"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Χριστόφιας: Θα αναλάβω τις ευθύνες μου για την τραγωδία

 
 Τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προκαλεί το τραγικό δυστύχημα από την έκρηξη στη ναυτική βάση. Με αφορμή το ότι δεν ζήτησε συγγνώμη στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας επανήλθε σήμερα λέγοντας: «Η απολογία μου, αλλά και της Πολιτείας για την τραγωδία ήταν και είναι δεδομένη».

Ο Κύπριος πρόεδρος σε δηλώσεις του, μετά το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα του 1974, υπογράμμισε πως όταν μίλησε για «ευθύνες που θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα και στο ανώτερο», αναφερόταν και στον ίδιο.
Ο κ. Χριστόφιας επισήμανε ότι το κράτος έχει θεσμούς και διαδικασίες και θα πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν και θα λειτουργήσουν, όπως διαβεβαίωσε.
Παράλληλα συνεχίζονται κάθε βράδυ οι συγκεντρώσεις εκατοντάδων πολιτών έξω από το προεδρικό μέγαρο ζητώντας απόδοση ευθυνών και παραιτήσεις, ενώ έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί δήλωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι όλες οι απαντήσεις που αφορούν το υπουργείο του θα δοθούν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
37 χρόνια από το πραξικόπημα
Εν τω μεταξύ, 37 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που άνοιξε το δρόμο στην τουρκική εισβολή. Η Κύπρος τιμά όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία.
Στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Στο κοιμητήριο της Λευκωσίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, παρουσία του προέδρου Χριστόφια, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και έγινε κατάθεση στεφάνων στους τάφους των πεσόντων.

Στις 12 το μεσημέρι, συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση η Βουλή για την καταδίκη του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε πέντε μέρες μετά.
Ανακοινώσεις για την επέτειο του πραξικοπήματος εξέδωσαν τα πολιτικά κόμματα με τις οποίες αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Δημοκρατίας και κάνουν λόγο για «ημέρα εθνικού πένθους και περισυλλογής».
Όμως, προσθέτουν, ότι «δεν θα πρέπει να αρκεστούμε μόνο σε φραστική καταδίκη των τραγικών γεγονότων, αλλά θα πρέπει να αντλήσουμε τα πικρά διδάγματα για να οδηγηθούμε στην εθνική αυτογνωσία».
Τα κόμματα επισημαίνουν ότι η τριακοστή έβδομη επέτειος της αποφράδας εκείνης ημέρας, «βρίσκει το κυπριακό σε μια πορεία με αδιευκρίνιστη κατάληξη, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας, αλλά και της στάσης που τηρεί η διεθνής κοινότητα».

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του αγώνα, για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.
Στεφανία Παλυμετάκη

1 σχόλιο:

  1. Ότι και να πούμε,ότι και να κάνουμε....το τραγικό είναι και θα είναι με τους αδικοχαμενους νεκρούς που δεν επανέρχονται και με τους οικείους και συγγενείς των, καταδικασμένους εσαεί να περιμένουν αδίκως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή