδισμός, ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τα πνεύματα της φύσης, αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.
Το Δίκτυο Δρυϊδών (Druid Network), μία οργάνωση που αντιπροσωπεύει τους προσήλυτους του δρυϊδισμού σε όλον τον κόσμο, περιβλήθηκε του καθεστώτος της αγαθοεργίας ως θρησκευτική οργάνωση, που της απένειμε η Charity Commission.
Στην απόφασή της, η Επιτροπή εκτιμά πως το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε από την αρχή με σκοπό της αγαθοεργίες υπέρ της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος».
Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί πλέον να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.
«Αυτή ήταν μία μακρά και σκληρή μάχη, που πήρε πάνω από πέντε χρόνια», τονίζει στην ιστοσελίδα του το Δίκτυο των Δρυϊδών.
Πρόκειται για την πρώτη παγανιστική δοξασία που αναγνωρίζεται ως «θρησκεία» στη Βρετανία. Ο δρυϊδισμός κηρύσσει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Η ανακήρυξή του ως «θρησκεία» συναντά την αντίδραση ορισμένων οπαδών του, οι οποίοι προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα». Όμως τα μέλη της δρυϊδικής κοινότητας τιμούν ως θεότητες φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός, ο ήλιος και η Γη, καθώς και τα πνεύματα που κατοικούν στα βουνά και στα ποτάμια. Το κίνημα γεννήθηκε στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, όμως έχει απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στη Γαλλία και στην Ολλανδία και σήμερα αριθμεί κάποια εκατ. πιστούς σε όλον τον πλανήτη.
Η σύγχρονη προσήλωση των ανθρώπων στην οικολογία και η αποξένωσή τους από τις παραδοσιακές θρησκείες έχει προκαλέσει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, ιδίως στη Βρετανία, για τον δρυϊδισμό, όπου σύμφωνα με τους προσήλυτούς του ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο δημοφιλής αφότου επικράτησε ο χριστιανισμός στη χώρα.
πηγη. ακτινες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου