"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στο έδαφος της Τυνησίας οι μάχες της Λιβύης

Κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα στη Μισράτα
Οι σφοδρές μάχες στη δυτική Λιβύη μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Καντάφι, έχουν μεταφερθεί στο έδαφος της Τυνησίας, στην πόλη Ντεχίμπα. Συνεχίζονται και οι συρράξεις για το λιμάνι της Μισράτα. Η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, παραμένει στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.
Κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα στη Μισράτα Ο στρατός της Τυνησίας επιχείρησε να μεσολαβήσει και να αφοπλίσει Λίβυους μαχητές, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν πολλοί νεκροί σε απόσταση 5 χλμ. από την Ντεχίμπα.
"Πυκνοί πυροβολισμοί ακούγονται από παντού, ακόμη και από το κέντρο της Ντεχίμπα. Οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους. Η μάχη ξεκίνησε όταν οι δυνάμεις του Καντάφι επιτέθηκαν σε αντικαθεστωτικούς που βρίσκονται στην Ντεχίμπα", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.
Ένας άλλος ντόπιος, που είπε ότι ονομάζεται Σάμι, υποστήριξε ότι όλμοι έχουν πλήξει σπίτια μέσα στην Ντεχίμπα και ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε.
Η κυβέρνηση της Τυνησίας ζήτησε από τη Λιβύη άμεση παύση των εχθροπραξιών στο έδαφός της, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις Τυνήσιοι έχουν τραυματιστεί.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί γύρω από το αεροδρόμιο της Μισράτα, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με ανταποκριτές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησαν και συρράξεις στα προάστια της πόλης, με τους εξεγερμένους να προσπαθούν ν’ απωθήσουν το λιβυκό στρατό.
Επίμαχο σημείο παραμένει το αεροδρόμιο της Μισράτα, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Καντάφι. Σε άλλα σημεία περιμετρικά της πόλης, ο στρατός οπισθοχώρησε 20 με 30 χλμ. από τις θέσεις τους. Η προέλαση των εξεγερμένων υποστηρίζεται από τα συνεχή χτυπήματα του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, από τις μάχες στη Μισράτα έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 1.500 άνθρωποι, τους δύο τελευταίους μήνες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πρωτεύουσα Τρίπολη συγκλονιζόταν από σειρά εκρήξεων, τουλάχιστον πέντε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα. Καπνοί υψώνονταν από τη συνοικία Αϊν Ζαρά, που παραμένει στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.
Στην ανατολική Λιβύη, οι δυνάμεις του Καντάφι ανέκτησαν τον έλεγχο της Αλ-Κούφρα, μία πόλη στην έρημο,  600 χλμ. νοτιοανατολικά της Βεγγάζης, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου