"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ανακριτής θα εισηγηθεί για τον Τσοχατζόπουλο

Χθες, ημέρα που η δικογραφία για την προμήθεια τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων 214 της γερμανικής εταιρείας HDW/Ferrostaal με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, διαβιβαζόταν από τη Βουλή στον Αρειο Πάγο, ορίστηκε και ο ανακριτής της υπόθεσης.
Ο αρεοπαγίτης Βασ. Λαμπρόπουλος ανέλαβε το καθήκον να ερευνήσει την ογκώδη δικογραφία και να εισηγηθεί σχετικά στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου έχει οριστεί ο επίσης αρεοπαγίτης Νικόλαος Λεοντής.
Χθες επίσης ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οποίος ωστόσο έχει κληρωθεί αναπληρωτής εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει την υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς εισαγγελέας εξελέγη ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Νικ. Μαύρος.
Ο πρώην υπουργός Αμυνας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερωθεί για την πορεία μιας άλλης εκκρεμούς υπόθεσής του σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία και την έρευνα του «πόθεν έσχες» της αγοράς κατοικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την οποία διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Οπως έγινε γνωστό, αναμένεται να σταλεί στην Εισαγγελία το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για το θέμα αυτό.
Το Πεντεμελές Δικαστικό Συμβούλιο, μετά την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έχει την αρμοδιότητα να κρίνει εξ αρχής εάν και κατά πόσο είναι βάσιμες οι κατηγορίες και αρκετές οι ενδείξεις, ώστε να στοιχειοθετηθεί η παραπομπή των εμπλεκόμενων προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο.
Αποφαίνεται επίσης για το αν έχουν παραγραφει ή όχι τα αδικήματα καθώς και για το αν αρμόδια να δικάσουν την υπόθεση είναι τα τακτικά ποινικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου