"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Ημέρα οργής» σήμερα στη Συρία


Φωτογραφία αρχείου
Σε εξέλιξη βρίσκονται σε αρκετές πόλεις της Συρίας, έπειτα και από την προσευχή της Παρασκευής, διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασάντ. Ήδη αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, κάνουν λόγο για νέους πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών στην παραλιακή πόλη Λατάκια. Τις σημερινές κινητοποιήσεις στηρίζει και η παράνομη στη Συρία Μουσουλμανική Αδελφότητα . Παράλληλα σήμερα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες συναντιούνται στη Γενεύη σε ειδική συνεδρίαση της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για το θάνατο των περίπου 400 ανθρώπων, 500 σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία, από τα πυρά των καθεστωτικών δυνάμεων. Στη συνεδρίαση αναμένεται να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να προχωρήσουν στη διεξαγωγή έρευνας για τα περιστατικά βίας, όπως και να ζητήσουν την άρση των περιορισμών στη δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη χώρα.
Φωτογραφία αρχείου Σύμφωνα με το Associated Press, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ντυμένοι με πολιτικά ρούχα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον των περίπου 1.000 διαδηλωτών στην παραλιακή πόλη Λατάκια τραυματίζοντας τουλάχιστον 5 ανθρώπους.
Διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις πόλεις Μπάνια και Γκουαμσχίλι, ενώ πορείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και στην πόλη Χομς.
Μεγάλη διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο προάστιο Σάκμπα της Δαμασκού όπου οι συγκεντρωθέντες φωνάζουν ρυθμικά "κάτω το καθεστώς", ενώ δύο μικρότερες συγκεντρώσεις αναφέρθηκαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στην "πολιορκημένη" πόλη Ντέραα, Σύροι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να αποτρέψουν τους πολίτες να διαδηλώσουν μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης. "Θα σας πυροβολήσουν αν βγείτε από το σπίτι", είπε ο κάτοικος.
Η Κυβέρνηση της χώρας έχει αναπτύξει μονάδες του στρατού στην πρωτεύουσα Δαμασκό, καθώς και σε άλλες πόλεις όπου προγραμματίζονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο υπουργός Πληροφοριών Αντνάν Μαχμούντ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι η καταστολή των διαδηλωτών θα συνεχιστεί, εντείνοντας την ανησυχία για νέο αιματοκύλισμα σήμερα.
"Μην αφήνετε το καθεστώς να φυλακίζει στα μπουντρούμια τους συμπατριώτες σας. Ενώστε τις φωνές σας για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Μην επιτρέπετε στον τύραννο να σας κρατάει σκλαβωμένους. Ο Θεός είναι μεγάλος ", αναφέρεται στη διακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που στάλθηκε χθες στο πρακτορείο Ρόιτερ.
Είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση, της οποίας η ηγεσία βρίσκεται στην εξορία, παίρνει επισήμως θέση υπέρ των διαδηλωτών και κατά του καθεστώτος.
Σημειώνεται ότι το 1982, ο Χαφέζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου Μπασάρ, είχε καταπνίξει στο αίμα εξέγερση στην πόλη Χαμά, που είχε υποκινηθεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με απολογισμό πάνω από 30.000 νεκρούς.
Επίσης ομάδες αντιφρονούντων καλούν μέσω του Facebook και συγκεκριμένα στη σελίδα "Συριακή Επανάσταση 2011" για συμμετοχή στην "Παρασκευή της Οργής" .
"Στους νέους της επανάστασης. Αύριο θα είμαστε παντού, σε όλους τους δρόμους...Θα συγκεντρωθούμε σε όλες τις πολιορκημένες πόλεις. Θα συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας στη Ντέραα".
Πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και  μέλη του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχουν σε αντιδιαδηλώσεις υπέρ του Ασσάντ.
Επίσης σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχει ρήγμα στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων με ομάδες στρατιωτών να αρνούνται να πυροβολήσουν εναντίον των διαδηλωτών.
Την Τετάρτη 200 μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ παραιτήθηκαν αντιδρώντας στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών.
Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Σαoυάσια, την περασμένη Παρασκευή στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή της Παρασκευής βρήκαν το θάνατο από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, περισσότεροι από 120 άνθρωποι, ενώ τρεις ημέρες αργότερα από την επέμβαση της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας υπό τις διαταγές του αδελφού του προέδρου Άσαντ, στη Ντεράα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 διαδηλωτές. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων από την έναρξη των κινητοποιήσεων εδώ και 6 εβδομάδες, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, ανέρχεται στα 500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου