"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Είχα ιστορικό χρέος να αποφύγουμε την χρεοκοπία», είπε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου που ανακοίνωσε ότι από τα νέα μέτρα δεν θίγονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. «Ο μεγάλος ασθενής είναι το κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης τα εξής:
Παπανδρέου: Δεν θίγεται ο ιδιωτικός τομέας
  • «Σήμερα επικυρώνουμε τη συμφωνία για ένα, χωρίς προηγούμενο, πακέτο στήριξης, αλλά θα απαιτηθούν μεγάλες θυσίες από τους πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω ούτε βήμα, δεν είναι ευχάριστη απόφαση, αλλά καλούμαστε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για τον τόπο ... Αυτή είναι η ευθύνη μας και αυτό κάνουμε και κάνω, υπηρετώ τα συμφέροντα του Ελληνισμού»,
  • «Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, με ενδιαφέρει όταν παραδώσω τη σκυτάλη να έχω κάνει το σωστό. Στο τέλος της θητείας μου η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοποημένη, αλλά αναγεννημένη».
  • Θα γίνουν τα πάντα για να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας. Αισθανόμαστε την οργή του πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει τις αμαρτίες άλλων.
  • Θα ζητήσω από τον πρόεδρο της Βουλής να μεταφέρει στους βουλευτές την πρόθεση της κυβέρνησης να παραιτηθούν από τα δώρα τους.

Παπανδρέου: Δεν θίγεται ο ιδιωτικός τομέας



Επίσης, ο κ. παπανδρέου ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στη διαδικασία σύνταξης του νέου κλογικού νόμου, ώστε να μπει το πολιτικό σύστημα σε νέες και υγιείς βάσεις.
Αναφερόμενος στο πακέτο των μέτρων, τόνισε ότι πολλά απ' αυτά θα τα ελάμβανε ούτως ή άλλως η κυβέρνηση, αλλά και πολλά απ' αυτά έχουν έκτακτο χαρακτήρα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση είχε ελευθερία επιλογών, την οποία της στέρησε το υψηλό έλλειμμα και το μεγάλο χρέος και επίσης αν είχε στη διάθεσή της χρόνο και ομαλές συνθήκες αντί για κρίση.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στον μηχανισμό στήριξης, χαρακτηρίζοντας ιστορική την απόφαση της 25ης Μαρτίου, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι χωρίς αυτόν τα προβλήματα θα ήταν ανυπέρβλητα. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η δημιουργία του μηχανισμού δεν συνέβαλε, όπως είχε εκτιμηθεί, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται, με λογικά επιτόκια. Και απέδωσε εν πολλοίς το γεγονός αυτό στις αμφισημίες που υπήρξαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες, όπως τόνισε, έδωσαν το σήμα ότι στην Ευρώπη υπάρχει έλλειψη αποφασιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου