"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

"Μαζί τα φάγαμε, κοπρίτες"!

Μπορεί κανείς να διαφωνεί με τις κατά καιρούς απόψεις του κ. Πάγκαλου, εκφραζόμενες συνήθως μέσω συνεντεύξεων σε φιλικά του έντυπα, σε ανταπόδοση "πολιτικής ασυλίας" της οποίας απολαμβάνει από τα μέσα αυτά, πρέπει, εν τούτοις, να του αποδοθούν τα εύσημα για κάποιες αλήθειες οι οποίες εκστομίζονται μέσω των συνεντεύξεων αυτών!
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη ψυχική του διάθεση τη στιγμή κατά την οποία ο κ. Πάγκαλος παραχωρεί τις συνεντεύξεις του! Κάποιοι λένε ότι το κάνει κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του, άλλοι ισχυρίζονται ότι περιέρχεται αυτοβούλως σε κατάσταση "υπαίτιας διατάραξης της συνειδήσεως του", προκειμένου να επιδιώξει και πετύχει το "ακαταλόγιστο","αυτός είναι ο Πάγκαλος"!Ό,τι από τα τρία και να συμβαίνει, η τελευταία συνέντευξη του κ. Αντιπροέδρου, μέσω της οποίας αποκάλεσε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους "κοπρίτες", έβαλε κάποια πράγματα στη θέση τους, αφού συμπλήρωσε και καθόρισε αυτούς με τους οποίους "τα φάγανε μαζί"! Ή τουλάχιστον προσδιόρισε τη μια κοινωνική ομάδα με την οποία τα έφαγαν μαζί! Η άλλη είναι το οικονομικό κατεστημένο ή "Νέα τζάκια", αλλά μην περιμένετε να πει τίποτα γι αυτούς! Δε φτάνει μέχρις εκεί η "λεβεντιά" του!
Στο σημείο αυτό, ίσως πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια της λέξης "κοπρίτης", όχι "ετυμολογικά", αλλά "κοινωνιολογικά"! Η λέξη συναντάται σε δύο κυρίως περιπτώσεις: Η μία είναι το κύριο όνομα του μικρού υιού του Καραγκιόζη! Η άλλη αποτελεί το προσωνύμιο με το οποίο αποκαλούμε κάθε "αδέσποτο" σκυλάκι, τις περισσότερες φορές με συμπαθητική διάθεση! Δυστυχώς ο κ. Πάγκαλος δε διευκρίνισε ποια από τις δύο κατηγορίες είχε στο μυαλό του όταν εξαπέλυε τον χαρακτηρισμό! Η διευκρίνιση είναι σημαντική, καθόσον ο μεν υιός Καραγκιόζη Κοπρίτης, ήταν από τη φύση του ένα "λαμόγιο" το οποίο προσπαθούσε σαν τον πατέρα του να εξασφαλίσει "λάθρα"και ακόπως τα προς το ζειν, μη αισθανόμενος καμιά απολύτως ευγνωμοσύνη προς αυτόν ο οποίος του παρείχε τη βοήθεια, με ή χωρίς τη θέλησή του!
Ο άλλος "κοπρίτης", όμως, ο σκύλος, το αδέσποτο. έτσι και του ρίξεις ένα κόκκαλο - διορισμό ας πούμε, σου χρωστάει ευγνωμοσύνη για μια ζωή, και το δείχνει αυτό, όταν χρειαστεί!
Από τη μελέτη της συνέντευξης, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μάλλον αναφέρεται στην περίπτωση εκείνων οι οποίοι ενεργούν όπως ο υιός του Καραγκιόζη! Γιατί αυτοί τώρα ξεσηκώνονται "κατά του ευεργέτου"! Οι άλλοι, είπαμε, γλύφουν το κόκκαλο, ευγνωμονούντες ες αεί τον ευεργέτη, ακόμα και όταν το κόκκαλο αυτό έχει γίνει θρύψαλα!
Σε κάθε περίπτωση, εκείνοι οι οποίοι δεν υπάγονται στις κυκλοθυμικές κατηγοριοποιήσεις του κ. Πάγκαλου, έχουμε εύλογα, θεωρώ, ερωτήματα:
Αν και διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς σας κ. Πάγκαλε, θα θέλαμε κάποια στιγμή να μας πείτε, με τη γεναιότητα που σας διακρίνει, πώς θα χαρακτηρίζατε το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς εκείνους οι οποίοι "τα φάγανε μαζί" με κάποιες κατηγορίες πολιτών, διόριζαν "κοπρίτες" στο Δημόσιο για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους και υποθήκευσαν την περιουσία και τον πλούτο ενός Κράτους, λεηλατώντας τη ζωή όλων των υπολοίπων πολιτών οι οποίοι, άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, έσκυψαν πάνω σε μια δουλειά και βάλθηκαν να αλλάξουν τη ζωή τους και αυτήν των παιδιών τους προς το καλύτερο, χωρίς φαγοπότια με πολιτικούς, λαμογιές και συνδικαλιστές! Θα θέλαμε να δούμε έναν πολιτικό να παραιτείται και να ιδιωτεύει ζητώντας συγνώμη από αυτούς των οποίων πρόδωσε την εμπιστοσύνη!
Αλλά αντί αυτού, βλέπουμε ένα ξεδιάντροπο, σάπιο και παχυδερμικό σύστημα διοίκησης, να μας κουνάει προκλητικά το βελουδένιο από την απραξία δάχτυλό του και να προσπαθεί να ενοχοποιήσει έναν ολόκληρο λαό για να κρύψει τη δική του κοινωνική σαπίλα και πολιτική ανικανότητα, αντί να κάνει το αυτονόητο:
Να πάει σπίτι του και να χωνέψει αυτά που έφαγε! άλλοι τέλος καλύπτουν το θέμα με τη φράση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου