"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η κοινωνία της Πάτρας είναι τρομοκρατημένη

metanastes_korani
Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Πατρών. Σε αυτήν ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει εδώ και τώρα μέτρα προτού χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή από την αθρόα προσέλευση μεταναστών και την ανεξέλεγκτη παραμονή τους στην Πάτρα - η οποία σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται και από παραβατικές συμπεριφορές.
Ερωτά ακόμη αν πρόκειται να εφαρμοσθεί ιδιαίτερη πολιτική για την αντιμετώπιση και την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν και τι ενέργειες θα γίνουν και πότε, ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αλλά και  γιατί η Αστυνομία δεν επενέβη αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψει και τελικά να καταστείλει τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν και ποιος θα είναι υπεύθυνος αν χαθεί ανθρώπινη ζωή, δεδομένης της επικινδυνότητας της κατάστασης.
Φαίνεται ότι η κατάσταση στην Πάτρα, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια και ως εκ τούτου, ο κόσμος έχει αγανακτήσει και μεταφέρει στους βουλευτές της περιοχής, το κλίμα το οποίο επικρατεί.
Γράφει σχετικά ο κ. Νικολόπουλος: “Το Υπουργείο, αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό μόνο ως ένα γενικό πρόβλημα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την επικίνδυνη διάστασή του στην Πάτρα. Αλλά οι λαθρομετανάστες δείχνουν αποφασισμένοι για όλα. Κι όταν λέω όλα, εννοώ αυτό που αντιλαμβάνεται η τοπική κοινωνία και το αντιλαμβάνεται και η Κυβέρνηση, αλλά αδιαφορεί: Οι άνθρωποι αυτοί, για να ταξιδέψουν στην Ιταλία είναι πρόθυμοι να χύσουν αίμα, το δικό τους ή και άλλων.
Καταφθάνουν στην Πάτρα σε μεγάλες ομάδες, διαβιούν ανεξέλεγκτα, περιφέρονται γύρω από το λιμάνι και μέσα στην πόλη το ίδιο ανεξέλεγκτα και ενίοτε, προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές που άλλοτε προέρχονται από την ανάγκη τους για επιβίωση και άλλοτε, από τα κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται πέριξ αυτών και κερδοσκοπούν στις πλάτες τους, αλλά και στις πλάτες μιας κοινωνίας που ήδη μαστίζεται από την υπανάπτυξη, την ύφεση και τη φτώχια και δεν αντέχει άλλα δεινά. Οι Πατρινοί δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στην πόλη τους! Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό!”
Η κατάσταση φυσικά δεν είναι έτσι μόνο στην Πάτρα. Εκτός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, πολλές ακόμη περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Όπως παραδείγματος χάριν η Ηγουμενίτσα, στην οποία μάλιστα είχαμε περιστατικό πυροβολισμού κατά ενός λαθρομετανάστη. Όπως μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής, πολλοί επαγγελματίες της περιοχής έχουν απελπιστεί από την ζημιά που παθαίνουν λόγω της παρουσίας λαθρομεταναστών.
Χαρακτηριστικά να πούμε ότι ο φερόμενος ως κύριος ύποπτος για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιοκτήτης βενζινάδικου, το οποίο σταμάτησαν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, γιατί σε αυτό λαθρομετανάστες έστηναν ενέδρα για να παραβιάσουν τα διερχόμενα φορτηγά, να κρυφτούν μέσα και με αυτά να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Και φυσικά δεν είναι κυρίως οι υλικές ζημιές στα φορτηγά αλλά ο φόβος ότι μπορεί να κατηγορηθούν για διακίνηση λαθρομεταναστών και να καταλήξουν στην φυλακή, που ανάγκαζε τους οδηγούς να μην σταματούν στην περιοχή.
Πάντως η πρωτοβουλία του κ. Νικολόπουλου είναι αξιέπαινη και δείχνει ότι κάποιοι στην Νέα Δημοκρατία έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα του “φιλομεταναστευτικού” κλίματος, το οποίο εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη κυβέρνηση του κόμματός τους, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο δε κ. Νικολόπουλος έχει αποδείξει ότι έχει ευαισθησίες διαχρονικά καθώς πολλές φορές έχει ασχοληθεί με υποθέσεις οι οποίες γίνονται γενικότερα αποδεκτές αργότερα.
Το καλύτερο όμως, το κρατήσαμε για το τέλος. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού, περί ασύλου, ο βουλευτής Αχαΐας, γράφει: «Αυτή είναι η σπουδή της Κυβέρνησης λοιπόν. Το άσυλο. Και δεν είναι η ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης. Και για την προστασία τίνων κόπτεται; Μόνο των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών και όχι των εξαθλιωμένων Ελλήνων; Και άραγε, από τι και ποιους χρειάζονται προστασία; Από τους απροστάτευτους Έλληνες;».
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου