"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ξορκίζει τώρα την επιλεκτική χρεοκοπία ο Βενιζέλος

Στόχος είναι να αποφευχθεί η επιλεκτική χρεοκοπία, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτιμά ότι μια ευρωπαϊκή συμφωνία στην επικείμενη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής είναι «εφικτή», επισημαίνοντας την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των ιδιωτών για νέο πακέτο διάσωσης.
Ο Βενιζέλος δήλωσε επίσης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press ότι στόχος της Ελλάδας παραμένει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, παρά το γεγονός ότι χάθηκαν βασικοί οικονομικοί στόχοι μέχρι το 2011.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει μια λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, να καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας μέχρι τα μέσα του 2014, οπότε και προβλέπεται η επιστροφή στις αγορές και να διασφαλίζει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών, που συζητείται ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας σε «επιλεκτική χρεοκοπία».

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε ακόμα και την επιλεκτική χρεοκοπία», δήλωσε ο υπουργός παρά τις δηλώσεις του την προηγούμενη βδομάδα ότι η λέξη «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει χωρίς λόγο. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν προτάσεις που παράσχουν μια απάντηση σε ό,τι ψάχνουμε και την ίδια στιγμή δεν επιτρέπουν στους οίκους αξιολόγησης μια τέτοια υποβάθμιση».

«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ασφαλές, θετικό για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και θα διαφυλάξει την Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα», δήλωσε.

«Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή επειδή αυτή η λύση δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα», δήλωσε ο Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Το ζήτημα είναι το ευρώ και η ανθεκτικότητα της ευρωζώνης. Για αυτό η προστασία της Ελλάδας αποτελεί έναν μηχανισμό αυτοάμυνας για την ευρωζώνη. Θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε ένα φαινόμενο ντόμινο».

Όσον αφορά σε πιέσεις που δέχονται τα ιταλικά και ισπανικά επιτόκια δανεισμού έκανε λόγο για αποτέλεσμα «οργανωμένων κερδοσκοπικών επιθέσεων σε χώρες με πολύ καλά μακροοικονομικά στοιχεία, όπως η Ιταλία». «Δεν υπάρχει πανικός, υπάρχει μια πολύ ψύχραιμη και καλά οργανωμένη επίθεση», δήλωσε.

Σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ. Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου