"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. * ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ * ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Α. Παπανδρέου στο υπουργικό
Ενοχλημένος με τους «δημοσιολογούντες» στην «πολιτική και μιντιακή συζήτηση», οι οποίοι, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάνουν «εμπόριο φόβου» και «συνταυτίζονται με συμφέροντα και ιδιοτελείς σύγχρονους μαυραγορίτες», εμφανίστηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας επουσιώδη και μικροπολιτικά θέματα τα σενάρια ανασχηματισμού, εκλογών και αναδιάρθρωσης του χρέους που κυριαρχούν, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Α. Παπανδρέου στο υπουργικό Ωστόσο, μια φράση του πρωθυπουργού αφήνει όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα ανοιχτά και δείχνει ότι η κυβέρνηση χαράζει τη γραμμή και την πολιτική της ανάλογα με τις εξελίξεις που κάθε φορά διαμορφώνονται.
«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με θάρρος, σύνεση και ψυχραιμία τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας, παίρνοντας τις αποφάσεις που επιβάλλουν οι εκάστοτε συνθήκες, πάντα με αίσθημα δικαίου και εθνικής συνείδησης» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε κυρίως θέματα δικαιοσύνης, συμβάσεων και αγοράς, επί της ουσίας όμως χρησιμοποιήθηκε ως μια ευκαιρία από τον πρωθυπουργό για να κάνει παρέμβαση στην πολιτική επικαιρότητα, που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις υπουργών και κλίμα κυβερνητικής αποτυχίας.
Υποστήριξε ότι «είμαστε ακόμα σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού» και κάλεσε τους υπουργούς να ασχολούνται καθημερινά μόνο με τη δουλειά τους και να μην αντιμετωπίζουν τα υπουργεία ως προσωπικά τους φέουδα αλλά να υποστηρίζουν το σύνολο του κυβερνητικού έργου.
«Δεν τιμούν την Ε.Ε.»
Επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ενωση, μιλώντας για «ανεύθυνες φωνές και μεγάλες αντιφάσεις μέσα στο χώρο της και μπροστά στην κρίση του ευρώ και του χρέους πολλών χωρών».
«Αυτά τα φαινόμενα δεν τιμούν την Ε.Ε. ούτε βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας», είπε, ασκώντας επί της ουσίας με αυτή την αναφορά του κριτική στα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, που είναι κυρίαρχα εντός της Ε.Ε. παρά τις επίσημες διαψεύσεις.
Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι αυτοί που την προφητεύουν είναι οι ίδιοι που πέρυσι έλεγαν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, κάτι που δεν έγινε.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα «βάζει μια γραμμή με το παρελθόν, σε μια περίοδο μεγάλων αποφάσεων για τη χώρα» και επισήμανε ότι καταλαβαίνει την ανυπομονησία των πολιτών, την ανησυχία και την κριτική τους, όμως «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος αλλά η προσπάθεια αποδίδει...».
Ωστόσο, εξέπληξε η επίθεση που εξαπέλυσε σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και προβάλλουν σενάρια αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού ή και εκλογών.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μόνο η κυβέρνησή του κάνει εθνική και υπεύθυνη δουλειά και όλοι οι άλλοι κινδυνολογούν, κολακεύουν το λαό, εκμεταλλεύονται τον πόνο του και αποφεύγουν το συγκεκριμένο. Οπως είπε «παίζουν το ρόλο της Κασσάνδρας οι δημοσιολογούντες».
«Δεν κρύβομαι»
«Αρκετά με τους εργολάβους της αγωνίας των πολιτών, φτάνει πια το μοιρολόι και η μιζέρια, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, εθνικό είναι το αληθές, δεν κρύβομαι πίσω από φτιασιδωμένα ψέματα, δικολαβίστικες αγορεύσεις και φτηνούς δεκάρικους, το μόνο χρέος που αναγνωρίζω στον εαυτό μου, την κυβέρνησή μου, την Κ.Ο. και το ΠΑΣΟΚ είναι η σωτηρία της πατρίδας», είπε ο κ. Παπανδρέου.
Το ενδιαφέρον των υπουργών επικεντρώθηκε στα σενάρια αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να σταματήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση, που βλάπτει την οικονομία και υπονομεύει την κοινωνική ψυχολογία.
Η Αννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει μέχρι την Κυριακή να κλείσει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης, ενώ τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειμμα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. *


«Εδώ και τώρα αλλαγή» του οικονομικού επιτελείου και της οικονομικής πολιτικής» ζητάει η τάση «Αριστερή Πρωτοβουλία - ΠΑΣΟΚ» που σημειώνει πως «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως μια εισπρακτική οργάνωση χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου