"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στα 94 της «έφυγε» η χήρα Μόρο

Ηχήρα του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και ηγέτη της Χριστιανικής Δημοκρατίας Αλντο Μόρο, Ελεονόρα Κιαβαρέλι, απεβίωσε στη Ρώμη σε ηλικία 94 ετών.
Η 
Ελεονόρα Κιαβαρέλι χήρα του Μόρο Η Ελεονόρα Κιαβαρέλι χήρα του Μόρο Η «Νορέτα», όπως την αποκαλούσε ο σύζυγός της, ήταν μια γυναίκα σχεδόν αθέατη από τους Ιταλούς συμπατριώτες της ακόμα και τις περιόδους που ο σύζυγός της ηγούνταν της κυβέρνησης. Βγήκε όμως μπροστά με δύναμη και αποφασιστικότητα την επομένη της απαγωγής του συζύγου της, στις 16 Μαρτίου 1978, πρώτα για να πενθήσει τον οδηγό και τους σωματοφύλακες του Μόρο που δολοφονήθηκαν από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες κι έπειτα για να πιέσει τους πολιτικούς να μη δείξουν ακαμψία απέναντι στις αξιώσεις της οργάνωσης. Οι πολιτικοί συνεργάτες του άντρα της -με προεξάρχοντα τον πρωθυπουργό Τζούλιο Αντρεότι- την αγνόησαν, όχι όμως και ο Πάπας που σε μια πρωτοφανή κίνηση απηύθυνε επιστολή προς τους ερυθροταξιαρχίτες, ζητώντας την απελευθέρωση του Αλντο Μόρο. Οταν ο Μόρο βρέθηκε δολοφονημένος στις 9 Μαΐου 1978, 55 ημέρες μετά την απαγωγή του, η χήρα του έριξε όλες τις ευθύνες στους κυβερνώντες και δεν επέτρεψε κηδεία δημοσία δαπάνη αλλά ούτε και συμμετοχή πολιτικών σε αυτήν. Σε διάφορες δίκες και στην εν γένει δικαστική διερεύνηση της δολοφονίας, η Κιαβαρέλι έλεγε και ξανάλεγε ότι ο Αλντο Μόρο είχε επανειλημμένως δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και ότι όλα τα σημάδια μιας προαναγγελθείσης δολοφονίας ήταν εκεί. Σε μεγάλο βαθμό, η χήρα Μόρο απέδωσε την εξόντωσή του στο γεγονός ότι αυτός έτεινε ευήκοον ους στον ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος Ενρίκο Μπερλινγκουέρ και τον Ιστορικό Συμβιβασμό του. Η Κιαβαρέλι υποστήριζε ότι ο ίδιος ο Κίσινγκερ είχε απειλήσει τον Μόρο δηλώνοντάς του ότι οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι την πολιτική ανοίγματος προς τους κομμουνιστές. Μετέφερε σε κατάθεσή της τη φράση του Κίσινγκερ όπως της την είπε ο ίδιος ο Αλντο Μόρο: «Ή σταματάς να φλερτάρεις τους κομμουνιστές ή θα το πληρώσεις ακριβά». Ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα διέψευσε την εκδοχή της Κιαβαρέλι. Η χήρα του Μόρο ετάφη δίπλα στον άντρα της.
(Πηγές: Corriere della Sera, La Stampa, La Repubblica) 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου