"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Ξυπνήσαμε από πυροβολισμούς» Βασική μάρτυρας- κλειδί μία γυναίκα που μένει στη γειτονιά και είδε τι έγινε



Οι σφαίρες   έπληξαν τον  Σωκράτη Γκιόλια στον θώρακα, στην 
κοιλιά, στα πλευρά και στην  πλάτη, ενώ  σύμφωνα με  μαρτυρία δόθηκε και
 η χαριστική βολή  στο κεφάλι.  Στη φωτογραφία μεταφέρουν τη σορό  του 
άτυχου δημοσιογράφου
Μια γυναίκα, κάτοικος της γειτονιάς στην Ηλιούπολη, φαίνεται ότι είναι η βασική μάρτυρας καθώς μπροστά στα μάτια της εκτυλίχθηκαν οι σκηνές της τρομοκρατικής δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 37χρονο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.
Στην παγίδα θανάτου που έστησαν οι δράστες έξω από την πολυκατοικία της οικογένειας στην οδό Δαιδάλου 21, ο δημοσιογράφος βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Πυροβόλησαν με δυο όπλα τουλάχιστον 16 φορές από κοντινή απόσταση και οι περισσότερες σφαίρες- τουλάχιστον 13-βρήκαν τον στόχο τους. Τον έπληξαν στον θώρακα, στην κοιλιά, στα πλευρά και στην πλάτη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία δόθηκε και η χαριστική βολή στο κεφάλι.

Οι ένοπλοι οργάνωσαν τη δολοφονική ενέδρα με στόχο τον δημοσιογράφο υπολογίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Επέλεξαν- όχι τυχαία- να πλήξουν τον στόχο τους στις 5.20 τα ξημερώματα, ώρα που δεν έχει κίνηση στην περιοχή ώστε να μην υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Πράγματι, οι περισσότεροι ένοικοι ξύπνησαν από τους συνεχόμενους πυροβολισμούς και τις φωνές της συζύγου του θύματος. Η εικόνα σχετικά με το σκηνικό της δολοφονικής επίθεσης ως προς τον αριθμό των δραστών και τα χαρακτηριστικά τους, δεν έχει πλήρως ξεκαθαριστεί.

Από μια μαρτυρία γυναίκας, κατοίκου της περιοχής, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι ένοπλοι φορούσαν ρούχα παραλλαγής δίνοντας την εντύπωση του υπαλλήλου σεκιούριτι ή και του αστυνομικού. Τρεις από τους δράστες, σύμφωνα με τη μαρτυρία, κατευθύνθηκαν προς την πολυκατοικία όπου διαμένει η οικογένεια. Εξω από την πολυκατοικία, ο δημοσιογράφος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν σαν δόλωμα για να τον παραπλανήσουν και να κατεβεί στην είσοδο. Μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι δράστες κατευθύνθηκαν τρέχοντας στην οδό Νεάρχου. Ο ένας από τους δράστες φέρεται να φώναξε στους συνεργούς του «γρήγορα, πάμε να φύγουμε».

«Ηταν ξημερώματα, κοιμόμαστε και ξυπνήσαμε από τους πυροβολισμούς», λέει ο κ. Νίκος Χαρατσής ο οποίος διαμένει στον κάθετο δρόμο της Δαιδάλου, στην οδό Νυμφών. «Ηταν πολλοί πυροβολισμοί, τουλάχιστον οκτώ, σαν ριπές αυτόματου. Από την αρχή δόθηκε η εντύπωση ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα».

Σοκ στη γειτονιά
Το σκηνικό της δολοφονίας προκάλεσε σοκ στη γειτονιά. «Ακούσαμε τη γυναίκα να ουρλιάζει και αμέσως μετά έβαλε σε λειτουργία τον συναγερμό του διαμερίσματος για βοήθεια», λέει η κ. Γωγώ Ράμου. «Πρώτα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Ηταν τουλάχιστον δέκα συνολικά εκ των οποίων οι πέντε έξι ήταν συνεχόμενοι. Ακολούθησε κενό, σαν κάποιος να όπλιζε και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι πυροβολισμοί. Βγήκα στο μπαλκόνι, αλλά δεν είδα να περνά αυτοκίνητο ή μηχανάκι από τη Νυμφών. Υπέθεσα ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους τον παραπάνω δρόμο.
ΜΕ ΡΟΥΧΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ
«Οι ένοπλοι φορούσαν ρούχα παραλλαγής δίνοντας την εντύπωση του υπαλλήλου σεκιούριτι ή και του αστυνομικού»

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 98.9 από τον Οκτώβριο του 2009 και μόνιμος συντάκτης καλύπτοντας το ρεπορτάζ στίβου από το 2006 στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ήταν ο 37χρονος Σωκράτης Γκιόλιας. Είχε γεννηθεί στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία. Σύντομα, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Αποφάσισε να μπει στη δημοσιογραφία ξεκινώντας σε ηλικία δεκαεννιά χρονών από την εκπομπή Κίτρινος Τύπος, που εκείνη την εποχή προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Νew Channel. «Εκανε πρακτική στο ραδιόφωνο του Αntenna και το 1992 ζήτησε από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να τον πάρει στην εκπομπή. Τότε, ο Τριανταφυλλόπουλος- λόγω χαμηλού προϋπολογισμού- δεν είχε άλλους συνεργάτες και ο Γκιόλιας ήταν το πρώτο μέλος της δημοσιογραφικής του ομάδας», λέει στα «ΝΕΑ» ο συνεργάτης του Ανδρέας Μπελεγρής.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας παρέμεινε βασικός συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία των εκπομπών Ζούγκλα και Κίτρινος Τύπος, έως τον Σεπτέμβριο του 2008 οπότε οι σχέσεις των δύο ανδρών διακόπηκαν οριστικά.

Οπως ανέφερε σε ανάρτησή του χθες στη zougla. gr ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος «δεν μπορώ και δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν περισσότερα πράγματα για την τελευταία μας συνάντηση. Ηταν τραυματική για όλους. Εμένα, τη σύζυγό μου, που ήταν παρούσα, και τους πολύ στενούς συνεργάτες μου που γνωρίζουν. Εμελλε, όμως, να είναι η τελευταία και μία κουβέντα που την πήρε ο άνεμος, έμελλε να επαληθευτεί με τον πιο άγριο τρόπο δύο χρόνια αργότερα. (...) Ο ξεχωριστός για μένα Σωκράτης, ο μοναχικός Σωκράτης, ο Σωκράτης της ηρεμίας και της φουρτούνας, ο δικός μου Σωκράτης πέρασε σε αντίπαλα στρατόπεδα, διαφορετικής φιλοσοφίας και πρακτικής. Χωρίς υπογραφή και πρόσωπο».

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν αυτός που «οραματίστηκε» το ιδιαίτερα δημοφιλές ιστολόγιο troktikoσύμφωνα με ανάρτηση που έγινε χθες το μεσημέρι και επιβεβαίωσε έστω εμμέσως τη σχέση του με το blog.

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Από το 2008 ο Γκιόλιας εκτελούσε χρέη συμβούλου επικοινωνίας στο γραφείο του κ. Δημήτρη Κοντομηνά και έναν χρόνο αργότερα, το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 9,89.

«Η οικογένεια του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 98,9 εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τη δολοφονία του Γενικού Διευθυντή Σωκράτη Γκιόλια. Ο Σωκράτης Γκιόλιας υπήρξε υπόδειγμα μαχητικής αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας ταγμένος στο καθήκον του και μόνο. Η εκτέλεσή του αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον Τύπο και στον βαθμό που αυτός αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας, χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία», ανέφερε η συλλυπητήρια ανακοίνωση του σταθμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου