"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

«...Τουλάχιστον εμείς θα γυρίσουμε σπίτια μας». Η φράση αυτή ακούγεται συνέχεια. Είναι σαν να έχουν συνεννοηθεί να λένε όλοι το ίδιο... Τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα από συγγενείς και φίλους που προσπαθούν να μάθουν τι έγινε. Αν ισχύει η είδηση του φρικτού θανάτου των υπαλλήλων της τράπεζας «Marfin», αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά...
Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών έχει τελειώσει... Τόσο απότομα όσο χάθηκαν και οι ζωές τριών ανθρώπων. Η είδηση της τραγωδίας έχει γίνει γνωστή και όλοι έχουν παγώσει. Η οργή για τα νέα μέτρα έχει μετατραπεί σε θλίψη.
Τα κατάμαυρα από τους καπνούς πρόσωπα των υπαλλήλων, που κατέβασαν με σκάλες από τα μπαλκόνια οι πυροσβέστες και το «ζωγραφισμένο» σοκ στα βουρκωμένα μάτια τους τα λένε όλα.
Δίπλα στα αποκαΐδια, στον χώρο της τραγωδίας, συγκεντρωμένοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων. Λένε πως δεν υπάρχουν νεκροί, πως λένε ψέματα. Μετά τις λεκτικές επιθέσεις, πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν την εμφάνισή τους. Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους προς την οδό Κοραή. Κατά την αποχώρηση, κάποιοι πραγματοποιούν επίθεση σε βαν τουρκικού τηλεοπτικού πρακτορείου ειδήσεων. Η ώρα περνά και η τραγωδία επιβεβαιώνεται...
Αυτόπτες μάρτυρες της εμπρηστικής επίθεσης λένε πως αυτοί που έκαψαν την τράπεζα είναι στυγνοί δολοφόνοι, καθώς γνώριζαν ότι υπήρχε μέσα κόσμος... «Τους το φώναζαν διαδηλωτές, το έκανε και ένας υπάλληλος μέσα από την τράπεζα: "Υπάρχουν άνθρωποι μέσα"». Μιλούν για προβοκάτσια καθώς ο νους τους δεν μπορεί να συλλάβει πως χάθηκαν αυτές οι ζωές.
Το νεοκλασικό διώροφο κτίριο της οδού Σταδίου 23 τυλίχτηκε στις φλόγες και πνίγηκε στους πυκνούς καπνούς, λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι. Αγνωστοι, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κινούνταν παράλληλα με την πορεία, αλλά έξω από αυτή, πλησίασαν το υποκατάστημα και έσπασαν με αντικείμενα την τζαμαρία. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, άδειασαν μέσα στην τράπεζα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και πέταξαν βόμβες μολότοφ αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. Οι διαδηλωτές έτρεξαν να βοηθήσουν κρατώντας στα χέρια μπουκάλια με νερό. «Νερό, φέρτε νερό, υπάρχουν άνθρωποι», φώναζαν.
Αλλόφρονες οι υπάλληλοι άρχισαν να τρέχουν. Για να αποφύγουν τις φλόγες, να καταφέρουν να ανασάνουν, να σωθούν. Ενας από τους εργαζόμενους πηδάει από το μπαλκόνι σε εξώστη διπλανού κτιρίου με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα. Τέσσερις συνάδελφοί του βγαίνουν στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου. Απεγκλωβίζονται από τους πυροσβέστες και μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γεννηματά».
Υπάλληλοι της «Marfin» στο μπαλκόνι του υποκαταστήματος προσπαθούν 
να γλιτώσουν από τους πυκνούς καπνούς Υπάλληλοι της «Marfin» στο μπαλκόνι του υποκαταστήματος προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πυκνούς καπνούς Εν αντιθέσει με τους τρεις συναδέλφους τους που δεν τα κατάφεραν. Οπως έγινε γνωστό αργότερα από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Φίλιππο Κουτσάφτη, οι τρεις νεκροί πέθαναν από ασφυξία και αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών. Η μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο μπαλκόνι, όπου πιθανότατα σύρθηκε στην ύστατη προσπάθειά της να αναπνεύσει, η άλλη γυναίκα στο γραφείο και ο άνδρας στο κλιμακοστάσιο. *
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Τρεις νεαροί σε ηλικία υπάλληλοι ήταν τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στο υποκατάστημα της Marfin-Egnatia στην οδό Σταδίου 23, χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τους: Ζούλια Παρασκευή, Παπαθανασοπούλου Αγγελική και Τσακάλη Επαμεινώνδα, 35, 32 και 36 ετών, αντίστοιχα. Την πρώτη αυτοψία στους τρεις υπαλλήλους έκανε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Στο σημείο βρέθηκαν τρία άτομα. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Η μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην προσπάθειά της να περάσει από το μπαλκόνι προς διπλανό κτίριο. Ο άνδρας βρήκε το θάνατο καθώς κατέβαινε τις σκάλες προς την έξοδο, ενώ η δεύτερη γυναίκα παγιδεύτηκε σε ένα γραφείο στον δεύτερο όροφο». Οπως ο ίδιος υποστήριξε, και οι τρεις πέθαναν από ασφυξία εισπνέοντας τοξικά αέρια και καπνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου