"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο "Χάρτης της Ιταλίας" του Ναπολέοντα θα εκτεθεί για πρώτη φορά στη Ρώμη

 
Ο τεράστιος, διάσημος "Χάρτης της Ιταλίας", που σχεδιάστηκε μετά την πρώτη ιταλική εκστρατεία του Ναπολέοντα (1796-1797), θα εκτεθεί για πρώτη φορά από την Παρασκευή στο Μουσείο του Ναπολέοντα στο κέντρο της Ρώμης, όπου και παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο "γενικός χάρτης του θεάτρου του πολέμου στην Ιταλία και τις Άλπεις" καταλαμβάνει ένα ολόκληρο τοίχο σε μια μικρή αίθουσα του μουσείου, και φέρει την υπογραφή του Λουίς Αλμπερτ Σισλέν Μπάκλερ ντ' Αλμπα, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τοπογραφικού γραφείου του Ναπολέοντα την περίοδο 1796-1814.

Ο τελευταίος είχε αντιληφθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης ιταλικής εκστρατείας του, ότι δεν είχε κανένα χάρτη που να απεικονίζει τόσο το Βορρά όσο και το κέντρο της χερσονήσου και στη συνέχεια ανέθεσε στον Μπάκλερ να σχεδιάσει ένα.

"Αυτός ο χάρτης, που τυπώθηκε το 1802, είναι ξεχωριστός διότι είναι ίσως αυτός που ο Ναπολέων πήρε μαζί του στην Αγία Ελένη, και τον οποίο μελετούσε συχνά, ξεδιπλώνοντάς τον στη βιβλιοθήκη του σε ένα πράσινο γραφείο...εξ ού και οι πρασινοι τοίχοι της αίθουσας, όπου τον εκθέτουμε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζούλια Γκοργκόνε, υπεύθυνη του Μουσείου του Ναπολέοντα.

Έξι πίνακες συνθέτουν αυτό το χάρτη, που είναι τόσο λεπτομερής ώστε όλα υπάρχουν εκεί: τα ορυχεία σιδήρου, χαλκού, οι πηγές των μεταλλικών νερών και τα λουτρά, η θέση των στρατευμάτων από τη Βόρεια Ιταλία μέχρι την περιοχή της Ρώμης.

Πρόκειται για "ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα της χαρτογράφησης των αρχών του δέκατου ένατου αιώνα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημαρχείου της Ρώμης, που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία αυτή.
 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου