"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το φυσικό αέριο, το ... τζαμί στον Βοτανικό και οι νίντζα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ!


Στις 26 Ιουλίου, στην Βουλή των Ελλήνων ήλθε ένα νομοσχέδιο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο προΐσταται ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Το θέμα του νομοσχεδίου ήταν το εξής: «Για τη Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις». Και η συζήτηση η οποία θα γινόταν στην Βουλή θα ήταν επί της αρχής, δηλαδή για τις γενικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου.
Από ό,τι φαίνεται όμως, οι εγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ, θεώρησαν ότι το ... τζαμί στον Βοτανικό είχε να κάνει με την αγορά Ηλεκτρισμού και Φυσικού αερίου και με την έρευνα. Έτσι, στο νομοσχέδιο – το οποίο είχε συζητηθεί στην προπαρασκευαστική επιτροπή – υπήρχε μία τροπολογία, η οποία ρύθμιζε την ανέγερση του μουσουλμανικού τζαμιού στον Βοτανικό.
Κατά πάσα πιθανότητα, όπως ακριβώς εκπλήσσεστε εσείς που το διαβάζετε τώρα, και ψάχνετε να βρείτε την πιθανή σχέση ενός τέτοιου νομοσχεδίου με το τζαμί στο Βοτανικό, εξεπλάγησαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι έλαβαν το σχέδιο νόμου στα χέρια τους και παρατήρησαν μέσα σε αυτό την συγκεκριμένη τροπολογία.

Αυτός που το ... πήρε πάνω του, ήταν τελικά ο βουλευτής Λαρίσης του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος έθεσε στο προεδρείο της Βουλής και στον ίδιο τον υπουργό ζήτημα επί της διαδικασίας, λέγοντας μάλιστα προς τον κ. Παπακωνσταντίνου: “Νομίζω ότι θα πρέπει να αρχίσετε να συντονίζεστε με τα κοινοβουλευτικά θέσμια”, συμπληρώνοντας μάλιστα “έχουμε μία τροπολογία, η οποία δεν έχει καμία νοηματική σχέση, καμία νοηματική συνάφεια με το όλο περιεχόμενο του νομοσχεδίου”. Ενώ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής τόνισε: “Πώς φθάνει στην Ολομέλεια μία τέτοια πάρα πολύ σημαντική τροπολογία για την πλειονότητα –τολμώ να πω- του ελληνικού λαού, χωρίς να έχει τύχει της επεξεργασίας της Επιτροπής; Με το έτσι θέλω πετάμε και μία τροπολογία;”
Ακολούθησαν παρεμβάσεις τόσο του Προεδρείου της Βουλής, όσο και διάλογος μεταξύ του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Ροντούλη. Διάλογος που έφτασε μέχρις σημείο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ να κατηγορεί για  κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, τον πρώην υπουργό Οικονομικών (πετυχημένη η θητεία του άραγε;). Ενώ μιλώντας και πάλι προς το Προεδρείο, είπε: “εάν δεν το αποσύρει ο Υπουργός, νομίζω ότι το Προεδρείο της Βουλής πρέπει να λάβει θέση. Δεν μπορείτε να το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες στη Βουλή που πρέπει να τηρηθούν.”
Το αποτέλεσμα της έντονης ανταλλαγής επιχειρημάτων μεταξύ του κ. Ροντούλη και του Υπουργού, ήταν η προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας και η συζήτησή της σε άλλη ημερομηνία.
Πάντως η συγκεκριμένη ιστορία ήταν ιδιαίτερα διδακτική. Γιατί απέδειξε το πόσο χρήσιμη είναι ορισμένες φορές η κοινοβουλευτική παρουσία. Εάν δεν υπήρχαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ στην Βουλή, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, θα είχαν περάσει τον νόμο για την δημιουργία του τζαμιού στον Βοτανικό, στα “μουγκά”, χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι, αφού ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα ήταν μια τροπολογία, μέσα σε ένα νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Και όταν θα ξεκίναγαν να το χτίζουν θα μας έλεγαν “τώρα είναι νόμος του κράτους, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε! Τι μας ζητάτε, να παραβιάσουμε τον νόμο;”.
Αυτές πάντως οι τακτικές φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στο κυβερνών κόμμα, καθώς έχει καταφέρει μέχρι τώρα να περάσει στα “γρήγορα” μια σειρά από νομοθετήματα, τα οποία θα συναντούσαν λαϊκή αντίδραση, με την μέθοδο του κατεπείγοντος.
Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ λειτουργούν ώρες ώρες σαν... νίντζα, οι οποίο προσπαθούν να εκπλήξουν τον ελληνικό λαό, με τις περίεργες εμπνεύσεις τους ή τουλάχιστον να δράσουν τόσο γρήγορα ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια αντιδράσεων.
Και αυτό το πράγμα, στις ημέρες μας λέγεται δημοκρατία.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου