"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ο Αϊ-Βασίλης είναι... Κινέζος

Στο Πεκίνο. Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Γουάνγκ Κουισχάν (καθιστός) κατά την  έναρξη των διµερών οικονοµικών συνοµιλιών στην κινεζική πρωτεύουσα έδωσε το «σήµα» ότι  η Κίνα βοηθά την Ευρώπη στον ευρωπαίο επίτροπο Χοακίν Αλµούνια (όρθιος), δηλώνοντας  ότι η χώρα του έχει λάβει «συγκεκριµένη δράση» για να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να  αντιµετωπίσει το πρόβληµα χρέους
Χριστουγεννιάτικο «δώρο» είναι έτοιµη να προσφέρει στην Ευρώπη η Κίνα για να αντιµετωπιστεί η κρίση χρέους, προειδοποιώντας όµως ταυτόχρονα ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αναλάβουν και έµπρακτα δράση για µπει φρένο στον κίνδυνο για ντόµινο.
Η προειδοποίηση του Πεκίνουέρχεταιενώ οι περιφερειακές οικονοµίες της ευρωζώνης εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, οι οποίοι απειλούνµε νέες υποβαθµίσεις οδηγώνταςσε αύξηση του κόστουςκρατικού δανεισµού. Το µπαράζ προειδοποιήσεων συνεχίστηκε και χθες, αυτή τη φορά από τη Fitch γιαυποβάθµιση της Ελλάδας και τηMoody’s η οποία έθεσε σεεπιτήρηση την Πορτογαλία για πιθανή υποβάθµιση κατά µία ή δύο βαθµίδες.

Το... σήµα ότι η Κίνα βοηθά την Ευρώπη δόθηκε αρχικά από τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Γουάνγκ Κουισχάν, ο οποίος είπε χθες ότι η χώρα του έχει αναλάβει «συγκεκριµένη δράση» για να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να αντιµετωπίσει το πρόβληµα χρέους. Οι δηλώσεις έγιναν από το Πεκίνο κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας συνάντησης υψηλού επιπέδου µεταξύ Κίνας και Ε.Ε.για θέµατα οικονοµίας και εµπορίου.

Στη συνέχεια, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» µετέδωσαν ότι στην ίδια συνάντηση η Κίνα υποσχέθηκε ακόµη ότι θα αναλάβει περαιτέρω «συντονισµένη δράση» προκειµένου να στηρίξει τη σταθεροποίηση στην Ευρώπη. Στη δράση αυτή περιλαµβάνεται και αγορά κρατικών οµολόγων χωρών που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους, σύµφωνα µε κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε. που βρέθηκαν στο Πεκίνο, τους οποίους επικαλέστηκε χωρίς να κατονοµάζει η βρετανική εφηµερίδα. Οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» επικαλέστηκαν ακόµη δηλώσεις του Γουάνγκ πως τοΠεκίνο θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προσπάθεια σταθεροποίησης, «αν αυτό καταστεί απαραίτητο».

Το Πεκίνο όµως το οποίοέχει επενδύσει σηµαντικό ποσό – άγνωστο πόσο ακριβώς – στο ευρώ από τα συνολικά συναλλαγµατικά αποθέµατα 2,65 τρισ. δολαρίων, κρούει παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου στις Βρυξέλλες ζητώντας περισσότερα αποτελέσµατα από τα µέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Καµπανάκι για ντόµινο
«Ανησυχούµε πολύ για το κατά πόσο µπορεί να ελεγχθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους», είπε –σύµφωνα µε το Ρόιτερς – ο υπουργός Εµπορίου της Κίνας Τσεν Ντεµίνγκ στο περιθώριο τηςσυνάντησης. «Θέλουµε να διαπιστώσουµε αν η Ε.Ε. µπορεί να ελέγξειτην κρίση κρατικού χρέους και αν η συναίνεση (των Ευρωπαίων) µπορεί να µεταφραστεί σε πραγµατική δράση, η οποία θα επιτρέψει στην Ευρώπη να βγει από την οικονοµική κρίση σύντοµα και σε καλή κατάσταση», προσέθεσε. «Από την πλευρά της Ευρώπης, εκτιµούµε την υποστήριξη της Κίνας στην ευρωπαϊκή και διεθνή προσπάθεια να διαφυλαχθεί η οικονοµική σταθερότητα στην Ευρώπη», είπε οεπίτροπος της Ε.Ε. για Οικονοµικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, απαντώνταςστις δηλώσεις Γουάνγκ. Υπενθυµίζεταιότι κατά τη διάρκεια της επίσηµης επίσκεψής του στην Αθήνα πριν από δύο µήνες ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαµπάο είχε υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τη χώρα µας αγοράζοντας κρατικά οµόλογα µόλις η Ελλάδα επιστρέψει στις αγορές. Σε πρόσφατη επίσκεψήτου στην Πορτογαλία ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο είχε υποσχεθεί ότι το Πεκίνο θα λάβει «συγκεκριµένα µέτρα» για να βοηθήσει τη χώρα της Ιβηρικής να βγει από την κρίση.
Θα ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ
χωρών της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση, ζητώντας όµως αποτελέσµατα από τα µέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου