"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βοσνία: Μια πρώην στρατιωτικός, ένοχη για εγκλήματα πολέμου

 
Η Ρασέμα Χαντάνοβιτς, μια μουσουλμάνα πρώην στρατιωτικός της Βοσνίας, παραδέχτηκε σήμερα ότι συμμετείχε στην εκτέλεηση αμάχων και Κροατών αιχμαλώτων πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, μεταξύ 1992-95.

Μετά την παραδοχή της ενοχής της, η 39άχρονη Χαντάνοβιτς αναμένεται ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που καταδικάζεται από τη βοσνιακή δικαιοσύνη για εγκλήματα πολέμου.

"Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη επειδή ήμουν παρούσα στην εκτέλεση και συμμετείχα και εγώ σε αυτήν την πράξη", είπε η Χαντάνοβιτς στο Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στο Σαράγεβο. "Θέλω επίσης να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Πραγματικά λυπάμαι πολύ", πρόσθεσε.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Δευτέρα.

Η Χαντάνοβιτς κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εκτέλεση τριών πολιτών και τριών Κροατών στρατιωτών που είχαν παραδοθεί στις μουσουλμανικές δυνάμεις, στις 16 Απριλίου 1993 στο χωριό Τρούσινα, στη νότια Βοσνία. Συνολικά την ημέρα εκείνη σκοτώθηκαν 18 άμαχοι και 4 αιχμάλωτοι πολέμου.

Την εποχή εκείνη η Χαντάνοβιτς ήταν μέλος μιας ειδικής μονάδας, της Ζουλφικάρ, η οποία εξαρτιόταν απευθείας από το γενικό επιτελείο του βοσνιακού στρατού. Μετά τον πόλεμο της Βοσνίας έφυγε στις ΗΠΑ και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Ωστόσο η Ουάσινγκτον την παρέδωσε στις βοσνιακές αρχές τον Δεκέμβριο του 2011.

Το δικαστήριο δέχτηκε σήμερα τη συμφωνία μεταξύ της κατηγορουμένης και των εισαγγελικών αρχών με βάση την οποία η ποινή της Χαντάνοβιτς θα είναι μειωμένη (5-6 χρόνια) και σε αντάλλαγμα εκείνη θα καταθέσει ως μάρτυρας σε άλλες δίκες για εγκλήματα πολέμου και θα παραδεχτεί την ενοχή της.

"Διέπραξα ένα έγκλημα όμως τότε δεν ήξερα ότι ήταν έγκλημα", είπε η Χαντάνοβιτς η οποία το 1993 ήταν 21 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου