"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η απολογία του Τζαφάρ Παναχί στο δικαστήριο

«Απαγωγή κατά του συνόλου των καλλιτεχνών της χώρας» χαρακτήρισε την ποινή του ο ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, σύμφωνα με το κείμενο της απολογίας του στο δικαστήριο, που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα ‘Le Monde’.
«Η εισβολή που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία μου, η φυλάκισή μου και η φυλάκιση των συνεργατών μου συμβολίζουν μία απαγωγή από την εξουσία κατά του συνόλου των καλλιτεχνών αυτής της χώρας», τόνισε ο Παναχί στις 7 Νοεμβρίου στο δικαστήριο που τον καταδίκασε σε εξαετή κάθειρξη, σύμφωνα με τα πρακτικά. « Το να μας δικάσετε θα ισοδυναμούσε με δίκη του συνόλου του στρατευμένου, του κοινωνικού και ανθρωπιστικού κινηματογράφου στο Ιράν», πρόσθεσε.
«Έχουμε μεν πληγεί από την λογοκρισία, μολαταύτα είναι η πρώτη φορά που ένας κινηματογραφιστής καταδικάζεται και φυλακίζεται προκειμένου να εμποδισθεί να ολοκληρώσει την ταινία του», τόνισε ο σκηνοθέτης, τον οποίο η ιρανική δικαιοσύνη καταδίκασε επίσης να μην πραγματοποιεί ταινίες, ή να βγει από τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια.
Η καταδίκη του 50χρονου Παναχί, ενός από τους γνωστότερους στο εξωτερικό εκπροσώπους του ιρανικού «νέου κύματος», έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον παγκόσμιο πνευματικό κόσμο. Οι γάλλοι υπουργοί Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί και Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν εξέφρασαν την «αγανάκτησή» τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου