"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Τουλάχιστον 220 οι νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου στο Κονγκό



Μετά την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε ένα ολόκληρο χωριό της επαρχίας του Νότιου Κίβου. Διακόσιοι είκοσι νεκροί, ανάμεσά τους 60 παιδιά.
Τουλάχιστον 220 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 60 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες τραυματίσθηκαν χθες το βράδυ από την έκρηξη του βυτιοφόρου με βενζίνη, από την οποία πήρε φωτιά ένα χωριό στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ του Κονγκό.Σύμφωνα με έναν «προσωρινό απολογισμό» από τον εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της ΛΔ του Κονγκό στο Νότιο Κίβου, κατά το δυστύχημα αυτό σκοτώθηκαν 221 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 61 παιδιά και 36 γυναίκες, ενώ 214 άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στο χωριό Σάνγκε κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι όταν βυτιοφόρο προερχόμενο από την Τανζανία ανατράπηκε στο κέντρο του χωριού. Το καύσιμο διέρρευσε, υπήρξε συνωστισμός από τους κατοίκους που προσπάθησαν να κλέψουν βενζίνη, σημειώθηκε έκρηξη και η φωτιά επεκτάθηκε στο χωριό.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό πολλές δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά.
Το βυτιοφόρο ανετράπη πιθανότατα λόγω υπερβολικής ταχύτητας.
Η Αποστολή για τη σταθεροποίηση της ΛΔ του Κονγκό (Monusco) διέθεσε τρία ελικόπτερα ΜΙ 17 για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου