"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κίνητρα για επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο Επιδότηση δανείων και αναπροσαρµογή δηµοτικών τελών

Πακέτο µέτρων για την επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο τηςπόλης προανήγγειλε χθες από τη Βουλή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής Τίνα Μπιρµπίλη, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισµό του 2011.

«Τις επόµενες ηµέρεςκαι έπειτα από συνεργασία του ΥΠΕΚΑ µε το υπουργείο Οικονοµικών θα ανακοινώσουµεσυγκεκριµένα µέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.


Στόχος των µέτρων, όπως ανέφερε, είναι η συγκράτηση ή η επιστροφή των ιδιοκτητώνακινήτων, η προσέλκυσηκατοίκων και ενοικιαστών µεσαίων εισοδηµατικών τάξεων και η αλλαγή µέρους της υπάρχουσας χρήσηςσε χρήση κατοικίας.

Οπως επισηµαίνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Οργανισµού Ρυθµιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΟΡΣΑ) Γιάννης Πολύζος «ήδη έχουν γίνει συγκεκριµένες προτάσεις από τον Οργανισµό για την επιστροφή στο κέντρο της κατοικίας και της επαγγελµατικής δραστηριότητας. Σε αυτές περι λαµβάνονται κίνητρα για την αγορά πρώτης κατοικίας σύµφωνα µε τα κριτήρια του Οργανισµού Εργατικής Εστίας, επιδότηση µέρους του τραπεζικού δανεισµού για αγορά πρώτης κατοικίας ή άλλης επαγγελµατικής επένδυσης, αναπροσαρµογή των δηµοτικώντελών όπως και του συστήµατος του αντικειµενικούπροσδιορισµού ακινήτων, το οποίο επιδρά στην αγορά πρώτης κατοικίας».

Σύµφωνα µε την κ. Μπιρµπίλη, «το πρώτο τρίµηνο του 2011 θα κατατεθούν οι προτάσεις των δύο Ρυθµιστικών Σχεδίων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα µεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωµία της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη: πεζοδρόµηση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας, γραµµική πλατεία Πανεπιστηµίου µε µέσα σταθερής τροχιάς, φαληρικόςόρµος, αναβάθµιση των παραδοσιακών περιοχώνκατοικίας της Αθήνας: Πατήσια, Κυψέλη, Εξάρχεια».

Η υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι«τα επόµενα δέκα χρόνιαθα πραγµατοποιηθούν 3.100.000 ενεργειακές παρεµβάσεις σε κτίρια». Παράλληλα, «προβλέπονται παρεµβάσεις µε την προσφορά άτοκων δανείωνκαι επιδοτήσεων στους οικονοµικά ασθενέστερους ώστε να χρηµατοδοτηθούν οι αναγκαίες παρεµβάσεις σε παλιά σπίτια». Οπως είπε η κ. Μπιρµπίλη, «σήµερα απασχολούνται σε συναφείς δραστηριότητες µε τον τοµέα των κατασκευών στα κτίρια 1.100.000 εργαζόµενοι. Ως αποτέλεσµα των παρεµβάσεων αυτών, εκτιµάται ότι η απασχόληση θα αυξηθεί προσεγγίζοντας τους 1.350.000 την επόµενη τριετία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου